FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Name It  Average 10 B Quizzes, Trivia and Puzzles
Name It  Average 10 B Quizzes, Trivia

Name the Movie From the Clues Trivia

Name the Movie From the Clues Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Name the Movie

Fun Trivia
61 quizzes and 600 trivia questions.
1.
  Weird Plots - Spot the Film    
Multiple Choice
 10 Qns
This is an odd look at the movies... Can you guess the film from the strange, but fictional, synopsis? I hope that some of them will raise a smile (or at least a groan)!
Average, 10 Qns, Mistigris, Dec 27 21
Average
Mistigris
Dec 27 21
2023 plays
2.
  Guess the Movie By the Premise    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is a little different from other movie quizzes. I'll write out a premise to a movie, and the correct answer is the title of the movie. I'll also provide some information about the movie.
Average, 10 Qns, JP3D75, Nov 15 14
Average
JP3D75
778 plays
3.
  I Can't Believe It's Not Better    
Multiple Choice
 10 Qns
Sometimes movies with A-list cast and crew end up being flops. Whether from bad timing or a truly horrible script, these are some of the worst movies made.
Average, 10 Qns, AlexT781, Nov 18 16
Average
AlexT781
796 plays
4.
  My Top 10 Movies of All Time, Can You Name Them?    
Multiple Choice
 10 Qns
This list is based on movies that I never tire of watching. This quiz is simply my fav flicks listed in descending order. I'll give you a brief synopsis of the story and a hint (if needed). Thanks for playing!
Average, 10 Qns, spoonable, Dec 05 14
Average
spoonable
939 plays
5.
  Name The "Blue" Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you name the movies from these clues about the plot, the actors or characters? All the answers are movies with "Blue" in their title.
Average, 10 Qns, shuttlemania, Dec 04 14
Average
shuttlemania
702 plays
6.
  10 of the Best Blockbusters in the World...Ever!    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can guess which movie it is from a description given.
Average, 10 Qns, nimaine, Jun 13 24
Average
nimaine
Jun 13 24
3965 plays
7.
  Identify the Film 3    
Multiple Choice
 10 Qns
Another quiz where you guess (or, hopefully, know) the film's title from the information given. This quiz contains several fill in the blanks. But don't worry, the answers should fly off your fingers.
Average, 10 Qns, ensiform, Feb 07 24
Average
ensiform
Feb 07 24
4275 plays
8.
  The Ghostest with the Mostest    
Multiple Choice
 10 Qns
These ghostly films should be hauntingly familiar.
Average, 10 Qns, DizWiz, Nov 02 13
Average
DizWiz gold member
842 plays
9.
  The Many Faces of Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you clues and you choose the correct movie. Enjoy.
Average, 10 Qns, i_love_adam, Oct 02 13
Average
i_love_adam
2305 plays
10.
  Exit Stage Left 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the last movie an actor or actress performed in prior to exiting the world for good.
Average, 10 Qns, rojan61, Jan 02 10
Average
rojan61
800 plays
11.
  Guess The Movie By The Premise II    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some more movie premises. It's the same as the first quiz; I'll write out the premise, and you guess the correct answer. Now, on with the quiz.
Average, 10 Qns, JP3D75, Apr 20 15
Average
JP3D75
603 plays
12.
  Made up Movie Lines    
Multiple Choice
 10 Qns
Which films might have contained the following lines (but didn't)?
Average, 10 Qns, Islingtonian, Aug 16 19
Average
Islingtonian
Aug 16 19
4508 plays
13.
  A Night at the Hall of Fame Multiplex    
Multiple Choice
 10 Qns
Movie fans, we're going to the multiplex where they show only the best movies ever made. No "Baseketball" or "Flubber" here. Name the movie based on these scant clues.
Average, 10 Qns, mickeygreeneyes, Sep 22 02
Average
mickeygreeneyes
2174 plays
14.
  Three Stars and a Film    
Multiple Choice
 10 Qns
You will like this quiz. I will give three stars and all you have to do is to identify the film where they starred together. Have fun!
Average, 10 Qns, jalobi, Aug 08 09
Average
jalobi
1691 plays
15.
  Movie Robots    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are ten famous movie robots. Can you guess which film each is from?
Average, 10 Qns, nimaine, Aug 23 10
Average
nimaine
3478 plays
16.
  I'll Give You the Choices, You Name The Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
Some movies catch my attention. Some tickle my funny bone. Some I just remember. Please note...Qn 4 is WOMEN not WOMAN. Thank you. Have FUN!
Average, 10 Qns, iamshelley, Jun 05 08
Average
iamshelley
1415 plays
17.
  Movie Star Match!    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a star and you guess what movie they were in.
Average, 10 Qns, Aerowynne, Oct 02 10
Average
Aerowynne
7377 plays
18.
  Movie Listings    
Multiple Choice
 10 Qns
Having nothing to do I decided to watch a movie on cable. I looked in my local Cablevision guide and here's the movies I had to choose from. Good luck and have fun!
