FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Oklahoma Quizzes, Trivia and Puzzles
Oklahoma Quizzes, Trivia

Oklahoma Trivia

Oklahoma Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States N-O

Fun Trivia
10 Oklahoma quizzes and 120 Oklahoma trivia questions.
1.
  Cities and Towns of the Great State of Oklahoma    
Collection Quiz
 15 Qns
Can you identify the municipalities that can be found in the U.S. state of Oklahoma?
Easier, 15 Qns, jcmttt, Mar 16 24
Easier
jcmttt gold member
Mar 16 24
384 plays
2.
The Outstanding State of Oklahoma
  The Outstanding State of Oklahoma    
Photo Quiz
 10 Qns
The panhandle state of Oklahoma is lovely and very unique. Let's take a tour of this western state.
Average, 10 Qns, dcpddc478, Dec 14 18
Average
dcpddc478
Dec 14 18
349 plays
3.
  U.S.A: All about Oklahoma    
Multiple Choice
 15 Qns
Oklahoma, nicknamed the "Sooner State" is an interesting place. How much do you know about it?
Average, 15 Qns, LuH77, Feb 03 22
Average
LuH77
Feb 03 22
204 plays
4.
  Is It In Oklahoma?    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten yes or no questions. Decide if the thing listed is in Oklahoma or not. Have fun.
Average, 10 Qns, James76255, Oct 22 03
Average
James76255
2277 plays
5.
  Multiple Choice Quiz about Oklahoma   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about the state I call home.
Average, 10 Qns, ozzy67, Jul 31 06
Average
ozzy67
3618 plays
6.
  Tough Oklahoma Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Oklahoma is sometimes called the Sooner State. The Sooners are the people who cheated and crossed the starting line for the Land Rush of 1889 before the cannon was fired. The Boomers were the people who followed the rules. All are 89'ers.
Tough, 10 Qns, jhhawki, May 21 05
Tough
jhhawki
1528 plays
7.
  Oklahoma--The Sooner State    
Multiple Choice
 15 Qns
Welcome to Oklahoma--The Sooner State!
Tough, 15 Qns, Morrigan716, Jan 30 06
Tough
Morrigan716 gold member
1895 plays
8.
  Oklahoma Extremes    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the highest, lowest, longest, shortest, etc., of Oklahoma. Good Luck!
Average, 10 Qns, arsalanrizvi, Nov 22 11
Average
arsalanrizvi
1963 plays
9.
  Questions on Oklahoma    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about my state. I will give you a town name and you tell me what festival it is famous for. Good Luck.
Average, 10 Qns, opiefan78, Sep 18 23
Average
opiefan78
Sep 18 23
988 plays
10.
  Cities of Oklahoma    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz will test you on your knowledge of various cities in the great state of Oklahoma (my home). The communities will range from larger cities to medium-sized towns.
Difficult, 15 Qns, cardsandpokes, Sep 04 23
Difficult
cardsandpokes
Sep 04 23
308 plays
trivia question Quick Question
What is the largest county in Oklahoma?

From Quiz "Oklahoma"




Related Topics
  Oklahoma Sooners [Sports] (13 quizzes)

  Oklahoma City Thunder [Sports] (3 quizzes)

  Oklahoma History [History] (2 quizzes)


Oklahoma Trivia Questions

1. Black Mesa is the highest point of Oklahoma, and stretches into neighbouring states. In which county does the mesa reach its highest point within the territory of Oklahoma?

From Quiz
U.S.A: All about Oklahoma

Answer: Cimarron

A mesa is a high, flat-topped hill or elevation. Black Mesa stretches through Oklahoma, New Mexico and Colorado. Cimarron County is Oklahoma's westernmost county. Its county seat is Boise City. Black Mesa rises in the north-west of the county, the highest point being approximately 4,970 feet (1,515 m), however, the highest point of all Black Mesa is located in Colorado, at around 5,705 feet (1,740 m).

2. This city is the county seat of Sequoyah County is eastern Oklahoma. The book "The Grapes of Wrath" features a family from this town. The city's population from the 2010 U.S. Census was 8,880. Can you name this city?

