FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shrek 2
Quiz about Shrek 2

Test yourself! Take this Shrek 2 Quiz | Movies


This is a quiz about one of the funniest movies ever! I hope that it challenges you and you have fun doing it!

A multiple-choice quiz by jess_11. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Shrek

Author
jess_11
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,678
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5706
Last 3 plays: Guest 172 (3/10), Guest 114 (6/10), Guest 174 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the very first thing Shrek says in the movie? Hint


Question 2 of 10
2. What are Donkey and Pinnochio going to do when Shrek tells Donkey that he's bothering him? Hint


Question 3 of 10
3. When Shrek and Fiona walk in the front door, Donkey says Fiona's name first before Shrek's.


Question 4 of 10
4. What is the first thing that the King says in the movie? Hint


Question 5 of 10
5. When Fiona, Shrek and Donkey arrive in Far far Away, and Shrek says "we're definitely not in the swamp anymore", what movie is this line a parody of? Hint


Question 6 of 10
6. What is the horn blower's name? Hint


Question 7 of 10
7. How many times does Donkey say "are we there yet?", on the way to Far Far Away? Hint


Question 8 of 10
8. What is the Queen's first name? Hint


Question 9 of 10
9. Who was holding the sleepover that Fiona talked about in her diary - the one she wasn't allowed to go to?
Hint


Question 10 of 10
10. When Shrek and Donkey go hunting with the king, they pass a bush shaped like a person. Who is it shaped like?'
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 172: 3/10
May 23 2024 : Guest 114: 6/10
May 13 2024 : Guest 174: 5/10
May 09 2024 : Guest 50: 6/10
May 09 2024 : Guest 95: 5/10
May 08 2024 : Guest 95: 5/10
May 08 2024 : Guest 24: 9/10
May 08 2024 : Guest 66: 5/10
May 08 2024 : Guest 188: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the very first thing Shrek says in the movie?

Answer: "It's good to be home"

Shrek is carrying Fiona through the doorway when he says this, right before Donkey suprises them.
2. What are Donkey and Pinnochio going to do when Shrek tells Donkey that he's bothering him?

Answer: Going to catch a tournament.

Donkey mutters that they were off to catch a tournament and that he'd see them Sunday.
3. When Shrek and Fiona walk in the front door, Donkey says Fiona's name first before Shrek's.

Answer: false

Donkey says "Shrek! Fiona! Well aren't you two a sight for sore eyes."
4. What is the first thing that the King says in the movie?

Answer: "This is it"

Fiona and Shrek are just about to get out of the carriage and you can just tell that things aren't going to be good.
5. When Fiona, Shrek and Donkey arrive in Far far Away, and Shrek says "we're definitely not in the swamp anymore", what movie is this line a parody of?

Answer: The Wizard of Oz

In The Wizard of Oz, Dorothy says "we're definitely not in Kansas anymore Toto."
6. What is the horn blower's name?

Answer: Reggie

He's quite good! The annoucer smacks him over the back of the head and says "enough Reggie".
7. How many times does Donkey say "are we there yet?", on the way to Far Far Away?

Answer: 9

He's very persistent - they travel through a few differnet scenes and at every new place he asks "Are we there yet?". I'm sure we all know someone who's done this on a journey.
8. What is the Queen's first name?

Answer: Lillian

Harold says her name a couple of times throughout the movie, although I think donkey says it first at the dinner. The Queen is played by Julie Andrews, who's played a Queen before in both 'Princess Diaries'.
9. Who was holding the sleepover that Fiona talked about in her diary - the one she wasn't allowed to go to?

Answer: Sleeping Beauty

In the diary Fiona wrote that she would like to go to Sleeping Beauty's sleepover, but her Father wouldn't allow her to go anywhere after nightfall, because of her turning into an ogre.
10. When Shrek and Donkey go hunting with the king, they pass a bush shaped like a person. Who is it shaped like?'

Answer: Shirley Bassey

Shrek and Donkey are in the woods because they were meant to be hunting with the King. they had to go past the sinister trees and past the bush shaped like Shirley Bassey. What they didn't know was that there was a suprise waiting for them.
Source: Author jess_11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Shrek-tastic!:

Quizzes all about Shrek!

  1. Not Too Tough 'Shrek' Average
  2. More Not Too Tough 'Shrek' Average
  3. Shrek 2 Average
  4. Shrek 3 Easier
  5. 'Shrek' - Take the Challenge! Tough

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us