Quiz about Hairspray 2007
Quiz about Hairspray 2007

"Hairspray" (2007) Trivia Quiz


I saw this movie opening day and it was so good! So I hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by xxpeanut77xx. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. Hairspray (2007)

Author
xxpeanut77xx
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
267,822
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
15415
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 87 (2/10), Guest 176 (7/10), Guest 108 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the name of the main character? Hint

Tracy Turnblad
Penny
Link
Seaweed

2. Who was Tracy's best friend in the movie? Hint

Link Larkin
Mr. Pinky
Amber Von Tussle
Penny Pingleton

3. Who played Tracy's mother in the movie? Hint

Queen Latifah
Michelle Pfeiffer
John Travolta
Christopher Walken

4. Who did Penny end up with in this movie? Hint

Link Larkin
Seaweed
Corny Collins
Zac Efron

5. Who won Miss Teen Hairspray in the end of the movie? Hint

Little Inez
Tracy Turnblad
Amber Von Tussle
Penny Pingleton

6. What did Tracy do that almost got her sent to jail? Hint

She attacked a policeman.
She hit a cop with a picket sign.
She swore at a policeman.
She flipped off a cop.

7. What was the complaint that the kid sitting behind Tracy had in the beginning of the movie? Hint

Tracy was always talking.
Tracy was dancing and distracting him.
Tracy fell asleep.
Tracy's hair was too high.

8. What was dividing the blacks from the whites at the dance at the school? Hint

a rope
a curtain
a wall
police

9. When Mrs. Von Tussle went to Mr. Turnblad's business shop to try and seduce him and stop Tracy from being on the show, what word came out of the gun when she pulled the trigger? Hint

Boom
Gotcha!
Tracy
Bang

10. At the end of the movie, who was in the giant can of hairspray that the police used to break open the doors? Hint

Seaweed
Tracy
Penny
Edna


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the main character?

Answer: Tracy Turnblad

She was a big fan of "The Corny Collins Show", and she tried to make a difference with the black and white situation. She was a little on the heavy side. Mrs. Von Tussle was not happy with Tracy, and she tried very hard to get her off of the show.
2. Who was Tracy's best friend in the movie?

Answer: Penny Pingleton

Penny Pingleton was her best friend in the movie because she was always helping her and was always backing her up and supporting her. During the movie she also had a sucker in her mouth most of the time and was very funny.
3. Who played Tracy's mother in the movie?

Answer: John Travolta

Of course they made him look like a woman and they put him in a fat suit! Her mother owned a busiess that had to do with laundry. She was also overweight and she couldn't resist food. John Travolta has also been in other movies, such as "Grease", "Wild Hogs", and "Ladder 49".
4. Who did Penny end up with in this movie?

Answer: Seaweed

She was also tied up by her mother and he came to rescue her. Then they ended up dancing together at the end of the movie. He was in detention every time Tracy was sent to detention for whatever the reason being. She was introduced to new ways of dancing by him, and that's how she got noticed by Corny Collins.
5. Who won Miss Teen Hairspray in the end of the movie?

Answer: Little Inez

She was Motormouth Maybelle's daughter. Link Larkin pulled her out onto the dance floor, and then he left her and she danced by herself. She didn't have a big role in the movie, but she did mostly in the end. She wasn't always in the scenes with her mother, but she was in a few of them.
6. What did Tracy do that almost got her sent to jail?

Answer: She hit a cop with a picket sign.

She hit a cop with a picket sign because he kept turning away when Motormouth Maybelle kept trying to talk to him. She ran and hid at Penny's house. She was at Penny's house for a while. She was hiding in her basement and they locked the door so nobody could find her. She got out of the room and hid in the trunk of a car then.
7. What was the complaint that the kid sitting behind Tracy had in the beginning of the movie?

Answer: Tracy's hair was too high.

She sprayed it with hairspray so she could look like the people on her favorite show, "The Corny Collins Show". Her teacher sent her to detention for her hair being over the allowed limit in school.
8. What was dividing the blacks from the whites at the dance at the school?

Answer: a rope

A rope was in between them, and Tracy was going to try to dance with them but then she ended up doing Seaweed's dance/moves. They did not take the rope down after that, but Tracy did get noticed by Corny Collins. She then got accepted into "The Corny Collins Show".
9. When Mrs. Von Tussle went to Mr. Turnblad's business shop to try and seduce him and stop Tracy from being on the show, what word came out of the gun when she pulled the trigger?

Answer: Bang

The word Bang came out and she got mad and kept trying harder and harder, but he never cracked. He didn't react that much, but she got even more mad that he wouldn't give in to her.
10. At the end of the movie, who was in the giant can of hairspray that the police used to break open the doors?

Answer: Tracy

Tracy was in there because the cops were looking for her and she wasn't allowed into the pageant. She was lowered from the ceiling in a rocket. The police didn't realize that Tracy was in the can. She got out of the can once the coast was clear and no one was around to see her get out.

The police then realized that she was in the can and went back to check, but she had already gotten out of the can.
Source: Author xxpeanut77xx

This quiz was reviewed by FunTrivia editor tiffanyram before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : Guest 87: 2/10
Nov 27 2022 : Guest 176: 7/10
Nov 26 2022 : Guest 108: 9/10
Nov 21 2022 : Guest 172: 3/10
Nov 20 2022 : Andyboy2021: 10/10
Nov 20 2022 : piggy123321: 10/10
Nov 18 2022 : Guest 180: 10/10
Nov 09 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 06 2022 : Guest 50: 8/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us