From Quiz Cities of Oklahoma

Answer: Sallisaw

Sallisaw has a total area of 33.4 sq miles. Cherokee Indian Jack C. Montgomery, who received the Medal of Honor for his heroics in World War II, was from Sallisaw.

3. What festival is Muskogee famous for?

From Quiz Oklahoma

Answer: Azalea Festival

Muskogee's Azalea Festival, held throughout the month of April, is know for its many different blooming azaleas. It is located at Honor Heights Park. Muskogee is also know for the Honor Heights Parade of Lights every winter. If you are ever in Oklahoma, I would recommend that you go and visit Muskogee.

4. What city was the first capital of Oklahoma?

From Quiz Oklahoma

Answer: Guthrie

Not for long - the capital was quickly moved to Oklahoma City.

5. What is Oklahoma's largest city?

From Quiz Oklahoma Extremes

Answer: Oklahoma City

Oklahoma City is, as you probably know, the state's capital.

6. What year did Oklahoma achieve statehood?

From Quiz Oklahoma

Answer: 1907

7. Actor and martial arts legend Chuck Norris was born in which town of Oklahoma?

From Quiz U.S.A: All about Oklahoma

Answer: Ryan

Chuck Norris was born in Ryan, Jefferson County, Oklahoma in 1940. During his lifetime he achieved black belt status in judo, Brazilian jiu jitsu and Tang Soo Do (a Korean adaptation of karate). After winning many championships of these styles, he established his own style, Chun Kuk Do. He had his film debut in 1972 with Bruce Lee in "The Way of the Dragon." Ryan is a town of Jefferson County, Oklahoma, situated around 115 miles (185 km) south of the state capital, Oklahoma City. Country music singer, Floyd Tillman, who was part of the honky-tonk genre, was also born in Ryan in 1914.

8. This southern Oklahoma town began in 1887. Known for tourism because of nearby Lake Murray, the town also is in the heart of the largest oil-producing county in the state of Oklahoma - Carter County. What is the name of this city?

From Quiz Cities of Oklahoma

Answer: Ardmore

NFL coaches Rex Ryan and his twin brother, Rob, were born in Ardmore. The population of Ardmore at the 2010 U.S. Census was 24,283.

9. What festival is Jay famous for?

From Quiz Oklahoma

Answer: Huckleberry Festival

Jay is known as the Huckleberry Capitol of the World. Jay also has a fishing lake called Lake Eucha. During the Huckleberry Festival, you can look at classic cars, go to a carnival, or on the Fourth of July view fireworks. There are lots of activities, including a parade. It all happens Fourth of July weekend.

10. When was the dome added to the state capitol building?

From Quiz Oklahoma

Answer: 2002

Yes, it is very new.

11. The highest point in Oklahoma is what?

From Quiz Oklahoma Extremes

Answer: Black Mesa

The Black Mesa is about 1,516 meters above sea level.

12. How many states border Oklahoma?

From Quiz Oklahoma

Answer: 6

Oklahoma borders Kansas,Texas,New Mexico,Colorado,Arkansas and Missouri.

13. What city of Oklahoma was the site of the 1986 post office shooting, inspiring the phrase "going postal"?

From Quiz U.S.A: All about Oklahoma

Answer: Edmond

On August 20 1986, Patrick Sherrill ,born in Watonga, Blaine County, Oklahoma, shot and killed 14 people people (who were his co-workers in a post office) before turning the gun on himself. It remains the deadliest workplace shooting in U.S history. Edmond is situated in Oklahoma County. It borders the tip of the northern portion of Oklahoma City.

14. What festival is Guthrie famous for?

From Quiz Oklahoma

Answer: Internationl Blue Grass Festival

Guthrie is known for its many historical buildings. It is home to the Pollard Theater, an old drugstore with a working ice cream fountain. It is not to be confused with the cowboy singer Woody Guthrie. Guthrie was also the state of Oklahoma's first capital.

15. What is Oklahoma's state animal?

From Quiz Oklahoma--The Sooner State

Answer: American Buffalo

These very large animals, also called bison, once roamed freely on the southern plains and are a symbol of the American west. Now they can be found mainly in refuges, such as Wichita Mountains Wildlife Refuge in southern Oklahoma.

