FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pride and Prejudice by Jane Austen
Quiz about Pride and Prejudice by Jane Austen

"Pride and Prejudice" by Jane Austen Quiz


These are some questions not covered in other "Pride and Prejudice" quizzes. Have fun!

A multiple-choice quiz by grateful read. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Austen, Jane
  8. »
  9. Pride and Prejudice

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
146,669
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4384
Last 3 plays: Guest 24 (10/10), Kwizzard (3/10), Guest 174 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who actually married Mr. Collins, much to Lizzie's shock and chagrin? Hint


Question 2 of 10
2. Who did Elizabeth think Mr Darcy would look down on when they visited Pemberley with her? Hint


Question 3 of 10
3. Who did Mr Wickham set his sights on when she inherited 10,000 pounds? Hint


Question 4 of 10
4. Why was their engagement broken? Hint


Question 5 of 10
5. When did Wickham's story of Mr Darcy become common knowledge in Meryton? Hint


Question 6 of 10
6. Who told Elizabeth about Mr Darcy's part in separating Mr Bingley and Jane? Hint


Question 7 of 10
7. Who alerted Mr. Darcy to the town's expectations of Jane and Mr. Bingley? Hint


Question 8 of 10
8. Elizabeth went to the Bingley ball hoping to dance with Mr Bingley. True/False.


Question 9 of 10
9. What was the main reason Lady Catherine de Bourgh didn't want Elizabeth to marry Mr Darcy? Hint


Question 10 of 10
10. How did Eliza explain Mr Darcy's falling in love with her? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 08 2024 : Kwizzard: 3/10
Jun 07 2024 : Guest 174: 7/10
May 22 2024 : Guest 86: 7/10
Apr 23 2024 : Guest 107: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who actually married Mr. Collins, much to Lizzie's shock and chagrin?

Answer: Charlotte Lucas

Lizzie could not believe her good friend could possibly exhibit such awful judgment and marry Mr Collins, who in her view, had no redeeming value.
2. Who did Elizabeth think Mr Darcy would look down on when they visited Pemberley with her?

Answer: Mr and Mrs Gardiner

Based on her judgement of Mr Darcy's actions, Elizabeth expected him not to consider further acquaintance with people involved in trade.
3. Who did Mr Wickham set his sights on when she inherited 10,000 pounds?

Answer: Mary King

She was apparently the only heiress in his sight.
4. Why was their engagement broken?

Answer: Because she went to her uncle's at Liverpool.

Apparently, her family became concerned about his motives.
5. When did Wickham's story of Mr Darcy become common knowledge in Meryton?

Answer: After the Bingley party left for London.

Elizabeth was the only person Wickham told, because she made it clear how antagonistic she was to Mr Darcy.
6. Who told Elizabeth about Mr Darcy's part in separating Mr Bingley and Jane?

Answer: Colonel Fitzwilliam

He didn't know who Jane was in relationship to Lizzy and thought he was reporting an considerate act on Darcy's part.
7. Who alerted Mr. Darcy to the town's expectations of Jane and Mr. Bingley?

Answer: Sir William Lucas

He interrupted Mr. Darcy's and Lizzy's dance to talk to them and intimated the universal expectation of marriage.
8. Elizabeth went to the Bingley ball hoping to dance with Mr Bingley. True/False.

Answer: False

Mr Wickham was her looked-for partner.
9. What was the main reason Lady Catherine de Bourgh didn't want Elizabeth to marry Mr Darcy?

Answer: She wanted him to marry her daughter.

She and Mr Darcy's mother had planned their marriage "from their cradles."
10. How did Eliza explain Mr Darcy's falling in love with her?

Answer: Because of her impertinence.

Mr Darcy called it 'liveliness of mind' She said he was fed up with all the women swooning all over him.
Source: Author grateful read

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us