FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ill Think of Another Title Tomorrow
Quiz about Ill Think of Another Title Tomorrow

I'll Think of Another Title Tomorrow Quiz


This quiz is about movies that started with certain titles, and then later changed them. Thanks to zorlock7 for the Author's Challenge. Have fun, and good luck!

A multiple-choice quiz by jddrsi_raven. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Common Titles

Author
jddrsi_raven
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
400,910
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
640
Last 3 plays: Guest 199 (9/10), PurpleComet (10/10), Guest 31 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. This movie released in 1990, and starred Julia Roberts, and Richard Gere. It was originally titled "3,000", but was changed to this before its release. Hint


Question 2 of 10
2. This movie released in 1990, and starred Robert De Niro, Ray Liotta, and Joe Pesci. The original title for the film was "Wiseguy", but was forced to change. To what did the title change? Hint


Question 3 of 10
3. Let's switch it up just a bit. "Episode Six" of the "Star Wars" saga was released in 1983 with the title "Return of the Jedi". The first title of the film didn't say "Return" but what other word?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. This film released in 2005, and starred Will Smith and Kevin James. It was originally titled "The Last First Kiss". This was changed to its current title, which is what? Hint


Question 5 of 10
5. This film starred Michael J. Fox and Christopher Lloyd, and released in 1985. Once of the original working titles for the movie was "Spaceman From Pluto", which came from the film's executives. What name did this film end up with? Hint


Question 6 of 10
6. This film released in 1979, and starred Sigourney Weaver. The original title was "Star Beast". What title did the movie release with? Hint


Question 7 of 10
7. Here's one for the sports fans. This film was released in 1989, and starred Kevin Costner. The original title for this baseball film was "Shoeless Joe". It changed to what before releasing to the public? Hint


Question 8 of 10
8. This Steven Spielberg classic hit theaters in 1982. To protect the plot of the film, he used the title "A Boy's Life". What did it end up being called? Hint


Question 9 of 10
9. This famous horror flick was originally titled "A Long Night at Camp Blood". It released in 1980 with its new title. What is it? Hint


Question 10 of 10
10. This film was originally titled "Hunter", and starred Arnold Schwarzenegger. Before the film released, the title was changed. What title did they go with? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 199: 9/10
Feb 15 2024 : PurpleComet: 10/10
Feb 15 2024 : Guest 31: 8/10
Feb 12 2024 : evilmoderate: 9/10
Feb 10 2024 : Maybeline5: 6/10
Feb 04 2024 : Guest 37: 9/10
Feb 02 2024 : Guest 166: 7/10
Feb 02 2024 : Guest 12: 9/10
Jan 31 2024 : Guest 192: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This movie released in 1990, and starred Julia Roberts, and Richard Gere. It was originally titled "3,000", but was changed to this before its release.

Answer: Pretty Woman

"3,000" was the original title for this film, which was based on the amount of money that Edward and Vivian agreed on for payment. It was changed to "Pretty Woman" when the Roy Orbison track of the same name was placed into the film.
2. This movie released in 1990, and starred Robert De Niro, Ray Liotta, and Joe Pesci. The original title for the film was "Wiseguy", but was forced to change. To what did the title change?

Answer: Goodfellas

"Wiseguy" was a title that was already in use during the filming of "Goodfellas". Because of this, the name had to be changed. Martin Scorsese directed "Goodfellas", which won an Oscar, and was nominated for five more.
3. Let's switch it up just a bit. "Episode Six" of the "Star Wars" saga was released in 1983 with the title "Return of the Jedi". The first title of the film didn't say "Return" but what other word?

Answer: Revenge

The original title for episode six of "Star Wars" was "Revenge of the Jedi". However, working through the film, George Lucas realized he needed to make a change. As part of the storyline, a Jedi in the "Star Wars" universe would never seek revenge. Therefore, Lucas changed his title to what it remains today, "Return of the Jedi".
4. This film released in 2005, and starred Will Smith and Kevin James. It was originally titled "The Last First Kiss". This was changed to its current title, which is what?

Answer: Hitch

Will Smith and Kevin James worked well together in this 2005 comedy. "Hitch" was nominated for various small film awards, winning four of them.
5. This film starred Michael J. Fox and Christopher Lloyd, and released in 1985. Once of the original working titles for the movie was "Spaceman From Pluto", which came from the film's executives. What name did this film end up with?

Answer: Back to the Future

The executive office didn't care for the title "Back to the Future", and thought it should be titled "Spaceman From Pluto". Fortunately for everyone, Steven Speilberg disagreed and stuck with it. Considering there was more than one sequel to "Back to the Future", it seems to have been the correct decision.
6. This film released in 1979, and starred Sigourney Weaver. The original title was "Star Beast". What title did the movie release with?

Answer: Alien

"Star Beast" was the draft title for the film, but screenwriter Dan O'Bannon didn't like the way it sounded. He changed the title to "Alien" before its release.
7. Here's one for the sports fans. This film was released in 1989, and starred Kevin Costner. The original title for this baseball film was "Shoeless Joe". It changed to what before releasing to the public?

Answer: Field of Dreams

"Field of Dreams" is based on a novel about Joe Jackson, and because of that, "Shoeless Joe" was the first title. The title was changed to "Field of Dreams" as that was the author's desired title for the novel, and they wanted to honor him that way.
8. This Steven Spielberg classic hit theaters in 1982. To protect the plot of the film, he used the title "A Boy's Life". What did it end up being called?

Answer: E.T. The Extra-Terrestrial

"E.T." won four Oscars, and was nominated for another five. It also won two Golden Globes, including Best Motion Picture and Best Original Score. John Williams wrote the score for Steven Spielberg's film. The two often work together in that capacity, and usually with great success.
9. This famous horror flick was originally titled "A Long Night at Camp Blood". It released in 1980 with its new title. What is it?

Answer: Friday The 13th

"Friday the 13th" has turned into a highly successful series of films. It's still a favorite among horror film fans. Any time a 13th of the month falls on a Friday, people believe the day could cause problems. That's where the title of this film came from.
10. This film was originally titled "Hunter", and starred Arnold Schwarzenegger. Before the film released, the title was changed. What title did they go with?

Answer: Predator

The 1987 film was nominated for an Oscar for effects. "Hunter" was the original title before the executives decided to change it to "Predator".
Source: Author jddrsi_raven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us