FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The BreakUp
Quiz about The BreakUp

The Break-Up Trivia Quiz


"The Break-Up" (2006) stars now broken up couple Jennifer Aniston and Vince Vaughn. In the movie, neither wants to give up their condo, and hilarity ensues.

A multiple-choice quiz by tdakoo. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. The Break-Up

Author
tdakoo
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
246,698
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2640
Last 3 plays: Guest 71 (9/10), Guest 172 (4/10), Guest 172 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. "The Break-Up" starts with the meeting of Brooke (Jennifer Aniston) and Gary (Vince Vaughn) at a baseball game. What does Gary buy so that he can have an excuse to talk to Brooke? Hint


Question 2 of 10
2. The conflict in the movie stems from a fight that Brooke and Gary have about fruit. Brooke wants to make a center piece out of this fruit for a dinner party but Gary does not bring home the required amount. What fruit do they fight about? Hint


Question 3 of 10
3. During their big fight which of the following does Gary NOT offer to do for Brooke? Hint


Question 4 of 10
4. According to Christopher, the receptionist at the Marilyn Dean Art Gallery, what holiday is coming up next? Hint


Question 5 of 10
5. What drink does Brooke get from the fridge when she is walking around the condo naked? Hint


Question 6 of 10
6. Which of Vince Vaughn's parents appear in the movie? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the nude male model that Marilyn Dean is seen drawing? Hint


Question 8 of 10
8. Who does Marilyn tell Brooke to see at the salon? Hint


Question 9 of 10
9. What cocktail does Gary tell Brooke's date to buy her? Hint


Question 10 of 10
10. Towards the end of the movie, Three Brothers Tours gets a tour boat. What is the name of the boat? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Guest 71: 9/10
Jul 10 2024 : Guest 172: 4/10
Jul 08 2024 : Guest 172: 5/10
Jul 03 2024 : Stottt: 4/10
Jun 20 2024 : Guest 174: 2/10
Jun 17 2024 : Guest 168: 5/10
May 31 2024 : Johnmcmanners: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Break-Up" starts with the meeting of Brooke (Jennifer Aniston) and Gary (Vince Vaughn) at a baseball game. What does Gary buy so that he can have an excuse to talk to Brooke?

Answer: Hot Dogs

Brooke and Gary meet when they are seated in the same row at a Chicago Cubs/White Sox game. He is with his friend Johnny O, and she is on a date. Gary buys six hotdogs and offers one to Brooke as a way of talking to her. He stops her after the game, asks her out for a drink and thus starts their relationship.
2. The conflict in the movie stems from a fight that Brooke and Gary have about fruit. Brooke wants to make a center piece out of this fruit for a dinner party but Gary does not bring home the required amount. What fruit do they fight about?

Answer: lemons

Gary only brings home three lemons, when Brooke wants to make a twelve lemon centerpiece. This starts the big fight that ultimately breaks them up.
3. During their big fight which of the following does Gary NOT offer to do for Brooke?

Answer: Go to an art show

Gary offers to take a dance class, go to the ballet and take a trip with Brooke, but she says it isn't enough. She wants him to WANT to do those things.
4. According to Christopher, the receptionist at the Marilyn Dean Art Gallery, what holiday is coming up next?

Answer: Memorial Day

Christopher (Justin Long) answers the phone "Happy Holidays" at the art gallery where he and Brooke work. When Brooke points out that Christmas is months away, Christopher says that Memorial Day is just around the corner. The owner of the Art Gallery, Marilyn Dean, is played by Judy Davis.
5. What drink does Brooke get from the fridge when she is walking around the condo naked?

Answer: Diet Pepsi

Brooke decides that walking around the house naked is a good way to make Gary want her back. She walks from her room to the kitchen to get a Diet Pepsi.
6. Which of Vince Vaughn's parents appear in the movie?

Answer: Both

Both Vince's parents, Vernon and Sharon Vaughn, make an appearance in "The Break-Up." His father plays Brooke's father and his mother plays a passenger on his tour boat at the end of the movie. (Note his father was also in "Swingers" and "Made" which Vince also starred in.)
7. What is the name of the nude male model that Marilyn Dean is seen drawing?

Answer: Travis

When Brooke goes into Marilyn Dean's office to tell her she is taking a leave of absence, Marilyn is drawing a naked man whom she calls Travis. She then sends Travis naked into the gallery.
8. Who does Marilyn tell Brooke to see at the salon?

Answer: Mischa

Marilyn (Judy Davis) tells Brooke to see Mischa and ask for the Telly Savalas. Ironically, Telly Savalas was Jennifer Aniston's godfather.
9. What cocktail does Gary tell Brooke's date to buy her?

Answer: Apple Martini

Gary tells Brooke's date that apple martini's get her really drunk. He orders two on their date, but Brooke makes up an excuse to leave before the drinks even arrive.
10. Towards the end of the movie, Three Brothers Tours gets a tour boat. What is the name of the boat?

Answer: The Little Grobowski

Throughout the movie Gary says that his tour company is trying to become more successful so that they can do boat tours as well as bus tours. In the end they get a tour boat, called The Little Grobowski, named after the Grobowski brothers, showing that after he and Brooke broke up Gary did become successful.
Source: Author tdakoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Pick a Side in "The Break-up" Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us