FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Deep Blue Sea
Quiz about Deep Blue Sea

How much do you know about Deep Blue Sea? | Quiz


Just when you thought it was safe to go back in the water, now the sharks are smarter, meaner and faster.

A multiple-choice quiz by scoobydoo2416. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Deep Blue Sea

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,264
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
4933
Last 3 plays: bernie73 (2/15), Guest 118 (12/15), Guest 159 (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. Carter pulls a license plate out of the mouth of a tiger shark. What's the number on the plate? Hint


Question 2 of 15
2. In the beginning of the movie when the shark attacks the pleasure boat, does anyone die?


Question 3 of 15
3. Who owned the facility before it became Aquatica? Hint


Question 4 of 15
4. When Brenda pages Dr. McAlester to the surface level, she says that they have a situation. What is that situation? Hint


Question 5 of 15
5. What is the number on the side of the plane that brings Dr. Franklin to the facility? Hint


Question 6 of 15
6. Who dies first? Hint


Question 7 of 15
7. What is Carter on parole for? Hint


Question 8 of 15
8. What is Preacher's name? Hint


Question 9 of 15
9. What is the legacy that Preacher leaves? Hint


Question 10 of 15
10. "These sharks are thinking hard and fast, so here's the riddle. What does an 8000 pound Mako shark with a brain the size of a flathead V8 and no natural predators think about?" Hint


Question 11 of 15
11. What is the first thing Preacher picks up to defend himself from the shark? Hint


Question 12 of 15
12. Of the people who survive the initial explosion, who is the only one who does NOT get bitten by a shark? Hint


Question 13 of 15
13. What character is played by an actor whose real name is James Todd Smith? Hint


Question 14 of 15
14. When Carter, Preacher and Susan finally leave the facility, why don't they wear life jackets? Hint


Question 15 of 15
15. Who plays Dr. Jim Whitlock? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : bernie73: 2/15
Jun 10 2024 : Guest 118: 12/15
May 26 2024 : Guest 159: 11/15
Apr 28 2024 : Guest 135: 4/15
Apr 25 2024 : Guest 165: 9/15
Apr 19 2024 : angostura: 15/15
Apr 19 2024 : Guest 172: 13/15
Apr 18 2024 : MidsouthMitch: 11/15
Apr 16 2024 : Guest 24: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Carter pulls a license plate out of the mouth of a tiger shark. What's the number on the plate?

Answer: 007091

1973 from Portsmans Paradise Louisiana. This is the same plate that was found in the Tiger shark in "Jaws".
2. In the beginning of the movie when the shark attacks the pleasure boat, does anyone die?

Answer: No

The only one lost in that scene is the Teddy Bear that falls into the water with the radio.
3. Who owned the facility before it became Aquatica?

Answer: Navy

"Navy built it for World War II submarine loading, refueling. When they mothballed it we picked it up."
4. When Brenda pages Dr. McAlester to the surface level, she says that they have a situation. What is that situation?

Answer: A birthday party

It was a surprise party for Dr. McAlister's birthday.
5. What is the number on the side of the plane that brings Dr. Franklin to the facility?

Answer: N76AZ

This is the same plane that was used in the movie "Six Days, Seven Nights".
6. Who dies first?

Answer: The helicopter crew and Brenda

Dr. Whitlock is the first one injured. But he doesn't die until after the explosion that kills the helicopter crew and Brenda.
7. What is Carter on parole for?

Answer: Smuggling

"You're the man right? The man's always got a file what's it say?"
"Two years Levensworth, smuggling."
"How'd you make your money? Are you the first rich guy in history that's squeeky clean?"
8. What is Preacher's name?

Answer: Sherman Dudley

It's only mentioned once in the movie when he starts to record his legacy.
9. What is the legacy that Preacher leaves?

Answer: The perfect omelet

"The perfect omelet starts with two eggs not three. Amatures often add milk for density, this is a mistake."
10. "These sharks are thinking hard and fast, so here's the riddle. What does an 8000 pound Mako shark with a brain the size of a flathead V8 and no natural predators think about?"

Answer: Freedom

"That's the answer to the riddle, 'cause that's what an 8000 pound Mako thinks about. It's about freedom, about the deep blue sea."
11. What is the first thing Preacher picks up to defend himself from the shark?

Answer: Frying pan

He hides in the kitchen and grabs a frying pan to defend himself with. He picks the axe up later.
12. Of the people who survive the initial explosion, who is the only one who does NOT get bitten by a shark?

Answer: Carter

Carter is the only one who doesn't get bitten (or eaten) by the sharks. He is injured when Preacher shoots the shark and hits Carter too.
13. What character is played by an actor whose real name is James Todd Smith?

Answer: Preacher

James Todd Smith is the real name of L.L. Cool J who plays Preacher.
14. When Carter, Preacher and Susan finally leave the facility, why don't they wear life jackets?

Answer: It would bring them up too fast.

"They would bring you up too fast, your lungs would pop like a balloon."
15. Who plays Dr. Jim Whitlock?

Answer: Stellan Skarsgard

Jackson portrays Dr. Russell Franklin, President of the Board, Kymira Pharmacuticals. Jane is Carter Blake. Rapaport is Tom Scoggins.
Source: Author scoobydoo2416

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Deeper Blue Sea Average
2. Deep Blue Sea Average

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us