FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Millennium Movie Mania
Quiz about Millennium Movie Mania

Millennium Movie Mania Trivia Quiz


Here are some of the top grossing movies worldwide from 2000.

A multiple-choice quiz by NikRitz. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 2000s Movies

Author
NikRitz
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
330,962
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1418
Last 3 plays: Guest 50 (10/10), Guest 51 (8/10), Guest 62 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which 2000 action movie did Tom Cruise play Ethan Hunt? Hint


Question 2 of 10
2. Which era movie had Russell Crowe play the part of Maximus Decimus Meridius? Hint


Question 3 of 10
3. Tom Hanks starred in what lonely movie as Chuck Noland? Hint


Question 4 of 10
4. In what movie did Mel Gibson play the all hearing dad, Nick Marshall? Hint


Question 5 of 10
5. In what movie did DB Sweeney lend his voice to as an Iguanodon named Aladar? Hint


Question 6 of 10
6. In what movie did Jim Carrey dress up as a big green hairy guy known as The Grinch? Hint


Question 7 of 10
7. What movie had Ben Stiller playing the unlucky Gaylord Focker? Hint


Question 8 of 10
8. Which movie washed George Clooney on board as William "Billy" Tyne? Hint


Question 9 of 10
9. Which movie had Hugh Jackman sticking his claws into you as Wolverine aka Logan? Hint


Question 10 of 10
10. In what ghostly movie did Harrison Ford play Dr. Norman Spencer? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : Guest 50: 10/10
May 10 2024 : Guest 51: 8/10
May 08 2024 : Guest 62: 10/10
May 06 2024 : Nana7770: 8/10
May 05 2024 : Nlc56: 9/10
Apr 28 2024 : Guest 37: 6/10
Apr 03 2024 : Guest 51: 10/10
Mar 29 2024 : Bpriz: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which 2000 action movie did Tom Cruise play Ethan Hunt?

Answer: Mission: Impossible II

Tom Cruise played a secret agent. He was sent to find a genetically created disease.
2. Which era movie had Russell Crowe play the part of Maximus Decimus Meridius?

Answer: Gladiator

"Gladiator" was about a general in the Roman army who became a slave and gladiator after being betrayed. Russell Crowe won Best Actor in a Leading Role for his performance. The movie won a total of five Oscars.
3. Tom Hanks starred in what lonely movie as Chuck Noland?

Answer: Cast Away

Tom Hanks played a FedEx employee who ended up stranded alone on a deserted island for four years. He found a volleyball in one of the FedEx boxes that washed up on shore, and named it "Wilson". It became his only companion.
4. In what movie did Mel Gibson play the all hearing dad, Nick Marshall?

Answer: What Women Want

Mel played Nick Marshall, an ad executive. He ended up being able to hear women's thoughts after accidentally electrocuting himself in his bathroom.
5. In what movie did DB Sweeney lend his voice to as an Iguanodon named Aladar?

Answer: Dinosaur

Aladar the Iguanodon was dropped onto an island as an egg. He was eventually adopted into a family of lemurs.
6. In what movie did Jim Carrey dress up as a big green hairy guy known as The Grinch?

Answer: How the Grinch Stole Christmas

Jim Carrey played the famous Grinch in the 2000 movie based on the children's story by Dr. Seuss. The Grinch tried to destroy Christmas, but it didn't go the way he planned. He finally realized that Christmas was about more than material gifts.
7. What movie had Ben Stiller playing the unlucky Gaylord Focker?

Answer: Meet the Parents

Ben Stiller played Gaylord Focker, a male nurse visiting his girlfriend's parents. Gaylord had planned on proposing to his girlfriend, but then one thing after another went wrong and things kept getting worse from there.
8. Which movie washed George Clooney on board as William "Billy" Tyne?

Answer: The Perfect Storm

This movie was based on the true story about a 1991 killer storm. A rogue wave hit the Andrea Gail sword fishing boat in the North Atlantic.
9. Which movie had Hugh Jackman sticking his claws into you as Wolverine aka Logan?

Answer: X-Men

"X-Men" was about a group of mutants who tried to help protect and keep peace with the humans against other mutants who insisted on starting a war. Hugh Jackman played the mutant Wolverine, aka Logan in the movie version of the Marvel comic "X-Men".
10. In what ghostly movie did Harrison Ford play Dr. Norman Spencer?

Answer: What Lies Beneath

Harrison Ford and Michelle Pfeiffer's characters played a couple who moved to Vermont after a serious car accident caused her to lose parts of her memory. Claire (Michelle Pfeiffer) then experienced strange occurrences which led her to believe their house was haunted.
Source: Author NikRitz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us