Average, 10 Qns, betben, May 23 21
Average
betben
May 23 21
2991 plays
19.
  My Favorite Known and Lesser Known Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
These are 10 of my favorite movies. Some of them were very popular, some are foreign, some are Indie, but overall they are all great movies worth watching a 100 times!
Average, 10 Qns, parkst, Nov 22 08
Average
parkst
1043 plays
20.
  Name The Movie II    
Multiple Choice
 10 Qns
You will find some info on the movies, like director, actors, etc... Try to select the right title of the film.
Average, 10 Qns, jeth, Jul 19 22
Average
jeth
Jul 19 22
2389 plays
21.
  My Favorite Movies : 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are a few of my favorite movies. I will give you the main character's name and a general plot line and you guess the movie.
Average, 10 Qns, dannerdan48, Sep 15 06
Average
dannerdan48
1196 plays
22.
  My Favorite Films (Summarized)    
Multiple Choice
 5 Qns
I've narrowed my list of favorite films down to a mere five. I'll give a short description of the film without revealing specific names of the people involved and you must figure out which movie I am referring to. Good luck and have fun!
Average, 5 Qns, sprinkles, May 17 04
Average
sprinkles
3667 plays
23.
  Guess The Movie?    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I will tell you the name of the actor, then you tell me which movie that actor was NOT in. Good luck!
Average, 10 Qns, Ditsy, Jan 27 14
Average
Ditsy
4086 plays
24.
  Guess the Movie: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Guess the movie title based on the following plot descriptions.
Average, 10 Qns, rex, Jan 18 05
Average
rex
3598 plays
25.
  Classic Movie Characters Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
I will name a classic movie character and all you have to do is name the film they come from.
Average, 10 Qns, wyattsheff, Jan 18 07
Average
wyattsheff
1462 plays
26.
  The Screen's Gone Dark, Black As Night    
Multiple Choice
 10 Qns
The screen's gone dark. It's as black as night in the theater. Suddenly the screen comes to life with post credits. Sometimes these are the best part of the movie. I'll give you the credit, you tell me what movie it follows.
Average, 10 Qns, suzi_greer, Nov 10 21
Average
suzi_greer
Nov 10 21
475 plays
27.
  Movies with an A    
Multiple Choice
 10 Qns
OK, this is how it works. I give you the plot of a movie, its leading actors, and maybe one tip or two, and you have to discover what movie I am talking about. Ah, and one little detail, all of their titles start with an "A."
Average, 10 Qns, Claudio, Jan 02 22
Average
Claudio
Jan 02 22
2978 plays
28.
  My One Second Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
I saw this type of quiz and just couldn't resist. I'll give you a brief hint at the action, you tell me the movie.
Average, 10 Qns, JayGetsBuzzed, Jan 13 05
Average
JayGetsBuzzed
1187 plays
29.
  Movies I Love Part Two    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second of my 'Movies I Love' quizzes. I will tell you details about each movie and you guess the name. Enjoy!
Average, 10 Qns, zebra101, May 22 08
Average
zebra101
1553 plays
30.
  Flickchick's Favorite Films    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about ten of my all-time favorite movies. I'll give you a brief summary of the movie and the year it was released, and you give me the name of the movie. Good luck!
Average, 10 Qns, flickchick09, Aug 12 04
Average
flickchick09
1477 plays
31.
  The ABCs of Movies, Part Uno    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome, ladies and gentlemen, to my alphabetical movie quiz. I will test your knowledge of some of my favorite films, and hopefully yours as well. Enjoy.
Average, 10 Qns, eytank, Mar 17 10
Average
eytank
1235 plays
32.
  Pretty Pangrammed Pics    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a pangram and you give me the movie that it best describes.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Jan 27 19
Average
Shadowmyst2004
Jan 27 19
420 plays
33.
  Name The Movie Test    
Multiple Choice
 10 Qns
Hope you enjoy the quiz!
Average, 10 Qns, legodude28, Feb 12 06
Average
legodude28
3493 plays
34.
  10 Questions: Guess the Movie Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I am going to give you names of a few actors and actresses in a movie and you have to guess which movie they are all in. Good luck and let me know how my quiz was. Thanks.
Average, 10 Qns, hellsbells, Jun 13 24
Average
hellsbells
Jun 13 24
3373 plays
35.
  Which Movie Are They From?    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you the actors and actresses and you give me the title of the movie!
Average, 10 Qns, limpbiz441, Nov 05 13
Average
limpbiz441
3136 plays
36.
  One Word Movie Titles    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will list three items about a movie and you must give me it's one word title.
Average, 10 Qns, Ken1260, Mar 04 13
Average
Ken1260
4358 plays
37.
  Which Movie Am I? - Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is part two of my series, for those of you played the last one you know what do do. For those of you who haven't, some of the characters in the movies are going to describe the plot to you, and you pick which movie it is.
