Quiz about The Secret Life of Bees
Quiz about The Secret Life of Bees

The Secret Life of Bees Trivia Quiz


The title comes from Sue Monk Kidd's charming coming of age novel of the same name. As ever enjoy and good luck.

A multiple-choice quiz by fiachra. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Sue Monk Kidd

Author
fiachra
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
242,081
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
812
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (10/10), Guest 152 (9/10), Guest 209 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name Lily's father. Hint

Terry
TJ
Jerry
T Ray

2. Which of these political events feature in the novel? Hint

Civil Rights Campaign
Assassination of JFK
Vietnam Anti-War Protests
Kent State Deaths

3. What gift did Lily want for her fourteenth birthday? Hint

Perfume
Watch
Charm bracelet
Transistor radio

4. What did Rosaleen steal from Ebenezer Baptist Church? Hint

Collection money
Hymn books
Wax candles
Two paper fans

5. Lily helped Rosaleen escape from police custody.

True
False

6. Who gave Lily and Rosaleen shelter? Hint

Boatwrights
Cartwrights
Wainwrights
Wheelwrights

7. How had Lily's mother died? Hint

Drowned
Poison
Boating accident
Shot

8. Did Zach throw the coke bottle?

Yes
No

9. Which of the sisters had once worked for Lily's mother? Hint

August
April
May
June

10. Did T Ray find Lily?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name Lily's father.

Answer: T Ray

T Ray ran a peach farm, Lily was his only child. He appeared to be a father but not a Dad. Lily's mother was dead and Lily was filled with curiosity about her.
2. Which of these political events feature in the novel?

Answer: Civil Rights Campaign

Lily returned home on July 2nd, 1964, to find Rosaleen, the lady who cared for her, ecstatic as the Civil Rights Act was signed into law.
3. What gift did Lily want for her fourteenth birthday?

Answer: Charm bracelet

She was the only girl in school without one. Lily suffered greatly from the lack of trendy clothes as many of her school mates mocked her.
4. What did Rosaleen steal from Ebenezer Baptist Church?

Answer: Two paper fans

Rosaleen was determined to register to vote, Lily accompanied her to town. It was a humid day so they rested in the church, Rosaleen took the fans to help keep cool.
5. Lily helped Rosaleen escape from police custody.

Answer: True

Rosaleen was assaulted on her way to jail. She was taken to hospital and a guard was seated outside her room. Lily felt that she had had enough from her father, so she helped Rosaleen escape and together they fled to Tiburon looking for information about Lily's mother.
6. Who gave Lily and Rosaleen shelter?

Answer: Boatwrights

There were three sisters all called after calender months: August, May and June. A fourth sister called April had died.
7. How had Lily's mother died?

Answer: Shot

She died when Lily was four. All Lily had to remember her were a pair of gloves, a tattered photo and a black cross. The letters Tiburon were written on the back of the cross. Tiburon was also the home place of the Boatwrights, so Lily hoped to find out more about her mother from them.
8. Did Zach throw the coke bottle?

Answer: No

Zach was Lily's first real friend of her own age. They were in town at the auto-parts store, when an incident took place. A coke bottle was thrown at an abusive white man. Zach did not commit the crime, but, as he would not name the real culprit, he was arrested and put in jail.
9. Which of the sisters had once worked for Lily's mother?

Answer: August

August had been a maid before she began the honey farm. Lily's mother had also spent time at the farm when her marriage was disintegrating. August gave Lily some items which had once belonged to her mother.
10. Did T Ray find Lily?

Answer: Yes

He came searching for her and finally filled in the truth about her mother.
Source: Author fiachra

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Guest 68: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 152: 9/10
Nov 23 2022 : Guest 209: 10/10
Nov 22 2022 : Guest 192: 10/10
Nov 13 2022 : Guest 72: 10/10
Oct 23 2022 : Guest 75: 9/10
Oct 20 2022 : dmaxst: 2/10
Oct 13 2022 : Guest 31: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Inside "The Secret Life of Bees" Average
2. The Mermaid Chair Average
3. "The Mermaid Chair" (The book) Average

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us