Quiz about Into the Woods  the First Journey
Quiz about Into the Woods  the First Journey

"Into the Woods"- the First Journey Quiz


This quiz is about Act I of this great musical! I have done this play myself with a children's theatre. I played Jack's Mother and I loved the musical!

A multiple-choice quiz by dramachic_11. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals H-N
  8. »
  9. Into The Woods

Author
dramachic_11
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
232,203
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
584
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the first person to sing? Hint

Narrator
Jack
Baker
Cinderella

2. What are the names of Cinderella's stepsisters? Hint

They are not mentioned.
Lacey and Tracey
Florinda and Lucinda
Allie and Susie

3. Which of these does Jack's Mother NOT wish? Hint

That Jack had a father.
That the walls were full of gold.
That Jack were not a fool.
That the house was not a mess.

4. Who is the first person to be shown in the woods? Hint

Cinderella
Jack
Baker
Little Red Riding Hood

5. Which item does the baker get first? Hint

the cow as white as milk
the cape as red as blood
the slipper as pure as gold
the hair as yellow as corn

6. Why doesn't Rapunzel's hair work in the spell? Hint

The hair wasn't really as yellow as corn.
The witch had touched the hair before, which was not allowed.
The hair was too long.
The hair was supposed to be from a man.

7. Here's a change of pace. Finish the lyric: "Parsley, peppers, cabbages, and ______. Hint

fiddleferns
celery
lettuce
asparagus

8. "Do not put your faith in a ________ and a ________." Fill in the blanks. Hint

Granny, hood
cow, hair
cape, hood
baker, wolf

9. "There are _____ in the sky!" What is the missing word? Hint

angels
demons
ogres
giants

10. Finish this from the END OF ACT 1-
All:"Into the woods and out of the woods..."
Narrator: "to be continued..."
All: "and _________
__________
___________!"
Hint

into the woods
home before dusk
happy ever after
be happy forever


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the first person to sing?

Answer: Cinderella

Her first line is, the classic, "I Wish".
2. What are the names of Cinderella's stepsisters?

Answer: Florinda and Lucinda

Their mother married Cinderella's father after her mother died.
3. Which of these does Jack's Mother NOT wish?

Answer: That Jack had a father.

Her first lyrics are, "I wish...I wish my son were not a fool...I wish my house was not a mess...I wish the cow was full of milk, I wish the wish the walls were full of gold, I wish a lot of things."
4. Who is the first person to be shown in the woods?

Answer: Cinderella

She is shown in the scene where she is talking to her mother in the tree.
5. Which item does the baker get first?

Answer: the cow as white as milk

Milky White later dies but the witch brings her back to life.
6. Why doesn't Rapunzel's hair work in the spell?

Answer: The witch had touched the hair before, which was not allowed.

They replace Rapunzel's hair with the hair from the corn itself.
7. Here's a change of pace. Finish the lyric: "Parsley, peppers, cabbages, and ______.

Answer: celery

This is sung by the witch when she is explaining that the baker cannot have a chid.
8. "Do not put your faith in a ________ and a ________." Fill in the blanks.

Answer: cape, hood

This was sung by Little Red Riding Hood in "I Know Things Now".
9. "There are _____ in the sky!" What is the missing word?

Answer: giants

"Giants in the Sky" is a song sung by Jack that explains his trip up the beanstalk.
10. Finish this from the END OF ACT 1- All:"Into the woods and out of the woods..." Narrator: "to be continued..." All: "and _________ __________ ___________!"

Answer: happy ever after

This is the end of Act 1. When the narrator says "to be continued" it sets up for the second act. I hope you enjoyed this quiz!
Source: Author dramachic_11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us