FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Follow the Yellow Brick Bride
Quiz about Follow the Yellow Brick Bride

Follow the Yellow Brick Bride Trivia Quiz


Let's follow the words into the next question. Each question will stand on its own, but one of the words will be from the previous answer. Remember to use one of the words from my title to start with. Come on, let's play.

A multiple-choice quiz by linkan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Grab Bag

Author
linkan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,129
Updated
Jul 09 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
10237
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), PlayerTime (10/10), Guest 51 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. This is one of my favorite chick flicks. In this movie we team up Julia Roberts, Richard Gere and Hector Elizondo for a second time. Do you know the name of this movie? Hint


Question 2 of 10
2. Spencer Tracy is having a tough time dealing with his daughter's wedding. What movie does he play the role of the father to Elizabeth Taylor, the bride? Hint


Question 3 of 10
3. In this 1993 movie we see Patrick Swayze kidnap his children, and Halle Berry is out to stop him, but can she? What movie is this that I'm referring to? Hint


Question 4 of 10
4. Cuba Gooding, Ice Cube and Laurence Fishburne hang out in this movie written and directed by John Singleton. Do you know the name of this flick? Hint


Question 5 of 10
5. Penny Marshall directed Drew Barrymore in this movie where Drew is forced to come to terms with motherhood. What movie is this? Hint


Question 6 of 10
6. Ryan Phillippe plays the son, Jimmy West, in this 1997 film. Jimmy is one of the unique characters of this strange family. His father, played by John Savage, is a disabled Vietnam Vet and always calls Jimmy a certain name. I can't give that away, because that's the title I'm looking for. Do you know the name of this movie? Hint


Question 7 of 10
7. This time Winona Ryder, Claire Danes and Kirsten Dunst picked up the roles made famous by June Allyson, Margaret O'Brien and Elizabeth Taylor. What remake was this? Hint


Question 8 of 10
8. Mel Gibson didn't get the promotion that he thought he deserved. What's a man to do? Well Mel got electrocuted for starters. All of a sudden he hears thoughts from women everywhere. What is the name of this movie? Hint


Question 9 of 10
9. Helen Hunt and Sarah Jessica Parker want to dance the night away in this 80s flick. Can you name this movie that also stars Jonathan Silverman? Hint


Question 10 of 10
10. Jane Fonda and George Segal are living a little over their means. One day Dick loses his job and can't afford to keep his payments up. What do they do? What else can they do...they rob a store. What cute flick is this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 172: 9/10
Apr 12 2024 : PlayerTime: 10/10
Apr 12 2024 : Guest 51: 10/10
Apr 11 2024 : christopheroto: 4/10
Apr 09 2024 : steepone: 9/10
Apr 07 2024 : Landon2logan: 10/10
Apr 06 2024 : Guest 174: 1/10
Apr 05 2024 : Guest 68: 10/10
Apr 03 2024 : pughmv: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This is one of my favorite chick flicks. In this movie we team up Julia Roberts, Richard Gere and Hector Elizondo for a second time. Do you know the name of this movie?

Answer: Runaway Bride

The "Runaway Bride" features Julia Roberts as the future bride that can't seem to get the "I do's" down pat. This was the second movie for the trio, while the three of them teamed up previously in "Pretty Woman". I really enjoy watching Hector. He really adds something to the movies. He's suave, cool and just handsome in my opinion.
2. Spencer Tracy is having a tough time dealing with his daughter's wedding. What movie does he play the role of the father to Elizabeth Taylor, the bride?

Answer: Father of the Bride

Spencer did a wonderful job as the worried father. Not only was he worried about his daughter, but he was worried how much this was all going to cost him. Spencer Tracy didn't win the Oscar that year, but he gave it his best shot. The movie was nominated for an Oscar also, but failed to pick one up.
3. In this 1993 movie we see Patrick Swayze kidnap his children, and Halle Berry is out to stop him, but can she? What movie is this that I'm referring to?

Answer: Father Hood

Patrick Swayze played the roles in the movies, "Dirty Dancing" and "Ghost" so well, they thought this was sure to be a winner. But Patrick and Halle can't take it home. Brian Bonsall plays one of Patrick's children in this movie. You might remember Brian from his role of Andrew Keaton in "Family Ties" with Michael J. Fox. Now that was a great show!
4. Cuba Gooding, Ice Cube and Laurence Fishburne hang out in this movie written and directed by John Singleton. Do you know the name of this flick?

