FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Quiz Show
Quiz about Quiz Show

Quiz Show


This is a quiz on one of the best films of 1994. You can't win any money here but you can have some fun remembering a terrific film! Good Luck!

A multiple-choice quiz by rootsgrrl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Quiz Show

Author
rootsgrrl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,980
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
713
- -
Question 1 of 10
1. At which school did Charles Van Doren teach? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the quiz show in the movie? Hint


Question 3 of 10
3. On which network did the quiz show air? Hint


Question 4 of 10
4. Who played Herb Stempel? Hint


Question 5 of 10
5. Where in Connecticut did Charles Van Doren's parents live? Hint


Question 6 of 10
6. What was the answer to the question that Herb Stempel was told to miss?

Answer: (One Word-1955 Best Picture)
Question 7 of 10
7. What future Academy Award winner played the wife of Congressional investigator Richard Goodwin? Hint


Question 8 of 10
8. In an appearance on the "Today" show, Charles Van Doren mentions that he is working on a book. What is the book's title? Hint


Question 9 of 10
9. Two accomplished directors appeared in "Quiz Show." One is Barry Levinson. who played Dave Garroway. The other played the sponsor of the quiz show. He was: Hint


Question 10 of 10
10. Who directed "Quiz Show"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : Guest 184: 9/10
May 20 2024 : Guest 66: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At which school did Charles Van Doren teach?

Answer: Columbia

Professor Van Doren taught several English courses.
2. What was the name of the quiz show in the movie?

Answer: Twenty-One

All the others were also casualties of the Quiz Show scandals.
3. On which network did the quiz show air?

Answer: NBC

"Twenty-One" was on NBC for just over a year, from 1958-1959. Yes, there really was a Dumont network.
4. Who played Herb Stempel?

Answer: John Turturro

Hank Azaria and David Paymer played the producers of the quiz show. Nicholas Turturro was not in the movie.
5. Where in Connecticut did Charles Van Doren's parents live?

Answer: Cornwall

Charles Van Doren still lives in the family home there.
6. What was the answer to the question that Herb Stempel was told to miss?

Answer: Marty

"I saw 'Marty' three times. It was about a boy in the Bronx...." Herb trying to prove he knew the answer.
7. What future Academy Award winner played the wife of Congressional investigator Richard Goodwin?

Answer: Mira Sorvino

Ms. Sorvino won for "Mighty Aphrodite" in 1995. Her dad is the wonderful actor Paul Sorvino.
8. In an appearance on the "Today" show, Charles Van Doren mentions that he is working on a book. What is the book's title?

Answer: Lincoln's Commando

The book was eventually published years later, by an author named Ralph Roske. Van Doren was a contributor.
9. Two accomplished directors appeared in "Quiz Show." One is Barry Levinson. who played Dave Garroway. The other played the sponsor of the quiz show. He was:

Answer: Martin Scorsese

Martin Scorsese can not only direct; he can act.
10. Who directed "Quiz Show"?

Answer: Robert Redford

Mr. Redford won an Academy Award for his first directorial effort, "Ordinary People" in 1980.
Source: Author rootsgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Quiz Show", Let's play "Twenty One"! Tough

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us