FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Curse of the WereRabbit
Quiz about The Curse of the WereRabbit

The Curse of the Were-Rabbit Trivia Quiz


This animated film took an incredible four years to make and is the first full-length film starring the popular heroes Wallace and Gromit. Cracking film, and I hope you enjoy the quiz!

A multiple-choice quiz by Quiz_Beagle. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. C
  8. »
  9. Cr - Cz Movies

Author
Quiz_Beagle
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
275,801
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
560
Awards
Top 5% quiz!
- -
Question 1 of 10
1. What does the first rabbit we see captured get away with? Hint


Question 2 of 10
2. What is Gromit growing for the Vegetable Show? Hint


Question 3 of 10
3. When the vicar is describing the perpetrator of the dastardly attack on the Harvest Festival vegetables, what is not something he says? Hint


Question 4 of 10
4. While Wallace is retrieving the giant 'Lady Rabbit' model from the bridge he's driven it into, Gromit goes and sits in the van and starts knitting. You can tell he's nervous, as the cloud clears from the face of the full moon. He tunes the radio, and what is the song that plays? Hint


Question 5 of 10
5. What is not one of the settings on the van's windscreen wipers? Hint


Question 6 of 10
6. What is the only item of human clothing the were-rabbit retains after changing? Hint


Question 7 of 10
7. Victor only has three gold (24 carat!) bullets to destroy the were-rabbit. What is not the fate of one of them? Hint


Question 8 of 10
8. Which cheese does Gromit use to bring Wallace back to life? Hint


Question 9 of 10
9. What does it say on the box that Gromit hastily gives to Wallace to cover his modesty, besides 'Cheese'? Hint


Question 10 of 10
10. What becomes of Tottington Hall at the end of the film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does the first rabbit we see captured get away with?

Answer: The old lady's false teeth

Wallace and Gromit have formed a business to save the vegetables of their village from rabbits. They catch the rabbit as he's after the old lady's precious pumpkin, but as he's being carted away, he gives them a big toothy grin and the old lady realises her false teeth are missing.
2. What is Gromit growing for the Vegetable Show?

Answer: A marrow

Gromit is growing a giant marrow for the fete. This is a very popular and esoteric pastime. The biggest marrow grown was 9st 10lb 11oz - (164 lb 11 oz or over 74kg)! Gromit is hoping to win 'The Golden Carrot'.
3. When the vicar is describing the perpetrator of the dastardly attack on the Harvest Festival vegetables, what is not something he says?

Answer: "A supernatural rabbit"

Victor Quartermain is the one who says it isn't a supernatural rabbit. He describes the rabbit as a big fellow.
4. While Wallace is retrieving the giant 'Lady Rabbit' model from the bridge he's driven it into, Gromit goes and sits in the van and starts knitting. You can tell he's nervous, as the cloud clears from the face of the full moon. He tunes the radio, and what is the song that plays?

Answer: Bright Eyes

The expression on Gromit's face is hilarious! For a character who doesn't speak (he doesn't even have a mouth) he has all the best lines! The song is by Art Garfunkel. 'Run Rabbit Run' was a wartime song, 'White Rabbit' was by Jefferson Airplane and I hope Lita Rosa will forgive me for what I've done to 'Daddy Wouldn't Buy Me a Bow-Wow'. If your mother wouldn't buy you a Bun Wun, would you Thumper? Sorry.
5. What is not one of the settings on the van's windscreen wipers?

Answer: Snow

Loam is a sort of soil, and this setting proves very useful when Wallace and the van are dragged down the rabbit hole by the were-rabbit. Strangely enough, no car I have driven or owned has this setting. The van, besides de-ice and de-mist, also has de-mud, which makes it shakes itself clean like a dog. I wish my car had a de-pigeon droppings setting!
6. What is the only item of human clothing the were-rabbit retains after changing?

Answer: A red and white spotted bow tie

The trousers split for the scut before flying off, his feet split the shoes and the y-fronts flew off and hit Victor Quartermain in the face.
7. Victor only has three gold (24 carat!) bullets to destroy the were-rabbit. What is not the fate of one of them?

Answer: Accidentally fired by Phillip (Victor's dog)

With all his bullets gone, Victor is reduced to using the 'Golden Carrot' trophy, loaded into a blunderbuss. But he's thrown off the roof of Tottington Hall by the were-rabbit, who has climbed (King Kong-like) up there with Totty. Gromit to the rescue in an aircraft, pursued by Phillip.
8. Which cheese does Gromit use to bring Wallace back to life?

Answer: Stinking Bishop

Stinking Bishop cheese is made in Gloucestershire by Charles Martell from milk of Gloucester cattle. It gets its name because it's immersed in Perry made from the Stinking Bishop pear. After the film, Charles Martell could have sold his business, because demand for the cheese rose 500%, but he preferred to carry on as he was. Gorgonzola and Wensleydale are both popular cheeses, but I made Rancid Rector up.
9. What does it say on the box that Gromit hastily gives to Wallace to cover his modesty, besides 'Cheese'?

Answer: May contain nuts

This is one of many sight gags in the movie, such as the vegetable shop called Harvey's (Harvey was a film with James Stewart about a giant rabbit) and another called Rare Bits.
10. What becomes of Tottington Hall at the end of the film?

Answer: Becomes a Bunny Sanctuary

All the captured bunnies are released to have the time of their lives and Wallace promises to visit them all frequently. I hope you loved the film as much as I did and you enjoyed the quiz.
Source: Author Quiz_Beagle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Crocodile Dundee Easier
2. Crocodile Dundee Average
3. Crimson Tide Average
4. "The Creation of the Humanoids" (1962) Average
5. Crocodile Hunter: Collision Course Average
6. The Cure Average
7. Cry Wolf Average
8. Cruella Average
9. Stephen King's "Cujo" The Movie Average
10. Cube Average
11. Life is "C.R.A.Z.Y." Average
12. Classic War Movies - "The Cruel Sea" Average

6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us