Answer: Boyz n the Hood

I've watched this movie a few times. I could never get into the movie though. Cuba Gooding, as always, is wonderful in his role. However, nothing beats "show me the money" in "Jerry Maguire".
5. Penny Marshall directed Drew Barrymore in this movie where Drew is forced to come to terms with motherhood. What movie is this?

Answer: Riding In Cars with Boys

Drew Barrymore was born in 1975. Drew grew up in the limelight of Hollywood, with so many famous people in her family tree. Drew was most famous for the part of Gertie, in "E.T. the Extra-Terrestrial" in 1982. Drew stayed in the movie industry throughout the years.

She picked up a few awards, but has yet to pick up an Oscar. I thought she did an outstanding job as Beverly D'Onofrio in "Riding in Cars with Boys". Steven Zahn deserved an Oscar for his role of being a loser also.
6. Ryan Phillippe plays the son, Jimmy West, in this 1997 film. Jimmy is one of the unique characters of this strange family. His father, played by John Savage, is a disabled Vietnam Vet and always calls Jimmy a certain name. I can't give that away, because that's the title I'm looking for. Do you know the name of this movie?

Answer: Little Boy Blue

I absolutely love John Savage as an actor. It seems like he always gets the unique roles too. John was born on Long Island, New York. John was in some good, earlier movies like "Hair", "Deer Hunter" and my personal favorite, "Inside Moves" as Roary! Make sure that you watch "Little Boy Blue" all the way through, if you don't you will definitely get lost!
7. This time Winona Ryder, Claire Danes and Kirsten Dunst picked up the roles made famous by June Allyson, Margaret O'Brien and Elizabeth Taylor. What remake was this?

Answer: Little Women

Louisa May Alcott created the story of the March family. I just adore June Allyson, she comes across as the motherly type in her role of Jo in the 1949 version.
8. Mel Gibson didn't get the promotion that he thought he deserved. What's a man to do? Well Mel got electrocuted for starters. All of a sudden he hears thoughts from women everywhere. What is the name of this movie?

Answer: What Women Want

Mel Gibson really took his character, Nick Marshall, and had a ball with it. Can you imagine the idea of a man listening to all your thoughts? He'd hear all my plans for the day; reminder notices to pick up this or that, dry cleaning, kids from school, etc. Actually this film was nominated for the Saturn Award for Best Fantasy.

It didn't win, but it would be a great fantasy to hear people's thoughts. Great movie!
9. Helen Hunt and Sarah Jessica Parker want to dance the night away in this 80s flick. Can you name this movie that also stars Jonathan Silverman?

Answer: Girls Just Want to Have Fun

There are some great songs in this movie; "Dancing in the Streets", "I Can Fly" and "You're Sixteen, You're Beautiful". This was one of Helen's earlier movies. Helen hit it big in her television series "Mad About You" a few years later. Helen hit stardom and picked up her first Oscar for "As Good As It Gets" with Jack Nicholson.
10. Jane Fonda and George Segal are living a little over their means. One day Dick loses his job and can't afford to keep his payments up. What do they do? What else can they do...they rob a store. What cute flick is this?

Answer: Fun with Dick and Jane

This was from the 'fun' Jane Fonda days. Jane Fonda is known for her serious roles such as, Iris in "Stanley & Iris" or Dr. Livingston, in "Agnes of God". But a few years before those movies Jane had some fun and exciting roles. She played the dingy "Judy" in "Nine to Five", and then Jane Harper in "Fun with Dick and Jane". I loved her in the hilarious "Cat Ballou" back in 1965. Now that was a western!

Well, thanks for playing the quiz. This gives a new twist to "degrees of separation." Hope you liked it.
Source: Author linkan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Really Dumb Quizzes:

These are a few that you will shake your head and say, She must have been really bored!

  1. Follow the Yellow Brick Bride Easier
  2. Oh My, X-rated Words on FunTrivia? Easier
  3. Just Bored to Pieces Average
  4. I Don't Like Four Letter Words Very Easy
  5. You'll Never Guess What I Just Learned Very Easy
  6. Duh, What Movie Am I Talking About? Very Easy
  7. Duh, Who Am I? Very Easy
  8. Duh, What Movie Am I Talking About? Part 2 Easier

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us