FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mythical Creatures Demons and Fairies
Quiz about Mythical Creatures Demons and Fairies

Mythical Creatures, Demons, and Fairies Quiz


I will give you the country where the creature originates- with a short description...can you spy out the beast?

A multiple-choice quiz by thejazzkickazz. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Mythology Mixture
  8. »
  9. Beasts of Myth

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
39,599
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
2926
Last 3 plays: Guest 69 (2/10), Guest 109 (9/10), blackandgreen (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Japan: A creature was spotted with a tortoise-shell. On the top of its dented head, was a clear-fluid which gave it magical powers...Beware of this creature- for it is said they will suck out your volition and entrails. What is it? Hint


Question 2 of 10
2. Scotland: A centaur appearing without skin, often amphibious with webbed-feet. What is it? Hint


Question 3 of 10
3. New Zealand:A green-skinned fairy living in the waters with a phosphorescent inner glow. Hint


Question 4 of 10
4. India: The buffalo-demon of Hinduism found in the epics of Markandeya Purana. Hint


Question 5 of 10
5. Persia: In the writings of Firdausi- this creature sports claws, large teeth, horns, and a flashing tail. Hint


Question 6 of 10
6. Canada: A giant, man-eating creature with a heart made from ice.

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. India: Night-wanderers possessing the heads of cows and potbellies. Razor-sharp teeth protruding, with huge -leafy-like ears....they have been known to devour horses and humans in one sitting. What are they? Hint


Question 8 of 10
8. Judaism: The King of all demons with 3-heads. One is a bull, the other a ram, and the third an ogre....he is the son of Naamah and the husband to Lilith. Hint


Question 9 of 10
9. Babylonia: He embodied pestilence in ancient times. He had 4 wings, lion-paws, head of a dog, and a scorpion-tail. Hint


Question 10 of 10
10. Norway: A female shape-shifter that tormented sleeping men. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 69: 2/10
May 26 2024 : Guest 109: 9/10
May 21 2024 : blackandgreen: 3/10
May 02 2024 : Guest 69: 4/10
Apr 25 2024 : kitter96: 8/10
Apr 12 2024 : Steelflower75: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Japan: A creature was spotted with a tortoise-shell. On the top of its dented head, was a clear-fluid which gave it magical powers...Beware of this creature- for it is said they will suck out your volition and entrails. What is it?

Answer: kappa

The only way to escape a Kappa is to bow, so that the liquid spills out out from the top of its head.
2. Scotland: A centaur appearing without skin, often amphibious with webbed-feet. What is it?

Answer: nuckelavee

3. New Zealand:A green-skinned fairy living in the waters with a phosphorescent inner glow.

Answer: Ponaturi

4. India: The buffalo-demon of Hinduism found in the epics of Markandeya Purana.

Answer: Mahisha

The buffalo is the symbol of death.
5. Persia: In the writings of Firdausi- this creature sports claws, large teeth, horns, and a flashing tail.

Answer: Akvan

6. Canada: A giant, man-eating creature with a heart made from ice.

Answer: wendigo

7. India: Night-wanderers possessing the heads of cows and potbellies. Razor-sharp teeth protruding, with huge -leafy-like ears....they have been known to devour horses and humans in one sitting. What are they?

Answer: Rakshasas

8. Judaism: The King of all demons with 3-heads. One is a bull, the other a ram, and the third an ogre....he is the son of Naamah and the husband to Lilith.

Answer: Asmodeus

9. Babylonia: He embodied pestilence in ancient times. He had 4 wings, lion-paws, head of a dog, and a scorpion-tail.

Answer: Pazuzu

10. Norway: A female shape-shifter that tormented sleeping men.

Answer: Mare

Source: Author thejazzkickazz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us