Quiz about Whats my Correct Spelling
Quiz about Whats my Correct Spelling

What's my Correct Spelling? Trivia Quiz


In each question find the correct spelling?. Don't use a dictionary.

A multiple-choice quiz by adrian8338. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. English
  8. »
  9. Spelling Bee

Author
adrian8338
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
46,769
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
21613
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Coromom (9/10), Guest 184 (10/10), hern1948 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which is the correct spelling for the study of the mind? Hint

psycology
zycology
phsychology
psychology

2. Which is the correct spelling? Hint

ecalyptus
eucalyptis
eucaliptus
eucalyptus

3. Which is the correct spelling? Hint

committee
committe
comittee
commitee

4. Which is the correct spelling? Hint

theatrical
theatrecal
theatreical
theatricol

5. Which is the correct spelling? Hint

xenaphobia
xanophobia
xenophobea
xenophobia

6. Which is the correct spelling? Hint

zepher
zephyr
zepyr
zephyer

7. Which is the correct spelling? Hint

indeciphable
indeciperable
indecipherable
indecipheable

8. Which is the correct spelling? Hint

gesticalate
gesticelate
gesiculate
gesticulate

9. Which is the correct spelling? Hint

incongraous
incongruous
incongruas
incogruous

10. Which is the correct spelling? Hint

sizemograph
seismograph
sisemograph
seismagraph


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is the correct spelling for the study of the mind?

Answer: psychology

2. Which is the correct spelling?

Answer: eucalyptus

3. Which is the correct spelling?

Answer: committee

4. Which is the correct spelling?

Answer: theatrical

This word means in or belonging to a theatre and can also be used of people.
5. Which is the correct spelling?

Answer: xenophobia

Xenophobia is the fear or hatred of foreigners or strangers.
6. Which is the correct spelling?

Answer: zephyr

A zephyr is a light breeze.
7. Which is the correct spelling?

Answer: indecipherable

Indecipherable means not able to be read.
8. Which is the correct spelling?

Answer: gesticulate

Gesticulate means to use limbs expressively with or instead of speech.
9. Which is the correct spelling?

Answer: incongruous

Incongruous means out of place or unsuitable.
10. Which is the correct spelling?

Answer: seismograph

Seismograph is an instrument for measuring and recording vibrations.
Source: Author adrian8338

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Coromom: 9/10
Jan 27 2023 : Guest 184: 10/10
Jan 27 2023 : hern1948: 9/10
Jan 27 2023 : Brooklyn1447: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 73: 6/10
Jan 25 2023 : Mhillwig: 7/10
Jan 22 2023 : rubytops: 10/10
Jan 21 2023 : Chestertom: 9/10
Jan 20 2023 : Dumbbell5: 8/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us