FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Not Too Tough Shrek
Quiz about Not Too Tough Shrek

Not Too Tough 'Shrek' Trivia Quiz


This was a great movie. Entertaining for both kids and adults.

A multiple-choice quiz by addytude. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Shrek

Author
addytude
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
69,795
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
8275
Last 3 plays: Guest 70 (13/20), Guest 108 (11/20), Guest 45 (8/20).
- -
Question 1 of 20
1. What band sang both the first and last songs in the movie? Hint


Question 2 of 20
2. In the beginning of the movie, when Shrek is reading the fairy tale, how many squares were on the cover? Hint


Question 3 of 20
3. What shape is cut out of the outhouse door? Hint


Question 4 of 20
4. How many 'wanted' posters are on the outside of the tavern door? Hint


Question 5 of 20
5. What is on Pinocchio's nose when he is being turned in for the reward? Hint


Question 6 of 20
6. What sign was Shrek hanging when Donkey literally ran into him? Hint


Question 7 of 20
7. How many knights were chasing Donkey? Hint


Question 8 of 20
8. What did Donkey say that he and Shrek would scare out of anyone that crosses them? Hint


Question 9 of 20
9. What is the first song that Donkey sings when he follows Shrek? Hint


Question 10 of 20
10. When Shrek tells Donkey he can stay with him for one night, what does Donkey want to cook for breakfast? Hint


Question 11 of 20
11. Who were the first story book characters to come into Shrek's house? Hint


Question 12 of 20
12. How many witches were there on brooms? Hint


Question 13 of 20
13. What was the cape the fairies put on Shrek made of? Hint


Question 14 of 20
14. What was on the bottle of milk that the knight poured for Lord Faquaad? Hint


Question 15 of 20
15. What color is the gingerbread man's eyebrows? Hint


Question 16 of 20
16. Does the gingerbread man have gumdrop buttons?


Question 17 of 20
17. Which princess likes sushi? Hint


Question 18 of 20
18. What color was Cinderella's feather duster in the dating game? Hint


Question 19 of 20
19. Which princess is a 'Cape-wearing gal'?

Answer: (Two Words)
Question 20 of 20
20. Which princess does Thelonlous yell for Lord Faquaad to pick? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : Guest 70: 13/20
May 08 2024 : Guest 108: 11/20
May 01 2024 : Guest 45: 8/20
Apr 15 2024 : Guest 67: 7/20
Apr 13 2024 : Guest 151: 13/20
Apr 11 2024 : Johnmcmanners: 20/20
Apr 11 2024 : Guest 147: 14/20
Apr 08 2024 : Guest 74: 7/20
Apr 06 2024 : Guest 146: 0/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What band sang both the first and last songs in the movie?

Answer: Smash Mouth

The songs were, 'All Star' and 'I'm a Believer'. Neil Diamond originally wrote 'I'm a Believer'. Eddie Murphy's vocals were used in the song in the movie.
2. In the beginning of the movie, when Shrek is reading the fairy tale, how many squares were on the cover?

Answer: 4

There is no title on the book.
3. What shape is cut out of the outhouse door?

Answer: moon

4. How many 'wanted' posters are on the outside of the tavern door?

Answer: 6

Included in them are wanted posters for 'The Three Little Pigs' and 'Pinocchio'.
5. What is on Pinocchio's nose when he is being turned in for the reward?

Answer: none of these

It's a leaf.
6. What sign was Shrek hanging when Donkey literally ran into him?

Answer: Keep Out

7. How many knights were chasing Donkey?

Answer: 6

Five took off when they saw that Donkey was with Shrek.
8. What did Donkey say that he and Shrek would scare out of anyone that crosses them?

Answer: spit

9. What is the first song that Donkey sings when he follows Shrek?

Answer: You Got to Have Friends

He did sing and then hum 'On the Road Again' later in the movie.
10. When Shrek tells Donkey he can stay with him for one night, what does Donkey want to cook for breakfast?

Answer: waffles

11. Who were the first story book characters to come into Shrek's house?

Answer: Three Blind Mice

One of the best lines in the movie was in this scene. 'Dead broad OFF the table.'
12. How many witches were there on brooms?

Answer: 3

They were landing on a runway set-up.
13. What was the cape the fairies put on Shrek made of?

Answer: flowers

Shrek became their hero when he announced that he was going to see Lord Faquaad to get them off his property.
14. What was on the bottle of milk that the knight poured for Lord Faquaad?

Answer: a red cow

15. What color is the gingerbread man's eyebrows?

Answer: blue

His trim is white and his gumdrops are purple.
16. Does the gingerbread man have gumdrop buttons?

Answer: yes

Although both of his legs had been broken off, Lord Faquaad only crushes one.
17. Which princess likes sushi?

Answer: Cinderella

'She's a mentally abused shut-in from far, far away.' Another great line that really wasn't for children.
18. What color was Cinderella's feather duster in the dating game?

Answer: pink

19. Which princess is a 'Cape-wearing gal'?

Answer: Snow White

20. Which princess does Thelonlous yell for Lord Faquaad to pick?

Answer: 3

He holds up two fingers as he is yelling, 'three, three'.
Source: Author addytude

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Shrek-tastic!:

Quizzes all about Shrek!

  1. Not Too Tough 'Shrek' Average
  2. More Not Too Tough 'Shrek' Average
  3. Shrek 2 Average
  4. Shrek 3 Easier
  5. 'Shrek' - Take the Challenge! Tough

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us