Quiz about Psycho General Knowledge
Quiz about Psycho General Knowledge

'Psycho': General Knowledge Trivia Quiz


A quiz for anyone who has seen 'Psycho'. Covers both the original and a tiny bit of the remake.

A multiple-choice quiz by sheena000. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Psycho

Author
sheena000
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
15,437
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4155
Last 3 plays: Guest 98 (0/10), Guest 98 (4/10), Guest 107 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where is Psycho set(in the beginning. . .)? Hint

San Francisco
Los Angeles
Phoenix
Salt Lake City

2. How much money does Marion Crane steal? Hint

100,000
15,000
25,000
40,000

3. Where does Marion tell Norman Bates that she is coming from? Hint

Los Angeles
Phoenix
Fairvale
Tucson

4. Who directs the remake of Psycho? Hint

Oliver Stone
Gus Van Sant
Martin Scorcese
Robert Rodriguez

5. 'It ain't aspic, and this ain't jelling' Who said this in the movie? Hint

Norman
Arbogast
Marion
Sam

6. What is Marion's sister's name? Hint

Lila
Linda
Dolores
Edie

7. Norman has a habit of doing something many times that we see him. What is it? Hint

trying to sneeze
coughing
shredding paper
eating candy

8. What did Norman do with Marion's body? Hint

brought it in his house to be stuffed
put her in the parlor
put her in the fruit cellar
put it in the trunk of her car

9. How many cabins are at the Bates motel? Hint

10
12
15
7

10. What happened to Marion's car? Hint

none of these
the found it about 2 miles down the road
they found it in the swamp
they never found the car


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Psycho set(in the beginning. . .)?

Answer: Phoenix

2. How much money does Marion Crane steal?

Answer: 40,000

3. Where does Marion tell Norman Bates that she is coming from?

Answer: Los Angeles

Marion slips up when she tells Norman that she'll have a long drive 'back to Phoenix'.
4. Who directs the remake of Psycho?

Answer: Gus Van Sant

5. 'It ain't aspic, and this ain't jelling' Who said this in the movie?

Answer: Arbogast

6. What is Marion's sister's name?

Answer: Lila

7. Norman has a habit of doing something many times that we see him. What is it?

Answer: eating candy

8. What did Norman do with Marion's body?

Answer: put it in the trunk of her car

9. How many cabins are at the Bates motel?

Answer: 12

10. What happened to Marion's car?

Answer: they found it in the swamp

Source: Author sheena000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 98: 0/10
Nov 22 2022 : Guest 98: 4/10
Nov 11 2022 : Guest 107: 4/10
Nov 04 2022 : Guest 69: 9/10
Oct 30 2022 : SofiasChoice: 8/10
Oct 29 2022 : Guest 108: 8/10
Oct 28 2022 : Guest 66: 7/10
Oct 24 2022 : Guest 156: 8/10
Oct 22 2022 : Guest 99: 9/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us