FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Armageddon
Quiz about Armageddon

Armageddon Trivia Quiz


Here are some questions about the movie "Armageddon." I hope you all like this quiz.

A multiple-choice quiz by Moviegoer14. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Armageddon

Author
Moviegoer14
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,803
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 25
Plays
21657
Last 3 plays: Guest 31 (12/25), Guest 107 (9/25), Guest 49 (6/25).
- -
Question 1 of 25
1. Who was the producer of this film? Hint


Question 2 of 25
2. Which actor played General Kimsey? Hint


Question 3 of 25
3. How wide was the rock that destroyed Earth when "the dinosaurs roamed a lush and fertile planet"? Hint


Question 4 of 25
4. What was it that took out the shuttle in the beginning of the film? Hint


Question 5 of 25
5. What the first city that we saw get hit by a meteor shower? Hint


Question 6 of 25
6. What is Harry Stamper doing when we first see him? Hint


Question 7 of 25
7. Finish this quote: "Since I reached the age of ten and..." Hint


Question 8 of 25
8. How many oil drillers besides Harry were called upon by Harry to go into space? Hint


Question 9 of 25
9. How many days did Harry and the other oil drillers have to train on Earth? Hint


Question 10 of 25
10. Harry saw A.J. propose to Grace.


Question 11 of 25
11. What was Harry's response when Grace asked him if he could bring her fiancÚ (A.J.) back with him? Hint


Question 12 of 25
12. Were there any complications in the launch of either the Freedom or the Independence?


Question 13 of 25
13. Who was stuck in the fuel pod on the Russian Space Station? Hint


Question 14 of 25
14. Who said this quote: "That's why I told you 'touch nothing' but you're a bunch of cowboys." Hint


Question 15 of 25
15. NASA had no radio contact during the 'sling-shot' around the moon.


Question 16 of 25
16. Who did NOT die when the Independence crash landed on the asteroid? Hint


Question 17 of 25
17. When Col. Sharpe asked Harry how deep the hole was after two and a half hours, what was Harry's response? Hint


Question 18 of 25
18. The President told Dan Truman to remote-detonate the bomb.


Question 19 of 25
19. To whom was the following quote said to: "If you detonate that nuke on the surface, you waste a perfectly good bomb, and we have one chance to save this planet!" Hint


Question 20 of 25
20. Gruber cut the blue wire to stop the bomb.


Question 21 of 25
21. Who was in the Armadillo when the crew finally hit the depth of 800 feet? Hint


Question 22 of 25
22. How did the trigger on the nuclear warhead get damaged? Hint


Question 23 of 25
23. Who stayed back to detonate the bomb? Hint


Question 24 of 25
24. How many of the original 14 crew members that went into space return to Earth? Hint


Question 25 of 25
25. Who said this quote: "Requesting permission to shake the hand of the daughter of the bravest man I've ever met." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 31: 12/25
Jul 13 2024 : Guest 107: 9/25
Jul 13 2024 : Guest 49: 6/25
Jul 12 2024 : LizzyAllen3420: 18/25
Jul 12 2024 : Guest 102: 14/25
Jul 11 2024 : Guest 23: 15/25
Jul 10 2024 : Guest 40: 16/25
Jul 07 2024 : Guest 82: 11/25
Jul 06 2024 : Guest 73: 7/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the producer of this film?

Answer: Jerry Bruckheimer

Shane Salerno was involved in the adaptation of the script, Jason Issacs played Ronald Quincy, and Steven Spielberg had nothing to do with this film.
2. Which actor played General Kimsey?

Answer: Keith David

Will Patton played Chick, Steve Buscemi played Rockhound, and Michael Duncan played Bear.
3. How wide was the rock that destroyed Earth when "the dinosaurs roamed a lush and fertile planet"?

Answer: Six miles

"A piece of rock just six miles wide changed all that."
4. What was it that took out the shuttle in the beginning of the film?

Answer: Meteor shower

The meteor shower signaled the coming of the asteroid, but everyone at NASA thought it was a missile attack at first.
5. What the first city that we saw get hit by a meteor shower?

