FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about British Slang
Quiz about British Slang

The Ultimate British Slang Quiz | Varieties of English


This is just a short quiz to see how much you know about British slang. It helps if you're not British cos that would be too easy! Have fun chucks!

A multiple-choice quiz by nomistai. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. British Slang and Dialects

Author
nomistai
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
16,381
Updated
Mar 08 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6790
Last 3 plays: Zippy826 (9/10), Guest 86 (10/10), Guest 185 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. If you had the 'monk on' what would you be? Hint


Question 2 of 10
2. What is the Cockney rhyming slang term for stairs?

Answer: (Three Words)
Question 3 of 10
3. What are people from Liverpool called? Hint


Question 4 of 10
4. What is a sod in British slang? (not literally) Hint


Question 5 of 10
5. What part of a car is a bonnet? Hint


Question 6 of 10
6. What is a 'Local'? Hint


Question 7 of 10
7. What is your 'loaf'? Hint


Question 8 of 10
8. What is a 'Pommie'? Hint


Question 9 of 10
9. What is another term for your girlfriend? Hint


Question 10 of 10
10. What would you do with a banger? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Zippy826: 9/10
Jun 14 2024 : Guest 86: 10/10
Jun 12 2024 : Guest 185: 8/10
Jun 10 2024 : MikeyGee: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 07 2024 : Guest 165: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 108: 2/10
Jun 02 2024 : Guest 1: 4/10
May 29 2024 : Guest 82: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you had the 'monk on' what would you be?

Answer: Sulking

This is mainly used in Yorkshire (I think!)
2. What is the Cockney rhyming slang term for stairs?

Answer: apples and pears

3. What are people from Liverpool called?

Answer: Scousers

Thanks to Ali8 I now know that it comes from a type of stew that Liverpudlians eat, called Scouse.
4. What is a sod in British slang? (not literally)

Answer: A bad or silly person

5. What part of a car is a bonnet?

Answer: Hood

6. What is a 'Local'?

Answer: A pub

I have about 6 locals! :)
7. What is your 'loaf'?

Answer: Head

From 'loaf of bread', which rhymes with head.
8. What is a 'Pommie'?

Answer: Someone from England

I know that this isn't really British slang, but it does relate to British people. It may have originally comes from POHM - Prisoner of Her Majesty, a term for the people who were sent to the penal colony in Australia. Thanks to Awkins and Lizbit for that!
9. What is another term for your girlfriend?

Answer: Your bird

I hate it when I get referred to as a bird!
10. What would you do with a banger?

Answer: Eat it

It's a sausage! Because they go BANG sometimes when you cook them! Also a firework, or, if it was referring to a car, you could drive it (not far, though, a 'banger' is not a very good car!)
Source: Author nomistai

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us