Quiz about Match Bogart Character To Movie
Quiz about Match Bogart Character To Movie

Match Bogart Character To Movie Quiz


Try to match the characters that Humphrey Bogart plays with the movies that he played them in. The questions come in groups of four (you can use process of elimination) and get progressively harder.

A multiple-choice quiz by buckmanboston. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. Humphrey Bogart

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
15,890
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
2336
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: mazza47 (17/25), Guest 12 (19/25), Guest 1 (19/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. FIVE STAR MOVIES (Any movie fan should get these): Sam Spade? Hint

The Maltese Falcon
The Caine Mutiny
Casablanca
The African Queen

2. Rick Blaine? Hint

The Maltese Falcon
Casablanca
The Caine Mutiny
The African Queen

3. Captain Queeg? Hint

The Maltese Falcon
The Caine Mutiny
Casablanca
The African Queen

4. Charles Allnut? Hint

The Maltese Falcon
The African Queen
Casablanca
The Caine Mutiny

5. TRUE CLASSICS (Fans of old movies should get these): Phil Marlowe? Hint

The Big Sleep
Key Largo
The Treasures of The Sierra Madre
To Have And Have Not

6. Harry Morgan (Steve)? Hint

The Treasures Of The Sierra Madre
To Have And Have Not
Key Largo
The Big Sleep

7. Fred C Dobbs? Hint

Key Largo
To Have And Have Not
The Big Sleep
The Treasure Of The Sierra Madre

8. Frank McCloud? Hint

Key Largo
The Treasures Of The Sierra Madre
To Have And Have Not
The Big Sleep

9. CLASSIC GANGSTERS (Bogart fans should get these):Duke Mantee? Hint

Dead End
The Desperate Hours
High Sierra
The Petrified Forest

10. Baby Face Martin? Hint

Dead End
High Sierra
The Petrified Forest
The Desperate Hours

11. Glenn Griffin? Hint

The Desperate Hours
Dead End
The Petrified Forest
High Sierra

12. Roy Mad Dog Earle? Hint

The Petrified Forest
The Desperate Hours
Dead End
High Sierra

13. FILM NOIR (For serious Bogart fans): Dixon Steele? Hint

In A Lonely Place
The Two Mrs Carrolls
Dead Reckoning
Dark Passage

14. Geoffrey Carroll? Hint

The Two Mrs Carrolls
Dead Reckoning
In A Lonely Place
Dark Passage

15. Vincent Parry? Hint

In A Lonely Place
The Two Mrs Carrolls
Dead Reckoning
Dark Passage

16. Rip Murdock? Hint

In A Lonely Place
Dark Passage
The Two Mrs Carrolls
Dead Reckoning

17. MORE GANGSTERS:Chips McGuire? Hint

Kid Gallahad
It All Came True
All Through The Night
Bullets Or Ballots

18. Gloves Donahue? Hint

All Through The Night
Kid Galahad
It All Came True
Bullets Or Ballots

19. Turkey Morgan? Hint

Kid Galahad
All Through The Night
It All Came True
Bullets Or Ballots

20. Bugs Fenner? Hint

Kid Galahad
It All Came True
Bullets Or Ballots
All Through the Night

21. I can't believe he did that! (You have to watch anything that he's in to get these.): Whip McCord? Hint

Sahara
The Return Of Dr X
The Oklahoma Kid
Sabrina

22. SGT Joe Gunn? Hint

The Return Of Dr X
Sabrina
The Oklahoma Kid
Sahara

23. Marshall Quesne? Hint

Sahara
The Return Of Dr X
The Oklahoma Kid
Sabrina

24. Linus Larrabee? Hint

Sabrina
The Oklahoma Kid
Sahara
The Return Of Dr X

25. BONUS QUESTION (If you get this, you're better than I am!): Harve? Hint

They Drive By Night
Conflict
Angels With Dirty Faces
Three On A Match


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. FIVE STAR MOVIES (Any movie fan should get these): Sam Spade?

Answer: The Maltese Falcon

All movie titles and character names were verified at the official Humphrey Bogart website
2. Rick Blaine?

Answer: Casablanca

3. Captain Queeg?

Answer: The Caine Mutiny

The neurotic Captain Queeg, people always say.
4. Charles Allnut?

Answer: The African Queen

Acadamy Award winner. Real leeches paid off.
5. TRUE CLASSICS (Fans of old movies should get these): Phil Marlowe?

Answer: The Big Sleep

Later remade by Robert Mitchum
6. Harry Morgan (Steve)?

Answer: To Have And Have Not

The movie that first teamed him with Lauren Bacall
7. Fred C Dobbs?

Answer: The Treasure Of The Sierra Madre

Great John Huston Film
8. Frank McCloud?

Answer: Key Largo

Tough name to remember. But not hard to figure out. A switch-Bogie is the star, Edward G Robinson is the supporting actor.
9. CLASSIC GANGSTERS (Bogart fans should get these):Duke Mantee?

Answer: The Petrified Forest

His big breakthrough
10. Baby Face Martin?

Answer: Dead End

With the Dead End Kids
11. Glenn Griffin?

Answer: The Desperate Hours

Another tough name. I had to look it up myself, but it's not impossible. Recently remade.
12. Roy Mad Dog Earle?

Answer: High Sierra

13. FILM NOIR (For serious Bogart fans): Dixon Steele?

Answer: In A Lonely Place

Great movie, disappointing ending. Recently on Turner Classic Movies
14. Geoffrey Carroll?

Answer: The Two Mrs Carrolls

That was too easy, unless you thought it was a trick question.
15. Vincent Parry?

Answer: Dark Passage

With Lauren Bacall. I know it's not a very memorable name.
16. Rip Murdock?

Answer: Dead Reckoning

One of my favorites. To me, this movie and 'This Gun For Hire' are Film Noir
17. MORE GANGSTERS:Chips McGuire?

Answer: It All Came True

I love these gangster nicknames.
18. Gloves Donahue?

Answer: All Through The Night

With Peter Lorre. American WWII propaganda. NY Gangsters win the war!
19. Turkey Morgan?

Answer: Kid Galahad

Boxing movie
20. Bugs Fenner?

Answer: Bullets Or Ballots

Bogie plays second fiddle to Edward G Robinson.
21. I can't believe he did that! (You have to watch anything that he's in to get these.): Whip McCord?

Answer: The Oklahoma Kid

Bogart in a western?! Come On! Next you'll say Cagney was in one,too!
22. SGT Joe Gunn?

Answer: Sahara

A great movie. Not really a stretch role for Bogart, but it didn't fit into the other catagories and I wanted to include it.
23. Marshall Quesne?

Answer: The Return Of Dr X

I should have put Doctor Xavier, but that would have been too easy. It has to be seen to be believed.
24. Linus Larrabee?

Answer: Sabrina

It's considered a classic, but it's somewhat of a wimpy role. Linus Larrabee? What happened to Bugs, Rocks, Duke, Mad Dog, etc.
25. BONUS QUESTION (If you get this, you're better than I am!): Harve?

Answer: Three On A Match

OK that wasn't fair. I've never seen that one myself, but I like that name! Plus I get to list some of my lesser known favorites.
Source: Author buckmanboston

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 05 2022 : mazza47: 17/25
Nov 01 2022 : Guest 12: 19/25
Oct 18 2022 : Guest 1: 19/25
Oct 18 2022 : Guest 67: 19/25
Oct 18 2022 : Guest 163: 13/25
Oct 07 2022 : Guest 149: 14/25

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us