FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bogart Movies
Quiz about Bogart Movies

Bogart Movies Trivia Quiz


A tour of some of his films.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. Humphrey Bogart

Author
robert362
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
29,191
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2579
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 178 (7/10), Guest 24 (10/10), Guest 72 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. 'Treasure of the Sierra Madre' was one of Bogart's best movies. Who (along with Walter Huston) was his co-star? Hint


Question 2 of 10
2. Who played Bogart's romantic interest in 'The Maltese Falcon'? Hint


Question 3 of 10
3. Who stole the letters of transit in 'Casablanca' and asked Bogart to keep them? Hint


Question 4 of 10
4. Who played Bogart's girlfriend in 'High Sierra'? Hint


Question 5 of 10
5. Bogart did a fine job as Captain Queeg in 'The Caine Mutiny'. Which one of the following was NOT in the movie? Hint


Question 6 of 10
6. Bogart played a tough guy in 'Petrified Forest'. Who was the star of the movie? Hint


Question 7 of 10
7. In 'Key Largo', the shoe is on the other foot: Bogart plays a good guy who is menaced by a thug. Who plays the hoodlum? Hint


Question 8 of 10
8. Which actress had a small role as the bookstore clerk in 'The Big Sleep'? Hint


Question 9 of 10
9. Which movie did NOT star Bogart? Hint


Question 10 of 10
10. Who played Bogart's buddy in 'To Have and Have Not'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 178: 7/10
Jun 10 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 72: 3/10
Jun 03 2024 : Guest 185: 4/10
May 31 2024 : Guest 49: 6/10
Apr 26 2024 : Guest 175: 3/10
Apr 21 2024 : matriplex: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Treasure of the Sierra Madre' was one of Bogart's best movies. Who (along with Walter Huston) was his co-star?

Answer: Tim Holt

Good job by Holt - and by Bogart as Fred C. Dobbs
2. Who played Bogart's romantic interest in 'The Maltese Falcon'?

Answer: Mary Astor

How many other movies with Mary Astor can you name?
3. Who stole the letters of transit in 'Casablanca' and asked Bogart to keep them?

Answer: Peter Lorre

A small role
4. Who played Bogart's girlfriend in 'High Sierra'?

Answer: Ida Lupino

The others pop up in other Bogart movies - especially Bacall, of course.
5. Bogart did a fine job as Captain Queeg in 'The Caine Mutiny'. Which one of the following was NOT in the movie?

Answer: Robert Ryan

Ferrer was a lawyer (as was E.G. Marshall). MacMurray and Johnson were naval officers.
6. Bogart played a tough guy in 'Petrified Forest'. Who was the star of the movie?

Answer: Leslie Howard

Ashley Wilkes himself
7. In 'Key Largo', the shoe is on the other foot: Bogart plays a good guy who is menaced by a thug. Who plays the hoodlum?

Answer: Edward G. Robinson

With Lionel Barrymore
8. Which actress had a small role as the bookstore clerk in 'The Big Sleep'?

Answer: Dorothy Malone

Early in her career
9. Which movie did NOT star Bogart?

Answer: Home From The Hill

'Hill' starred Robert Mitchum, George Peppard and George Hamilton
10. Who played Bogart's buddy in 'To Have and Have Not'?

Answer: Walter Brennan

Fine actor
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us