FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Ghostest with the Mostest
Quiz about The Ghostest with the Mostest

The Ghostest with the Mostest Trivia Quiz


These ghostly films should be hauntingly familiar.

A multiple-choice quiz by DizWiz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Name the Movie
  8. »
  9. Name It - Average 10 B

Author
DizWiz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,721
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
843
Last 3 plays: Barbarini (6/10), Guest 136 (7/10), Guest 97 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. This 1947 ghostly film starred a man who talked with the animals and taught a very fair lady. Hint


Question 2 of 10
2. This 1981 ghostly film starred some of Hollywood's most famous stars - a swashbuckler and a hoofer paired with Ginger to name a couple. Hint


Question 3 of 10
3. This 1984 ghostly film starred two "Saturday Night Live" alumni and a woman who encountered some very strange ghosts. Hint


Question 4 of 10
4. This 1990 ghostly film starred one of television's funniest sitcom actors. He's played a spy, a doctor, and had an affinity with a kid named Albert. Hint


Question 5 of 10
5. This 1990 ghostly film starred a man who wouldn't put Baby in a corner, a female G.I., and a singing nun. Hint


Question 6 of 10
6. This 1944 ghostly film starred a man who played Henry the VIII, Doctor Marcus Welby, and a child who who won a juvenile Academy Award that same year. Hint


Question 7 of 10
7. This 1941 ghostly film starred the famous "who's on first" comedic duo. Hint


Question 8 of 10
8. This 1966 ghostly film starred a sidekick from Mayberry - right Ange? Hint


Question 9 of 10
9. This 1942 ghostly film starred the son of the man with a thousand faces and the ultimate Dracula. It is the fourth in a series of all-time horror classics from Universal Studios. Hint


Question 10 of 10
10. This 1996 ghostly film starred a "30 Rock" actor and Sister Mary Clarence. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 21 2024 : Barbarini: 6/10
Jun 30 2024 : Guest 136: 7/10
Jun 05 2024 : Guest 97: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This 1947 ghostly film starred a man who talked with the animals and taught a very fair lady.

Answer: The Ghost and Mrs. Muir

Rex Harrison played the ghost of Captain Daniel Gregg. He falls in love with the earthly Lucy Muir, played by Gene Tierney.
2. This 1981 ghostly film starred some of Hollywood's most famous stars - a swashbuckler and a hoofer paired with Ginger to name a couple.

Answer: Ghost Story

"Ghost Story" starred Douglas Fairbanks Jr., Fred Astaire, Melvyn Douglas, and Patricia Neal. The movie was directed by John Irvin.
3. This 1984 ghostly film starred two "Saturday Night Live" alumni and a woman who encountered some very strange ghosts.

Answer: Ghostbusters

Bill Murray, Dan Aykroyd, and Sigourney Weaver were hilarious in this campy ghostly story. Written by Dan Aykroyd and Harold Ramis, this movie is one of the best ghost movies of all time.
4. This 1990 ghostly film starred one of television's funniest sitcom actors. He's played a spy, a doctor, and had an affinity with a kid named Albert.

Answer: Ghost Dad

Bill Cosby starred in "I Spy", "The Cosby Show", and created the Fat Albert character seen on Saturday morning cartoons. "Ghost Dad" was directed by Cosby's good friend, Sidney Poitier.
5. This 1990 ghostly film starred a man who wouldn't put Baby in a corner, a female G.I., and a singing nun.

Answer: Ghost

The movie "Ghost" starred Patrick Swayze as Sam Wheat, Demi Moore as Molly Jensen, and Whoopi Goldberg as Oda Mae Brown. Whoopi Goldberg won an Oscar for Best Supporting Actress.
6. This 1944 ghostly film starred a man who played Henry the VIII, Doctor Marcus Welby, and a child who who won a juvenile Academy Award that same year.

Answer: The Canterville Ghost

"The Canterville Ghost" starred Charles Laughton in the title role, Robert Young as Cuffy Williams, and Margaret O'Brien as Lady Jessica de Canterville. The movie was based on a story by Oscar Wilde.
7. This 1941 ghostly film starred the famous "who's on first" comedic duo.

Answer: Hold That Ghost

Bud Abbott and Lou Costello starred as gas station attendants who stumbled onto a haunted house.
8. This 1966 ghostly film starred a sidekick from Mayberry - right Ange?

Answer: The Ghost and Mr. Chicken

Don Knotts starred as Luther Heggs, a reporter who spends the night at a haunted house. Knotts portrayed Barney Fife on "The Andy Griffith Show" and Ralph Furley on "Three's Company".
9. This 1942 ghostly film starred the son of the man with a thousand faces and the ultimate Dracula. It is the fourth in a series of all-time horror classics from Universal Studios.

Answer: The Ghost of Frankenstein

Lon Chaney Jr. was cast as The Monster and Bela Lugosi portrayed Ygor. Rounding up a top-notch cast were Cedric Hardwicke as Ludwig Frankenstein, Ralph Bellamy as Erik, and Lionel Atwill as Doctor Bohmer.
10. This 1996 ghostly film starred a "30 Rock" actor and Sister Mary Clarence.

Answer: Ghosts of Mississippi

Alec Baldwin played Bobby DeLaughter, the man who brought Byron De La Beckwith to trial for the murder of Civil Rights Leader Medgar Evers. Whoopi Goldberg played Medgar's wife, Myrlie Evers.
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us