FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Apocalypse Then
Quiz about Apocalypse Then

Apocalypse Then Trivia Quiz


Some different questions relating to this classic movie.

A multiple-choice quiz by mngillespie. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Apocalypse Now

Author
mngillespie
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,195
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3039
Last 3 plays: Guest 76 (4/10), Guest 136 (4/10), Guest 35 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Though originally uncredited, "Apocalypse Now" was based on the novel "A Heart of Darkness" by what author? Hint


Question 2 of 10
2. The movie was released in 1979, but when did filming in the Philippines actually begin? Hint


Question 3 of 10
3. How old was Laurence Fishburne when filming began?

Answer: (His character was 17 years old)
Question 4 of 10
4. Jay "Chef" Hicks was a gourmet cook. What was his specialty? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following was NOT a name of one of the Playmates? Hint


Question 6 of 10
6. Martin Sheen later spoofed his Capt. Willard character in which movie? Hint


Question 7 of 10
7. After eight hours of waiting on the boat for Willard to return, Chef radios "Almighty" and identifies himself as who? Hint


Question 8 of 10
8. While Willard recovers from his ordeal in the cage, Kurtz reads to him from which T.S. Eliot poem? Hint


Question 9 of 10
9. Who performs the song "Suzie Q" for the movie? Hint


Question 10 of 10
10. Steve McQueen was offered the role of Captain Willard but turned it down.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 76: 4/10
Jun 16 2024 : Guest 136: 4/10
May 26 2024 : Guest 35: 2/10
May 13 2024 : Guest 76: 4/10
May 02 2024 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Though originally uncredited, "Apocalypse Now" was based on the novel "A Heart of Darkness" by what author?

Answer: Joseph Conrad

In 1991 Eleanor Coppola's documentary "Hearts of Darkness: A Filmaker's Apocalypse" was released.
2. The movie was released in 1979, but when did filming in the Philippines actually begin?

Answer: March 1976

Filming was scheduled to take only a few weeks... it ended up taking 16 months.
3. How old was Laurence Fishburne when filming began?

Answer: 14

He lied about his age to get the role.
4. Jay "Chef" Hicks was a gourmet cook. What was his specialty?

Answer: Sauces

He was "raised to be a saucier".
5. Which of the following was NOT a name of one of the Playmates?

Answer: Jodi Graham

Miss Carrie Foster was Playmate of the Year, Terri Turee was Miss May, and Sandra Beatty was Miss August.
6. Martin Sheen later spoofed his Capt. Willard character in which movie?

Answer: Hot Shots! Part Deux

The highlight of that film.
7. After eight hours of waiting on the boat for Willard to return, Chef radios "Almighty" and identifies himself as who?

Answer: PBR Street Gang

Only to have his head cut off a few minutes later.
8. While Willard recovers from his ordeal in the cage, Kurtz reads to him from which T.S. Eliot poem?

Answer: The Hollow Man

"We are the hollow men".
9. Who performs the song "Suzie Q" for the movie?

Answer: Flash Cadillac

Flash Cadillac and the Continental Kids are still touring!
10. Steve McQueen was offered the role of Captain Willard but turned it down.

Answer: True

He didn't want to spend weeks in a jungle filming... good thing for him as it would end up taking 16 months.
Source: Author mngillespie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Apocalypse Now Average
2. Apocalypse Now Average
3. 'Apocalypse Now' and Forever Average
4. Apocalypse Now Tough

6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us