Quiz about Meet the Fockers
Quiz about Meet the Fockers

Meet the Fockers Multiple Choice Quiz | Meet The ...


In the sequel to "Meet the Parents", Jack and Dina Byrnes travel to Florida to meet the parents of their daughter's fiance.

A multiple-choice quiz by rblayer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Meet The..
  8. »
  9. Meet the Fockers

Author
rblayer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,589
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
9227
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: wellenbrecher (10/10), Guest 204 (8/10), Guest 24 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. By what means do the Byrnes' travel to Florida? Hint

Chartered airplane
R.V.
Train
S.U.V.

2. Actor Ben Stiller's character's is called Greg Focker, but Greg is a nickname. What is the character's full name? Hint

Percival F. Focker
Gaylord M. Focker
Abraham G. Focker
Clarence W. Focker

3. The Byrnes' take their grandson, Little Jack, and their pet cat on their trip to Florida. What special trick has the cat been taught to do? Hint

Turn on a television
Flush a toilet
Answer a telephone
Bark like a dog

4. What is the profession of Greg's mother, Roz Focker, played by Barbra Streisand? Hint

Florist
Architect
Sex therapist
Artist

5. Multiple Oscar winner, Dustin Hoffman, plays Greg's father, Bernie Focker. What was Bernie's job while Greg was growing up? Hint

Stay-at-home dad
Author
Commercial artist
State Senator

6. For what, to Greg's great embarassment, did his parents create a shrine-like display and brag about to the Byrnes family? Hint

Coin collection
Finger painting
Stamp collection
Awards and ribbons

7. Greg had never told his fiance Pam, played by the beautiful Teri Polo, about his first sexual experience. With whom had this taken place when Greg was a teenager? Hint

Classmate
Prostitute
Family housekeeper
Next door neighbor

8. After discovering that Greg may be the father of an illegitimate son, Jorge, Jack Byrnes becomes obsessed with breaking up the pending wedding. Which of the following tactics does Jack use? Hint

Photographs Greg with a stripper
Obtains blood for proof of Greg's paternity
Threatens Greg with a pistol and silencer
Injects Greg with truth serum

9. Jorge Villalobos, Spanish for 'house of wolves' as noted by Jack Byrnes, is the son of Isabel, and bears a physical resemblance to Greg Focker. With hair samples, Jack uses his old C.I.A. connections to have DNA testing done. Who is Jorge's father? Hint

Baseball player
Bernie Focker
Greg Focker
Airline pilot

10. Despite the antics of the goodhearted but nutty Bernie and Roz, and the scheming Jack, Greg and Pam are finally married. Who performs the ceremony? Hint

One of Roz's patients
Pam's ex-boyfriend
Greg's rabbi uncle
Justice of the Peace Bernie Focker


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. By what means do the Byrnes' travel to Florida?

Answer: R.V.

Jack Byrnes, played by Robert De Niro, is an ex-C.I.A. operative. His gigantic recreational vehicle is equipped with sophisticated electronic and surveillance devices to spy on his daughter's soon-to-be in-laws.
2. Actor Ben Stiller's character's is called Greg Focker, but Greg is a nickname. What is the character's full name?

Answer: Gaylord M. Focker

Greg, a nurse, is forced to deliver a baby when no doctor is available. The proud parents want to name their child after Greg, until they see his nametag. Also, Jack Byrnes is highly suspicious of anyone who would name their son, Gaylord.
3. The Byrnes' take their grandson, Little Jack, and their pet cat on their trip to Florida. What special trick has the cat been taught to do?

Answer: Flush a toilet

The cat's special talents were utilized in an altercation with the Focker's dog. Fortunately, the blue-stained canine was safely retrieved from the R.V.'s septic facilities.
4. What is the profession of Greg's mother, Roz Focker, played by Barbra Streisand?

Answer: Sex therapist

Roz's specialty is treating and counseling senior citizens. This is very helpful when her husband, Jack and Greg are put in jail. It turns out that one of her patients is a very appreciative judge.
5. Multiple Oscar winner, Dustin Hoffman, plays Greg's father, Bernie Focker. What was Bernie's job while Greg was growing up?

Answer: Stay-at-home dad

Actually, Bernie was a lawyer by profession. He quit his job the day Greg was born, and became a househusband. Jack Byrnes was not impressed by the fact that Bernie allowed his wife to be the family breadwinner.
6. For what, to Greg's great embarassment, did his parents create a shrine-like display and brag about to the Byrnes family?

Answer: Awards and ribbons

As Jack Byrnes studied Greg's very mediocre childhood achievements, he commented that he didn't know that a ninth place ribbon even existed. Bernie and Roz proudly exhibited their son's somewhat lackluster accolades, including a dubious summer camp award.
7. Greg had never told his fiance Pam, played by the beautiful Teri Polo, about his first sexual experience. With whom had this taken place when Greg was a teenager?

Answer: Family housekeeper

Actress Alanna Ubach portrayed Isabel, who was the Focker family housekeeper when Greg was a teenager. Of course, Greg was mortified when his father causally blurted out to everyone his deep, dark secret.
8. After discovering that Greg may be the father of an illegitimate son, Jorge, Jack Byrnes becomes obsessed with breaking up the pending wedding. Which of the following tactics does Jack use?

Answer: Injects Greg with truth serum

In the restroom of the club where a wedding party is being held, Jack sticks Greg in the neck with a hypodermic needle full of truth serum. Before passing out from his drug-induced stupor, Greg reveals to the partygoers that he is the father of a son. Greg also discloses a physical attraction to Pam's mother, Dina, played by Blythe Danner.
9. Jorge Villalobos, Spanish for 'house of wolves' as noted by Jack Byrnes, is the son of Isabel, and bears a physical resemblance to Greg Focker. With hair samples, Jack uses his old C.I.A. connections to have DNA testing done. Who is Jorge's father?

Answer: Baseball player

Jack pretended to tussle Jorge hair, and actually yanked several from the boy's head. He was heartbroken when his C.I.A. source revealed that an obscure minor league baseball player was the father of Jorge Villalobos.
10. Despite the antics of the goodhearted but nutty Bernie and Roz, and the scheming Jack, Greg and Pam are finally married. Who performs the ceremony?

Answer: Pam's ex-boyfriend

In the original "Meet the Parents", Jack Byrnes was very fond of Pam's ex-boyfriend, Kevin Rawley, who had all the characteristics that Jack found lacking in Greg Focker. Kevin reappears at the film's end to perform the wedding ceremony. Kevin was played by Owen Wilson, who starred with Ben Stiller in "Starsky and Hutch".
Source: Author rblayer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 26 2022 : wellenbrecher: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 204: 8/10
Nov 23 2022 : Guest 24: 10/10
Nov 23 2022 : Guest 210: 9/10
Nov 21 2022 : Guest 66: 10/10
Nov 21 2022 : Guest 172: 7/10
Nov 20 2022 : RJOhio: 4/10
Nov 07 2022 : hosertodd: 8/10
Oct 20 2022 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Meet the Fockers Average
2. Little Fockers Average

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us