FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about To Kill a Mockingbird
Quiz about To Kill a Mockingbird

10 Questions about To Kill a Mockingbird | Literature


"To Kill a Mockingbird" by Harper Lee.

A multiple-choice quiz by abbey_rhode. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Harper Lee

Author
abbey_rhode
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,662
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
9001
Last 3 plays: jmac5cicada (10/10), goodreporter (8/10), Guest 98 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the author of 'To Kill a Mockingbird'?

Answer: (Two Words)
Question 2 of 10
2. Who is the Finches' maid? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the dog who had rabies, and Atticus had to shoot? Hint


Question 4 of 10
4. Whose house was the victim of fire? Hint


Question 5 of 10
5. What was Dill's real name? Hint


Question 6 of 10
6. Where do the book's events take place? Hint


Question 7 of 10
7. What woman is Tom Robinson accused of raping? Hint


Question 8 of 10
8. Boo Radley was rumored to have been thrown in the courthouse basement for what crime? Hint


Question 9 of 10
9. How did Bob Ewell die, according to Sheriff Tate? Hint


Question 10 of 10
10. Why is it a sin to kill a mockingbird? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : jmac5cicada: 10/10
May 31 2024 : goodreporter: 8/10
May 14 2024 : Guest 98: 4/10
May 09 2024 : Guest 71: 10/10
May 04 2024 : Guest 1: 7/10
May 03 2024 : Guest 98: 3/10
May 02 2024 : bocrow000: 8/10
Apr 15 2024 : Guest 109: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the author of 'To Kill a Mockingbird'?

Answer: Harper Lee

2. Who is the Finches' maid?

Answer: Calpurnia

3. What was the name of the dog who had rabies, and Atticus had to shoot?

Answer: Tim Johnson

4. Whose house was the victim of fire?

Answer: Miss Maudie

5. What was Dill's real name?

Answer: Charles Baker Harris

6. Where do the book's events take place?

Answer: Maycomb County

7. What woman is Tom Robinson accused of raping?

Answer: Mayella Ewell

8. Boo Radley was rumored to have been thrown in the courthouse basement for what crime?

Answer: a variety of charges including disorderly conduct and disturbing the peace

9. How did Bob Ewell die, according to Sheriff Tate?

Answer: He fell on his knife

In the book, it is never explicitly stated, but we come to believe that Boo killed Ewell. However, the sheriff knows that Boo would never be able to stand the attention this would bring to him.
10. Why is it a sin to kill a mockingbird?

Answer: because they provide music, and don't hurt anybody

Source: Author abbey_rhode

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series First Words:

There's nothing really that links these quizzes. Nothing at all. Congratulations if you work your way through this list to claim it.

  1. We're Going on a Bear Hunt Average
  2. No Doubt Tough
  3. Strangers with Candy Easier
  4. To Kill a Mockingbird Easier
  5. Love Me, Love My Slogan Average
  6. You Are a Tourist Easier
  7. Know the Lyrics: Taylor Swift Average
  8. The Easter Egg Hunt Average
  9. Rules of Australian Rules Easier
  10. And the Band Played Waltzing Matilda Average
  11. So, What's My Name? Tough
  12. Do Ewe Know Your Sheep Freeloaders? Tough

6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us