Answer: New York City

NYC was first, then later on in the movie, other places were hit, including Shanghai and Paris.
6. What is Harry Stamper doing when we first see him?

Answer: Playing golf

He was hitting golf balls at the Greenpeace boat.
7. Finish this quote: "Since I reached the age of ten and..."

Answer: Became older than you, Harry

This was when Grace was mad at Harry for saying she cannot date A.J.
8. How many oil drillers besides Harry were called upon by Harry to go into space?

Answer: 7

A.J., Bear, Chick, Rockhound, Max, Oscar, and Noonan. Harry was the eighth.
9. How many days did Harry and the other oil drillers have to train on Earth?

Answer: 12

In the beginning, there were 18 days before the asteroid hit, and there were 15 when Truman told Harry and Grace about the asteroid.
10. Harry saw A.J. propose to Grace.

Answer: False

Harry saw A.J. kissing Grace's neck, but left right before A.J. proposed.
11. What was Harry's response when Grace asked him if he could bring her fiancÚ (A.J.) back with him?

Answer: "Oh, Jesus."

I love that scene... it's a little sad, especially if you've seen the movie all the way through, and you know that Harry is not going to come back.
12. Were there any complications in the launch of either the Freedom or the Independence?

Answer: No

The launch went smoothly, but there were many complications once both shuttles went to get their fuel from the Russian Space Station.
13. Who was stuck in the fuel pod on the Russian Space Station?

Answer: A.J.

A.J. tried to contact Lev a couple times, but no one came to help him until he pulled the lever and accidentally broke it off.
14. Who said this quote: "That's why I told you 'touch nothing' but you're a bunch of cowboys."

Answer: Lev

He said that right after the Russian Space Station blew up.
15. NASA had no radio contact during the 'sling-shot' around the moon.

Answer: True

"Radio contact terminated. We're out."
16. Who did NOT die when the Independence crash landed on the asteroid?

Answer: Lev

Noonan, Oscar, Halsey, and the two pilots of the shuttle were killed. Only A.J., Bear and Lev survived.
17. When Col. Sharpe asked Harry how deep the hole was after two and a half hours, what was Harry's response?

Answer: 57 ft.

After this, Colonel Sharpe was talking to NASA, reading the "Drill Time" card.
18. The President told Dan Truman to remote-detonate the bomb.

Answer: False

He actually told General Kimsey, and Truman tried to talk the President out of it afterwards.
19. To whom was the following quote said to: "If you detonate that nuke on the surface, you waste a perfectly good bomb, and we have one chance to save this planet!"

Answer: General Kimsey

Truman was the one who actually said the quote. This was one of the most powerful scenes in the whole movie.
20. Gruber cut the blue wire to stop the bomb.

Answer: True

At first, Sharpe told him to cut the red wire, but changed his mind and said blue, and lucky for them, the blue was the right wire.
21. Who was in the Armadillo when the crew finally hit the depth of 800 feet?

Answer: A.J.

Harry was right outside talking to A.J., Max died when the first Armadillo had a blowout, and Rockhound was tied up inside for using the machine gun.
22. How did the trigger on the nuclear warhead get damaged?

Answer: It was damaged during the rock storm.

"No, the trigger's dead. It must've gotten damaged during the rock storm." (Sharpe)
23. Who stayed back to detonate the bomb?

Answer: Harry

A.J. was originally going to do it, but then Harry pushed him back into the elevator, and took over the job. This was such an emotional scene, especially when he was saying good-bye to Grace.
24. How many of the original 14 crew members that went into space return to Earth?

Answer: 6

A.J., Sharpe, Watts, Chick, Bear, and Rockhound. Lev was the seventh person that survived, but was not part of the original crew.
25. Who said this quote: "Requesting permission to shake the hand of the daughter of the bravest man I've ever met."

Answer: Sharpe

Sharpe said this to Grace right before A.J. gave Harry's mission patch to Truman.
Source: Author Moviegoer14

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us