Quiz about Bridge Wives
Quiz about Bridge Wives

Bridge Wives Trivia Quiz


This 1932 short features Al St. John directed by his uncle, Roscoe "Fatty" Arbuckle (as William Goodrich).

A multiple-choice quiz by ubermom. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. B
  8. »
  9. Br - Bz Movies

Author
ubermom
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,761
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
138
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. We open on some reporters covering a competition with great excitement. A radio announcer is giving a play-by-play. And as the camera pulls back we get the first joke. What activity are these excited reporters covering? Hint

A bake-off
A quilting competition
A chess match
A contract bridge tournament

2. The competition in the home of Mrs. Smith (Fern Emmett), whose husband, Al (Al St. John), sits forlornly in the kitchen eating his dinner of sardines on crackers. When a reporter starts asking him about the activity, Al starts tearing at his hair and complaining that he wants proper food and a clean sink. Then he's startled by a loud sound. What is it? Hint

A gunshot
A loud thud
A scream
A car horn

3. Upon being told the meaning of the loud noise he'd just heard, Al rushes into the living room. There, the radio announcer, who has been covering the competition, announces that because of a tie score, the competition will continue for three more months. What does Al do? Hint

He leaps out the window.
He faints.
He pulls a gun and chases everybody out.
He screams, tears his hair, and smashes up the place.

4. In the next scene, Al finally has some peace and quiet in his own home. He sits, reading his newspaper, while light music plays on the radio. His wife sits at her knitting. Then she switches the radio station so she can listen to a live broadcast of the competition, which is continuing elsewhere without her. What is Al's first response? Hint

He gets up and switches the radio back to light music.
He unplugs the radio by yanking the cord out of the wall.
He glares at his wife until she switches the radio back to light music.
He throws his shoe at the radio.

5. After Al and his wife switch the stations back and forth, Al accidentally rips the knob off the radio and can't switch the station back to light music. He tries smashing the radio with a fireplace poker. He tries throwing the radio on the floor. And the play-by-play of the competition continues to broadcast. Al picks up the radio and hurls it right through something. What?

Answer: (One Word -- wall or window)
6. The radio proves to be indestructible, and continues to broadcast the offending competition. Al dives out of the house after it. He gets a spade and starts digging a hole, laughing maniacally. When his wife rushes outside to try to calm him down, what does he do? Hint

He measures both her and the hole with the shovel as if he intends the hole to be her grave.
He hands her another spade and tells her to start digging.
He completely ignores her.
He picks up the radio and threatens her with it.

7. Why does Al's wife call the police? Hint

She wants Al arrested for what he's doing to the yard.
She thinks Al's going to burn the house down.
Al is making so much noise that she can't hear the radio.
She thinks Al is planning to bury her in the hole he's digging.

8. The police arrive and go inside as Al puts the finishing touches on the radio's grave. What reassurance do the policemen offer to the weeping Mrs. Smith? Hint

That they will stay and protect her until her husband is calm.
That Al is done burying the radio and she has nothing to worry about.
That her husband might learn to participate in the activity, given time.
That lots of husbands get upset about the activity, but they all calm down eventually.

9. Al comes into the kitchen to wash up after burying the radio. But he'd dropped it into the hole right on top of the pipes for the house. As soon as he turns on the water, he can hear the broadcast of the competition, through the kitchen spigot. In a hysterical fury, Al rips the tap off the wall, then runs into the living room. What does he find there? Hint

The cops and his wife are engaging in the offending activity.
His wife is standing there with her suitcases, ready to go to her mother's.
The competition has been moved back to his house.
His wife's mother and sisters are moving in.

10. Unable to take anymore, Al tears off down the street. He stops at an open manhole and asks the sewer worker for directions. Where does Al want to go? Hint

To the insane asylum
To Timbuktu
To the train station
To the river


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. We open on some reporters covering a competition with great excitement. A radio announcer is giving a play-by-play. And as the camera pulls back we get the first joke. What activity are these excited reporters covering?

Answer: A contract bridge tournament

Bridge-mania was sweeping the nation in the early 1930s, and here we see four women who have been playing in a bridge tournament for three straight months. The contrast between the sedate nature of a bridge game and the excitement in the radio announcer's voice is striking.
2. The competition in the home of Mrs. Smith (Fern Emmett), whose husband, Al (Al St. John), sits forlornly in the kitchen eating his dinner of sardines on crackers. When a reporter starts asking him about the activity, Al starts tearing at his hair and complaining that he wants proper food and a clean sink. Then he's startled by a loud sound. What is it?

