FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about English Slang for Tourists
Quiz about English Slang for Tourists

English Slang for Tourists Trivia Quiz


The following words or phrases are all in use in various parts of the UK. This quiz has been written to help the tourist understand what they hear when in the company of normal everyday Brits. There are no obscenities in this quiz.

A multiple-choice quiz by romeomikegolf. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. British Slang and Dialects

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,138
Updated
Aug 18 23
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
8417
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: WhiskeyZulu (16/25), Quizaddict1 (20/25), runaway_drive (21/25).
- -
Question 1 of 25
1. If someone says they saw a woman without any 'Alans', what was she not wearing? Hint


Question 2 of 25
2. If you hear someone say it is 'brass monkeys' outside, what is it like? Hint


Question 3 of 25
3. What is a 'crapper'? Hint


Question 4 of 25
4. If someone is described as 'doolally' are they...? Hint


Question 5 of 25
5. What does an 'egg chaser' do? Hint


Question 6 of 25
6. If you are told you are 'flying low' what would you do? Hint


Question 7 of 25
7. What is a 'grockle'? Hint


Question 8 of 25
8. If you are about to 'hurl', what are you going to do? Hint


Question 9 of 25
9. If something is 'iffy' is it...? Hint


Question 10 of 25
10. If you are on your 'jack', what would you be? Hint


Question 11 of 25
11. If you put the 'kibosh' on something, you improve matters.


Question 12 of 25
12. If you have the 'lurgy' what have you got? Hint


Question 13 of 25
13. Where does a 'monkeyhanger' live? Hint


Question 14 of 25
14. What is a 'numpty'? Hint


Question 15 of 25
15. If you have been promised a night of passion, you are on a ... ? Hint


Question 16 of 25
16. In a popular UK television show Del calls Rodney a 'plonker'. What does it mean? Hint


Question 17 of 25
17. What is a 'quid'? Hint


Question 18 of 25
18. If something or someone was described as 'rank', would it be a compliment?


Question 19 of 25
19. If someone told you it was your 'shout', what would you do? Hint


Question 20 of 25
20. What is a 'twocer'? Hint


Question 21 of 25
21. 'Up the duff' means ...? Hint


Question 22 of 25
22. If something is described as being 'wonky', which of these would best describe it? Hint


Question 23 of 25
23. The person you are talking to calls you a 'wazzock'. What does he think you are? Hint


Question 24 of 25
24. How long is 'yonks'? Hint


Question 25 of 25
25. I'm going to grab some 'zeds'. What will I do? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : WhiskeyZulu: 16/25
Jun 21 2024 : Quizaddict1: 20/25
Jun 19 2024 : runaway_drive: 21/25
Jun 19 2024 : Guest 86: 22/25
Jun 09 2024 : Guest 172: 20/25
Jun 06 2024 : genoveva: 22/25
Jun 06 2024 : Guest 136: 23/25
Jun 01 2024 : alan56: 23/25
May 29 2024 : blackandgreen: 15/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If someone says they saw a woman without any 'Alans', what was she not wearing?

Answer: Panties

Alan Whickers - knickers. Alan Whicker is a famous British TV travel journalist.
2. If you hear someone say it is 'brass monkeys' outside, what is it like?

Answer: Very cold

It's cold enough to freeze the balls off a brass monkey. This is thought to have originated in the days of sailing ships. The 'monkey' was a piece of brass which held cannonballs in a stack. When the temperature dropped the brass contracted at a faster rate than the iron cannonballs and so spilled them on deck.

Hence 'it's cold enough to freeze the balls off a brass monkey'. The true origin of the phrase is, in truth, unknown.
3. What is a 'crapper'?

Answer: Toilet

The term was probably coined by WW1 American soldiers after seeing the name of Thomas Crapper on the cisterns of toilets in the UK. Thomas was a plumber but did not actually invent the flush toilet, he did however file several patents for improvements.
4. If someone is described as 'doolally' are they...?

Answer: Insane

Named after an affliction suffered by British servicemen at Deolali in India. Also heard as 'doolally tap'.
5. What does an 'egg chaser' do?

Answer: Play rugby

Because of the shape of the ball.
6. If you are told you are 'flying low' what would you do?

Answer: Pull up your zip

If you are flying low you had better shut the stable door before the horse bolts.
7. What is a 'grockle'?

Answer: A tourist

In some places it is also used to describe someone who has just moved into the area.
8. If you are about to 'hurl', what are you going to do?

Answer: Vomit

This is quite a descriptive one. In some parts you may hear it said as 'hurl chunks'.
9. If something is 'iffy' is it...?

Answer: All of these

Anything that is not exactly as it should be can be described as being a bit iffy.
10. If you are on your 'jack', what would you be?

Answer: By yourself

On your 'jack' means being alone, from rhyming slang, Jack Jones or Jack Malone.
11. If you put the 'kibosh' on something, you improve matters.

Answer: False

If you put the 'kibosh' on something, you ruin it. As in 'He broke his leg and that put the kibosh on his playing career'.
12. If you have the 'lurgy' what have you got?

Answer: An illness

The dreaded lurgy, or the dreaded, is a name sometimes given to an unspecified illness.
13. Where does a 'monkeyhanger' live?

Answer: Hartlepool

This comes from the Napoleonic wars when a ship was wrecked off the port of Hartlepool in the north east. The local population found a monkey clinging to the wreckage and hung it as a French spy.
If you value your life NEVER EVER call a true Geordie a monkeyhanger.
14. What is a 'numpty'?

Answer: An idiot

Numpty is of Scottish origin but is slowly breaking into general usage thanks to a certain program on national radio.
A raincoat is a 'mac', and both of the others are 'bangers'.
15. If you have been promised a night of passion, you are on a ... ?

Answer: promise

Speaks for itself.
16. In a popular UK television show Del calls Rodney a 'plonker'. What does it mean?

Answer: He thinks he's an idiot

He also calls him a 'Wally', which means the same thing. Rodney invariably messes things up, which leads to Del calling him a 'plonker'.
17. What is a 'quid'?

Answer: A pound (money)

If you make a profit or are successful at something you would be 'quids in'. The origin of 'quid' is a cause of much debate. Some people think it comes from the Latin 'quid pro quo', to give something for something.
18. If something or someone was described as 'rank', would it be a compliment?

Answer: No

To be 'rank' is to be disgusting.
19. If someone told you it was your 'shout', what would you do?

Answer: Buy the next drinks

If it's 'your shout' and you *don't* get the drinks, you may be called a tight wad.
20. What is a 'twocer'?

Answer: Someone who steals cars

A 'twocer', pronounced twocker is a person who steals cars. The name comes from police slang for the offence of Taking Without Owners Consent.
21. 'Up the duff' means ...?

Answer: pregnant

Another one is 'up the spout'. If you are in trouble you could be 'up the creek without a paddle'.
22. If something is described as being 'wonky', which of these would best describe it?

Answer: Unstable

It is normally applied to inanimate objects such as wheels, bar stools etc. when they become loose.
23. The person you are talking to calls you a 'wazzock'. What does he think you are?

Answer: An idiot

As in 'you spawny eyed parrot faced wazzock'. Mainly a northern expression. You may also be called a 'prat', a 'pillock' or a 'plonker'.
24. How long is 'yonks'?

Answer: An unspecified period

'Yonks' can be any length of time, as in.. 'I haven't seen him in yonks.'
25. I'm going to grab some 'zeds'. What will I do?

Answer: Go to sleep

From the way cartoonists depict someone asleep, Zzzzzzzzz.
Source: Author romeomikegolf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor fringe before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us