Quiz about Can You Pick the Right Little Women Character
Quiz about Can You Pick the Right Little Women Character

Can You Pick the Right "Little Women" Character? Quiz


As you might have guessed from the title, this is a quiz on "Little Women" written by Louisa May Alcott, and the first of the four books on the March family. Thanks kyleisalive for suggesting the title and I hope you will have fun!

A multiple-choice quiz by pinkbunny98. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Louisa May Alcott

Author
pinkbunny98
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,424
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
697
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 47 (10/10), Guest 102 (10/10), Guest 86 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I work for Aunt March, my father's cross old sister-in-law. My sisters call me a tomboy and I am the 'man' of the house while my father is away fighting the Civil War. Who am I? Hint

Elizabeth March
Josephine March
Amy Curtis March
Margaret March

2. I am a governess in a family named King. I rather think that the Kings' children are spoiled. Dreams of a life sitting in the lap of luxury are my pit-fall, and I am generous almost to a fault. Who am I? Hint

Elizabeth March
Josephine March
Margaret March
Hannah

3. I am the Marches' neighbour. My son married a girl I didn't approve of and I cut relations with him. I regretted that decision later and am determined to make up for it by taking good care of my grandson. Who am I? Hint

Theodore Laurence
Mr. Laurence
Josephine March
Amy Curtis March

4. I am the neighbour's only grandson. He lavishes all his attention on me. Sometimes we quarrel, and Jo comes along and fixes us up again. Who am I? Hint

Laurie March
John Brooke
Theodore Laurence
Ned Moffat

5. I love to paint and draw. I am an expert at manipulating people and am generally well-loved by everyone. I burnt my sister Jo's manuscript when she refused to bring me along to the theater. Who am I? Hint

Josephine March
Amy Curtis March
Anne Moffat
Elizabeth March

6. I am a quiet, shy and delicate girl. My closest sister is Jo, and I help our servant to do housework. I got scarlet fever from helping a poor family and I never really recovered. Who am I? Hint

Anne Moffat
Margaret March
Elizabeth March
Sally Moffat

7. I am the servant of the March household. I have been serving here ever since Meg's birth. The master and mistress's children seem to be my own children. Who am I? Hint

Hannah
Anne
Beth
Grace

8. I am a rich widow and I believe the Marches are babies in the world as they let their eldest daughter get engaged to a poor tutor. Who am I? Hint

Aunt Moffat
Aunt March
Aunt Stern
Aunt Amy

9. I am Laurie's tutor and a poor man. I am engaged to Margaret at the end of this book. Who am I? Hint

Mr. Bhaer
Ned Moffat
Mr. Laurence
Mr. Brooke

10. I am very rich and I hold parties for my friends. If the party is a large one, I will not invite Meg as she only likes small parties. I am a good friend of Meg's. Who am I? Hint

Annie Brooke
Sally Moffat
Diana Moffat
Sophie Moffat




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I work for Aunt March, my father's cross old sister-in-law. My sisters call me a tomboy and I am the 'man' of the house while my father is away fighting the Civil War. Who am I?

Answer: Josephine March

Josephine asks people to call her Jo - she thinks Josephine is too feminine. She is the second eldest sister and has a great passion for writing. The most realistic character in "Little Women", she is hot-tempered, rebellious, has an unruly tongue but is genial and kind.
2. I am a governess in a family named King. I rather think that the Kings' children are spoiled. Dreams of a life sitting in the lap of luxury are my pit-fall, and I am generous almost to a fault. Who am I?

Answer: Margaret March

Margaret March, best known as Meg, is the eldest of the four sisters. Her closest sister is her youngest one.
3. I am the Marches' neighbour. My son married a girl I didn't approve of and I cut relations with him. I regretted that decision later and am determined to make up for it by taking good care of my grandson. Who am I?

Answer: Mr. Laurence

Mr. Laurence appeared to be a crabby, intimidating man to the March sisters at first. But after they got to know him, he proved to be a compassionate, loving and kind man.
4. I am the neighbour's only grandson. He lavishes all his attention on me. Sometimes we quarrel, and Jo comes along and fixes us up again. Who am I?

Answer: Theodore Laurence

Theodore Laurence's nickname was Dora at first. But he hated it and made all his playmates call him Laurie, and he fought with those who didn't. Usually he won.
5. I love to paint and draw. I am an expert at manipulating people and am generally well-loved by everyone. I burnt my sister Jo's manuscript when she refused to bring me along to the theater. Who am I?

Answer: Amy Curtis March

Amy, the youngest of the four, was Meg's favourite sister. She was sent to live at Aunt March's place when one of her sisters got scarlet fever.
6. I am a quiet, shy and delicate girl. My closest sister is Jo, and I help our servant to do housework. I got scarlet fever from helping a poor family and I never really recovered. Who am I?

Answer: Elizabeth March

Elizabeth, best known as Beth, was a very musical girl and a favourite with Mr. Laurence. He even gave her a piano to replace her old one.
7. I am the servant of the March household. I have been serving here ever since Meg's birth. The master and mistress's children seem to be my own children. Who am I?

Answer: Hannah

Hannah was the Marches' only servant. She loved her master, mistress and all her charges. When Mrs. March had to leave home to nurse Mr. March, she sort of became the pillar of the house.
8. I am a rich widow and I believe the Marches are babies in the world as they let their eldest daughter get engaged to a poor tutor. Who am I?

Answer: Aunt March

Aunt March wanted to treat Jo to a trip to France and Europe, but Jo behaved very contrary so Aunt March decided to let Amy, who had better manners than Jo, go instead. This was a sore lesson to Jo and she learned to curb her tongue.
9. I am Laurie's tutor and a poor man. I am engaged to Margaret at the end of this book. Who am I?

Answer: Mr. Brooke

Mr. Brooke was a hard-working man. He got on famously with Meg after their marriage except for one quarrel in "Good Wives".
10. I am very rich and I hold parties for my friends. If the party is a large one, I will not invite Meg as she only likes small parties. I am a good friend of Meg's. Who am I?

Answer: Sally Moffat

The Moffats were rich people, and Meg went to Sally Moffat's parties twice. The first time she twisted her ankle severely while dancing on high heels, and the second time she got a headache from drinking too much champagne.
Source: Author pinkbunny98

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : Guest 47: 10/10
Oct 18 2022 : Guest 102: 10/10
Oct 11 2022 : Guest 86: 10/10
Oct 06 2022 : Maggie1007: 10/10

Score Distribution

quiz
11/29/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us