FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Two Noble Kinsmen by Shakespeare
Quiz about The Two Noble Kinsmen by Shakespeare

"The Two Noble Kinsmen" by Shakespeare Quiz


This very easy quiz was written for the "All The Internet's A Stage" challenge in The Quiz Author Lounge, my first!

A multiple-choice quiz by zippolover. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Shakespeare

Author
zippolover
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,878
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
270
Last 3 plays: Guest 103 (6/10), Guest 223 (9/10), Luckycharm60 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "The Two Noble Kinsmen" play is an adaptation of an earlier work by Geoffrey Chaucer. Which one? Hint


Question 2 of 10
2. What are the names of "The Two Noble Kinsmen" in the title of the play? Hint


Question 3 of 10
3. For whom do "The Two Noble Kinsmen" go to war? Hint


Question 4 of 10
4. Despite fighting bravely, "The Two Noble Kinsmen" are captured and imprisoned. Why do they fall out with each other? Hint


Question 5 of 10
5. One of "The Two Noble Kinsmen" is released from prison. Who helps the second escape and why? Hint


Question 6 of 10
6. "The Two Noble Kinsmen" meet up again in the forest. How do they decide to resolve their differences? Hint


Question 7 of 10
7. While "The Two Noble Kinsmen" are working out their differences, a mad-woman meets a troupe of performers. What do they want to perform for the King? Hint


Question 8 of 10
8. The king catches "The Two Noble Kinsmen" and decides to execute them. The queen and princess ask him not to, so he offers to banish them instead and they refuse. What does the king eventually decide to do with them? Hint


Question 9 of 10
9. Both of "The Two Noble Kinsmen" are alive at the end of the play.


Question 10 of 10
10. "The Two Noble Kinsmen" was probably first performed in 1614. When was it first published? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 25 2024 : Guest 103: 6/10
Jun 25 2024 : Guest 223: 9/10
Jun 16 2024 : Luckycharm60: 10/10
May 23 2024 : Guest 27: 5/10
May 23 2024 : Guest 27: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Two Noble Kinsmen" play is an adaptation of an earlier work by Geoffrey Chaucer. Which one?

Answer: The Knight's Tale

During the Prologue, the audience is informed that the play is based upon the earlier work. A previous adaptation by Richard Edwardes already existed prior to 1614, the probable date of "The Two Noble Kinsmen".
2. What are the names of "The Two Noble Kinsmen" in the title of the play?

Answer: Palamon and Arcite

Palamon and Arcite are both nephews of the King of Thebes. They are cousins and best friends.
3. For whom do "The Two Noble Kinsmen" go to war?

Answer: Creon of Thebes

Creon of Thebes was a nasty piece of work who had killed three kings and not allowed them to be buried properly. Their widows persuade Theseus, Duke of Athens to help and he declares war. Palamon and Arcite work for Creon and have no choice in the matter.
4. Despite fighting bravely, "The Two Noble Kinsmen" are captured and imprisoned. Why do they fall out with each other?

Answer: They fall in love with the same woman

Palamon and Arcite see Princess Emilia from their cell.
5. One of "The Two Noble Kinsmen" is released from prison. Who helps the second escape and why?

Answer: The jailer's daughter. She fell in love with him.

After Arcite is released, he returns in disguise. Palamon hides in the nearby forest.
6. "The Two Noble Kinsmen" meet up again in the forest. How do they decide to resolve their differences?

Answer: A duel

They prepare to duel, but first Arcite gets clean clothes and food for Palamon, who has been living rough. They sit down to to a meal together as friends before starting to fight.
7. While "The Two Noble Kinsmen" are working out their differences, a mad-woman meets a troupe of performers. What do they want to perform for the King?

Answer: A Morris dance

The jailer's daughter went mad because Palamon did not return her love. The troupe got to perform for the King. A doctor then tried to help the jailer's daughter who was eventually cured.
8. The king catches "The Two Noble Kinsmen" and decides to execute them. The queen and princess ask him not to, so he offers to banish them instead and they refuse. What does the king eventually decide to do with them?

Answer: A sword duel, with the loser to be executed

Palamon and Arcite both still love Princess Emilia. The King says that if she cannot decide over the two, she will marry the winner of the duel and the other will be executed.
9. Both of "The Two Noble Kinsmen" are alive at the end of the play.

Answer: False

Arcite wins the duel, but falls from his horse before the wedding. He lives long enough to give the hand of the princess to his best friend, Palamon.
10. "The Two Noble Kinsmen" was probably first performed in 1614. When was it first published?

Answer: 1634

The play was placed on the Stationers' Register on 8 April 1634, as having been written by Shakespeare and published later that year. The register was a similar process to copy-writing a work.

Most sources now agree that "The Two Noble Kinsmen" was written by William Shakespeare and John Fletcher.
Source: Author zippolover

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us