FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Animals in the Title
Quiz about Animals in the Title

Animals in the Title Trivia Quiz


Choose the real or fictional animal on the right that completes the book title on the left.

A matching quiz by DizWiz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Mixed Literature
  8. »
  9. Literary Titles

Author
DizWiz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
391,718
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1447
Last 3 plays: johnnycat777 (10/10), Guest 87 (10/10), Guest 104 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The _______ in the Hat  
  Cat
2. The Silence of the ________  
  Falcon
3. The ________ Brief  
  Lambs
4. To Kill a ________  
  Pelican
5. Of _________ and Men  
  Birds
6. Tarzan of the ________  
  Apes
7. The Maltese ________  
  Mice
8. The ________, the Witch and the Wardrobe  
  Mockingbird
9. The Thorn ________  
  Sheep
10. Do Androids Dream of Electric ________?   
  Lion





Select each answer

1. The _______ in the Hat
2. The Silence of the ________
3. The ________ Brief
4. To Kill a ________
5. Of _________ and Men
6. Tarzan of the ________
7. The Maltese ________
8. The ________, the Witch and the Wardrobe
9. The Thorn ________
10. Do Androids Dream of Electric ________?

Most Recent Scores
Jul 13 2024 : johnnycat777: 10/10
Jun 28 2024 : Guest 87: 10/10
Jun 17 2024 : Guest 104: 10/10
Jun 17 2024 : Guest 206: 8/10
Jun 13 2024 : Guest 23: 10/10
Jun 12 2024 : Steelflower75: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 97: 10/10
Jun 02 2024 : Guest 174: 10/10
Jun 01 2024 : JepRD: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The _______ in the Hat

Answer: Cat

"The Cat in the Hat" was written by Theodor Seuss Geisel under the pen name of Dr. Seuss. The children's story of a trouble-making cat was published in 1957. The book was written in response to a challenge Geisel received from a colleague. The challenge was to write a primary reader that was both interesting and educational to six and seven year olds.
2. The Silence of the ________

Answer: Lambs

"The Silence of the Lambs" is a novel written by Thomas Harris and published in 1988. It is the sequel to "Red Dragon" that was published in 1981. "The Silence of the Lambs" was made into a film in 1991 starring Jodie Foster and Anthony Hopkins.
3. The ________ Brief

Answer: Pelican

"The Pelican Brief" is a legal suspense novel written by John Grisham and published in 1991. The book was made into a film starring Julia Roberts and Denzel Washington. The plot centers around a coverup that a college student uncovers. She then becomes a target as she tries to unravel the corruption in high political circles.
4. To Kill a ________

Answer: Mockingbird

"To Kill a Mockingbird" was written by Harper Lee and published in 1960. In 1962, it was made into a film starring Gregory Peck. Lee published her second novel, "Go Set a Watchman", in 2015 after a 55 year gap between novels.
5. Of _________ and Men

Answer: Mice

"Of Mice and Men" is a novella written by John Steinbeck and published in 1937. It was made into a film in 1939 and 1992. The setting is the Great Depression. When first published, the book was banned in many schools because of the vulgar language and racial slurs.
6. Tarzan of the ________

Answer: Apes

"Tarzan of the Apes" was first published in a pulp magazine titled "All-Story Magazine" in 1912. It is the first in the Tarzan series of novels written by Edgar Rice Burroughs. The Tarzan character has appeared in films, radio shows, and comic books.
7. The Maltese ________

Answer: Falcon

"The Maltese Falcon" is a detective novel written by Dashiell Hammett and published beginning in 1929 in serial installments. The book was made into several film versions, with the best known version being the 1941 one starring Humphrey Bogart and Mary Astor.
8. The ________, the Witch and the Wardrobe

Answer: Lion

"The Lion, the Witch and the Wardrobe" is a fantasy novel written by C. S. Lewis and published in 1950. This novel was the first in a series of seven books about the fictional world of Narnia under the title of "The Chronicles of Narnia".
9. The Thorn ________

Answer: Birds

"The Thorn Birds" is a novel written by Australian author Colleen McCullough and published in 1977. It was made into a widely-watched television miniseries starring Richard Chamberlain and Rachel Ward. The "thornbird" is a supposedly mythical bird that impales itself on a thorn while singing a beautiful song.
10. Do Androids Dream of Electric ________?

Answer: Sheep

"Do Androids Dream of Electric Sheep?" is a science fiction novel written by Philip K. Dick and published in 1968. In later printings, the book title was changed to "Blade Runner: Do Androids Dream of Electric Sheep?" The 1982 film "Blade Runner" and subsequent sequels were based on the novel.
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us