Answer: A gunshot

The gunshot Al hears is the closing pistol, but Al doesn't realize this. He cries, "Somebody must have trumped an ace!"

For folks used to the creepy, homely, gangly Al of the Comique shorts, Al's appearance in this film is quite a surprise. He's a handsome fellow, and looks quite slender and dapper in properly-fitting clothes. His body language is also toned down quite a bit, with none of the high-hopping and grotesque faces he was known for in the silent films. But his athleticism still shows as he cavorts about -- just a bit less frenetically than he did at Comique.
3. Upon being told the meaning of the loud noise he'd just heard, Al rushes into the living room. There, the radio announcer, who has been covering the competition, announces that because of a tie score, the competition will continue for three more months. What does Al do?

Answer: He screams, tears his hair, and smashes up the place.

Al leaps around, tossing chairs and breaking the table. One of the other women announces that the tournament will be finished at her house, as Al's antics run everybody off.
4. In the next scene, Al finally has some peace and quiet in his own home. He sits, reading his newspaper, while light music plays on the radio. His wife sits at her knitting. Then she switches the radio station so she can listen to a live broadcast of the competition, which is continuing elsewhere without her. What is Al's first response?

Answer: He gets up and switches the radio back to light music.

Al and his wife scuffle over the radio, with Mrs. Smith of course landing on her knitting and getting poked in the posterior by a knitting needle. But Al, in his fury, accidentally rips the knob off the radio and can't change the station back to light music.
5. After Al and his wife switch the stations back and forth, Al accidentally rips the knob off the radio and can't switch the station back to light music. He tries smashing the radio with a fireplace poker. He tries throwing the radio on the floor. And the play-by-play of the competition continues to broadcast. Al picks up the radio and hurls it right through something. What?

Answer: wall

Either Al's rage has given him Hulk-like superhuman strength, or the walls of his house are particularly flimsy. His frightened wife cowers behind the sofa and watches.
6. The radio proves to be indestructible, and continues to broadcast the offending competition. Al dives out of the house after it. He gets a spade and starts digging a hole, laughing maniacally. When his wife rushes outside to try to calm him down, what does he do?

Answer: He measures both her and the hole with the shovel as if he intends the hole to be her grave.

Al, wild-eyed, starts digging up more of the yard, making the hole even more grave-shaped than it had been before his wife had run outside. Mrs. Smith runs back inside. Al digs frenetically, occasionally stopping to beat on the radio with the spade.
7. Why does Al's wife call the police?

Answer: She thinks Al is planning to bury her in the hole he's digging.

Al digs a perfect grave, but never tries to put his wife into it. He just picks the radio up with the spade, dumps it in the hole, and starts filling the hole in with dirt.
8. The police arrive and go inside as Al puts the finishing touches on the radio's grave. What reassurance do the policemen offer to the weeping Mrs. Smith?

Answer: That her husband might learn to participate in the activity, given time.

Oddly enough, though five policemen are in the car as it speeds to the house, only three officers go inside to speak to Mrs. Smith. And she doesn't cry about Al smashing the house up or going bonkers - she laments that he can't understand why anybody would like to play bridge.
9. Al comes into the kitchen to wash up after burying the radio. But he'd dropped it into the hole right on top of the pipes for the house. As soon as he turns on the water, he can hear the broadcast of the competition, through the kitchen spigot. In a hysterical fury, Al rips the tap off the wall, then runs into the living room. What does he find there?

Answer: The cops and his wife are engaging in the offending activity.

Al's wife and the cops are playing bridge. Mrs. Smith, bidding three no-trump, sends Al over the edge. He runs off, screaming.
10. Unable to take anymore, Al tears off down the street. He stops at an open manhole and asks the sewer worker for directions. Where does Al want to go?

Answer: To the river

Al asks where the nearest river is. "Right there," the sewer worker points, "under the bridge." As Al starts to scream that there is no escaping bridge, the sewer worker offers him a book -- about bridge.

Al screams and jumps down the manhole. The end.
Source: Author ubermom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Bridges of Madison County Easier
2. "Bridesmaids" ... Down the Aisle of Laughs Average
3. Bulletproof Average
4. 'Brief Encounter' (1945) Average
5. Brave Average
6. "Broadcast News" - Bits and Soundbites Average
7. Bruno Average
8. Bulletproof Monk Average
9. Bridge of Spies Average
10. Bully Average
11. All About "Breaking Away" Average
12. "Brick" - Characters Average

12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us