16. The city of Stillwater had the controlling vote in getting Oklahoma organized when it first became a state. Instead of choosing to have the capital, what did Stillwater give itself?

From Quiz Oklahoma

Answer: A land grant university (Oklahoma State University)

The citizens of Stillwater figured they would lose the capital in the future if they had Stillwater chosen as the capital. They were right based on what happened to Guthrie.

17. The largest forested areas can be found in the ____________ parts of Oklahoma.

From Quiz Oklahoma Extremes

Answer: Eastern

Deciduous forests of oak, hickory, and southern pines can found here.

18. Ft. Sill is located near what Oklahoma city?

From Quiz Oklahoma

Answer: Lawton

Geronimo is buried at Ft. Sill.

19. What other U.S state lies directly to the west of Oklahoma's panhandle?

From Quiz U.S.A: All about Oklahoma

Answer: New Mexico

Oklahoma does border Kansas, but to the north. Colorado also lies north of Oklahoma. Oklahoma also borders Arkansas, but Arkansas is to the east, as is Missouri. Texas lies to the south and south-west of Oklahoma.

20. This Oklahoma town is a county seat in central Oklahoma. The city is located partially on the Chisholm Trail, an important cattle route during the U.S. Civil War. Can you name this Oklahoma town?

From Quiz Cities of Oklahoma

Answer: Kingfisher

Its 2012 U.S. Census population listed the town at 4,633. Sam Walton, founder of Wal-Mart, was born in Kingfisher.

21. What is Stroud famous for?

From Quiz Oklahoma

Answer: International Brick & Rolling Pin Competition

Stroud used to be home to the largest outlet mall until a tornado came and tore everything down. You can reach Stroud on the Turner Turnpike from Oklahoma City or Tulsa.

22. What is Oklahoma's state grass?

From Quiz Oklahoma--The Sooner State

Answer: Indian Grass

Indian grass is also known as wood grass and can grow as high as ten feet high.

23. From 1917 until 2002, Oklahoma had the headquarters of Phillips Petroleum Company, a Fortune 100 company. In what city was the headquarters located?

From Quiz Oklahoma

Answer: Bartlesville

Phillips merged with Conoco in 2002 and the headquarters of the merged company, ConocoPhillips, is now in Houston.

24. In what city is Oklahoma State University located?

From Quiz Oklahoma

Answer: Stillwater

25. The Cherokee National Courthouse is a historic building located in which city of Oklahoma?

From Quiz U.S.A: All about Oklahoma

Answer: Tahlequah

Located near the Ozark Mountains, Tahlequah is a city situated in Cherokee County, Oklahoma. Standing since 1869, the Cherokee National Courthouse was the parliamentary building for the Cherokee Nation between 1869 to 1907, when Oklahoma became a state. The building was awarded National Historic Landmark status in 1961.

26. What is Noble famous for?

From Quiz Oklahoma

Answer: Rose Rock Festival

Noble is home to the Rose Rock Museum. It has all kinds of rocks that look like a rose. The state rock is the rose rock. There are also all kinds of museums for rock collectors.

27. Where is the Tom Mix Museum located?

From Quiz Oklahoma

Answer: Dewey

There is a town called Gene Autry in Oklahoma. Dewey also has the Dewey Hotel built in 1899. The Hotel is now a museum.

28. Most of the irrigation water used in Oklahoma is __________________.

From Quiz Oklahoma Extremes

Answer: groundwater

29. The University of Oklahoma is in what Oklahoma city?

From Quiz Oklahoma

Answer: Norman

30. Located a short drive from Rentiesville, Oklahoma, lies the site for which battle of the American Civil War?

From Quiz U.S.A: All about Oklahoma

Answer: Battle of Honey Springs

The Battle of Honey Springs was a vital Union victory in taking control of Indian territory, and happened on July 17, 1863. The Confederate forces were under-armed, whereas the victorious Union forces had better quality and quantity of weapons. The site is around 15 miles (25 km) south of the city of Muskogee.

This is category 3932
Last Updated Jun 18 2024 11:23 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.