FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rain Man
Quiz about Rain Man

Average Movie Trivia: Rain Man | 10 Questions


This is a basic quiz on the Academy Award winner for Best Picture.

A multiple-choice quiz by marahnna. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Rain Man

Author
marahnna
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
196,687
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3413
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 12 (9/10), Guest 51 (7/10), Guest 100 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the make of the four cars Charlie is trying to sell in the beginning of the film? Hint


Question 2 of 10
2. Where were Charlie and Susanna supposed to be going when Charlie received the news of his father's death? Hint


Question 3 of 10
3. What year was the Buick that Charlie's father left him in his will? Hint


Question 4 of 10
4. On what day does Raymond usually drive the car? Hint


Question 5 of 10
5. What was Charlie and Raymond's mother's name? Hint


Question 6 of 10
6. Why was Raymond committed to the institution? Hint


Question 7 of 10
7. From where does the film "Rain Man" take its name? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the waitress whose phone number Raymond memorizes? Hint


Question 9 of 10
9. What talent does Raymond have that Charlie uses for financial gain? Hint


Question 10 of 10
10. Does Dr. Bruner offer money to Charlie in exchange for relinquishing custody of Raymond?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 16 2024 : Guest 12: 9/10
Apr 14 2024 : Guest 51: 7/10
Apr 06 2024 : Guest 100: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the make of the four cars Charlie is trying to sell in the beginning of the film?

Answer: Lamborghini

The main hangup in the sale was that he couldn't get the cars to pass emissions tests.
2. Where were Charlie and Susanna supposed to be going when Charlie received the news of his father's death?

Answer: Palm Springs

Their destination was mentioned during the few words Charlie and Susanna exchanged in the car on the way to the hotel.
3. What year was the Buick that Charlie's father left him in his will?

Answer: 1949

It was a 1949 Buick Roadmaster convertible. To be precise it was a "Flat-eight, fireball-eight".
4. On what day does Raymond usually drive the car?

Answer: Saturday

As Raymond states when he sits in the car with Susanna, "Dad lets me drive the car slow on the driveway on Saturdays. Never on Mondays".
5. What was Charlie and Raymond's mother's name?

Answer: Eleanor

Eleanor died when Charlie was very young from a "short and sudden illness".
6. Why was Raymond committed to the institution?

Answer: Because his father thought he was trying to harm Charlie.

Raymond had an emotional outburst when Charlie filled a tub with hot water, because Charlie had been burned by hot water in the tub as a child. Charlie then realized that that was why Raymond had been sent away.
7. From where does the film "Rain Man" take its name?

Answer: Charlie's childhood name for Raymond.

Charlie remarks that when he was young, the "Rain Man" used to come and sing to him. It was only later that Charlie realized that "Rain Man" was the name he had given Raymond as a baby when he couldn't pronounce his name.
8. What is the name of the waitress whose phone number Raymond memorizes?

Answer: Sally Dibbs

The waitress is played by Bonnie Hunt, who has since gone on to a successful acting career of her own. "Rain Man" was her second film.
9. What talent does Raymond have that Charlie uses for financial gain?

Answer: His memorization of playing cards

Charlie and Raymond go to Vegas, where Charlie has Raymond count cards to make $85,000 playing Blackjack.
10. Does Dr. Bruner offer money to Charlie in exchange for relinquishing custody of Raymond?

Answer: yes

At this point, Charlie is more upset at never having been told he had a brother than about the inheritance, and refuses the money.
Source: Author marahnna

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Rain Man Average
2. Rain Man Average
3. Rain Man Average
4. Questions about "Rain Man" Average
5. "Rain Man" Facts Average

5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us