FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Apocalypse Now and Forever
Quiz about Apocalypse Now and Forever

'Apocalypse Now' and Forever Trivia Quiz


Test your knowlege on the best war movie in the last 25 years.

A multiple-choice quiz by col.kurtz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Apocalypse Now

Author
col.kurtz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
12,672
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
4825
Last 3 plays: Guest 76 (13/15), Guest 107 (14/15), Guest 136 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. How does Capt. Willard hurt his hand in the begining of the movie? Hint


Question 2 of 15
2. How does Capt. Willard explain his injured hand to his superiors? Hint


Question 3 of 15
3. What song is playing while Lance waterskies behind the boat? Hint


Question 4 of 15
4. What is 'Charlie's' idea of a little R and R? Hint


Question 5 of 15
5. What does the Chef try to find in the jungle? Hint


Question 6 of 15
6. What scares the Chef and Capt. Willard back on to the boat, from the jungle? Hint


Question 7 of 15
7. What is the name of the person who Capt. Willard is sent to assasinate? Hint


Question 8 of 15
8. What song is played while the Playboy bunnies dance? Hint


Question 9 of 15
9. What is Robert Duvall's name in the movie? Hint


Question 10 of 15
10. What does he love to smell in the morning?

Answer: (One Word)
Question 11 of 15
11. Where was Lance from? Hint


Question 12 of 15
12. Where was Mr. Clean from? Hint


Question 13 of 15
13. Where was the Chef from? Hint


Question 14 of 15
14. What kills the Chief in the movie? Hint


Question 15 of 15
15. What actor was orginally hired to play the role of Capt. Willard? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 76: 13/15
Jun 18 2024 : Guest 107: 14/15
Jun 16 2024 : Guest 136: 12/15
Jun 07 2024 : Guest 2: 15/15
Jun 06 2024 : Guest 50: 15/15
May 26 2024 : Guest 35: 15/15
May 17 2024 : Guest 217: 8/15
May 15 2024 : Guest 195: 11/15
May 13 2024 : Guest 76: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How does Capt. Willard hurt his hand in the begining of the movie?

Answer: punches a mirror

He does it in a drunken state (of course).
2. How does Capt. Willard explain his injured hand to his superiors?

Answer: He says fishing accident on R and R

'But you're fit and ready for duty right?' 'Yes sir, very much sir.'
3. What song is playing while Lance waterskies behind the boat?

Answer: Satisfaction

He waves to the villagers as the boat makes waves through the river.
4. What is 'Charlie's' idea of a little R and R?

Answer: a little rice and some rat meat

He was moving too quick or dug in too deep for R and R.
5. What does the Chef try to find in the jungle?

Answer: Mangos

'Mango's man, I want some mangos.'
6. What scares the Chef and Capt. Willard back on to the boat, from the jungle?

Answer: A tiger

'Never get off the boat...'
7. What is the name of the person who Capt. Willard is sent to assasinate?

Answer: Col. Kurtz

Marlon Brando plays Col. Kurtz.
8. What song is played while the Playboy bunnies dance?

Answer: Suzi-Q

Interestingly enough the version in the movie is not done by CCR.
9. What is Robert Duvall's name in the movie?

Answer: Lt. Col. Kilgore

'Kilgore knew he wasn't even going to get as much as a scratch in Vietman.'
10. What does he love to smell in the morning?

Answer: Napalm

'You know that smell? That gasoline smell? It smells like...victory. You know some day this war is going to end.'
11. Where was Lance from?

Answer: Southern California

He was a legend on the beach for surfing.
12. Where was Mr. Clean from?

Answer: New York City

'I think the size and scope of Vietnam really put the zap on his brain.'
13. Where was the Chef from?

Answer: New Orleans

He almost cried when the he saw the Navy boil all this prime beef.
14. What kills the Chief in the movie?

Answer: A spear

He then tries to pull Capt. Willard into the point which was protruding from his chest.
15. What actor was orginally hired to play the role of Capt. Willard?

Answer: Harvey Keitel

He was in fired in pre-production. Sheen subsequently had a heart attack during the filming.
Source: Author col.kurtz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Apocalypse Now Average
2. Apocalypse Now Average
3. Apocalypse Now Tough
4. Apocalypse Then Difficult

6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us