Average, 10 Qns, lovetrivia79, Nov 22 08
Average
lovetrivia79
1847 plays
38.
  Bil's You Pick the Flick    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you info about a movie, characters. actors, plot line, tag lines, quotes or any combination and you pick the flick.
Average, 10 Qns, bilig, Jul 10 05
Average
bilig
1176 plays
39.
  Take this Name The Movie Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give the names of two actors in the movie, not necessarily the stars, and you give the name of the movie.
Average, 10 Qns, angeldeb99, Oct 02 13
Average
angeldeb99
2048 plays
40.
  When They Were Younger    
Multiple Choice
 10 Qns
I will name a popular actor in the early 2000's, give a clue to a movie they acted in as a younger person and you will name the movie. Good luck.
Average, 10 Qns, MCBRIDES1., Apr 26 12
Average
MCBRIDES1.
3645 plays
41.
  Guess Who?    
Multiple Choice
 10 Qns
Good luck!
Average, 10 Qns, doupse, Apr 20 16
Average
doupse
4845 plays
42.
  The Ultimate Guess the Movie Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I have a large selection of movies. I will give you the plot and you have to guess what movie it is!
Average, 10 Qns, morgansmom02, Sep 25 05
Average
morgansmom02
2152 plays
43.
  Books Into Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you three books by the same author, you tell me which one was made into a movie.
Average, 10 Qns, ressas, Nov 12 17
Average
ressas
Nov 12 17
1353 plays
44.
  Stars and Movies They Were NOT In    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you the movie star, and you choose the movie that he or she is NOT in.
Average, 10 Qns, bluenose, Oct 20 13
Average
bluenose
3064 plays
45.
  Movie Plots    
Multiple Choice
 10 Qns
Just match the plot to the movie. Give it a try!
Average, 10 Qns, avory, Jul 12 11
Average
avory
3311 plays
46.
  Mix and Match    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you a question about a film, and you have to tell me which film I am talking about. It's a little different. I give you a question and the answer. You give me the name of the movie. Good luck and have fun.
Average, 10 Qns, lellispinelli, Jul 04 24
Average
lellispinelli
Jul 04 24
1518 plays
47.
  Movies That Hit South African Shores in 2001    
Multiple Choice
 10 Qns
Twelve months of great movies, but which one is it?
Average, 10 Qns, nimaine, Jan 17 07
Average
nimaine
1822 plays
48.
  Movie Places    
Multiple Choice
 5 Qns
I'll give you five places and you match what movie they're from.
Average, 5 Qns, ChristineSierra, Jun 23 14
Average
ChristineSierra
4186 plays
49.
  Pick the Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
I will list some actors that appeared together in a movie and you select the film that they were in together.
Average, 10 Qns, Natty7, Jul 20 23
Average
Natty7
Jul 20 23
3198 plays
50.
  You Pick the Flick III    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you info about a movie, characters. actors, plot line, tag lines or any combination and you pick the flick.
Average, 10 Qns, bilig, Oct 04 17
Average
bilig
Oct 04 17
1032 plays
51.
  Mickey's Read Plot Name Movie Score Big    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some short plot summaries; all or most are from movies of the early 21st century. Can you supply the titles?
Average, 10 Qns, mickeygreeneyes, Jan 17 03
Average
mickeygreeneyes
2430 plays
52.
  The ABCs of Movies, Part Tres    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome, ladies and gentlemen, to the third part of my ongoing saga. I will test your knowledge of some of my favorite films, and hopefully yours as well. Enjoy.
Average, 10 Qns, eytank, Jul 08 13
Average
eytank
1005 plays
53.
  DVD Library II    
Multiple Choice
 10 Qns
A character from each movie will tell his or her story. It is up to you to determine which movie the character is describing. Good luck.
Average, 10 Qns, DieHard, Sep 28 19
Average
DieHard
Sep 28 19
1198 plays
54.
  Movie Tribond    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I give you three names and you pick which movie the three of them starred in together. All multiple choice.
Average, 10 Qns, Ken1260, Mar 18 11
Average
Ken1260
2645 plays
55.
  Movie Plot Points    
Multiple Choice
 10 Qns
Based on the brief plot point - guess the movie.
Average, 10 Qns, GridGirl, Jan 02 11
Average
GridGirl
2528 plays
56.
  Name That Sequel    
Multiple Choice
 10 Qns
Everybody loves the original but can you match these sequels with the orginal films?
Average, 10 Qns, rissole, Mar 28 24
Average
rissole
Mar 28 24
3023 plays
57.
  Comedy Tonight    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a scene or a quote from a comedy, and you have to pick which movie it was from.
Average, 10 Qns, orangeknick, Jul 26 09
Average
orangeknick
2592 plays
58.
  Movies Tag Lines and Plot Summaries of 2000    
Multiple Choice
 10 Qns
Listed below are either movie tag lines, or brief plot descriptions of movies all from this year. See how much you remember, it wasn't that long ago. Have fun and good luck!
Average, 10 Qns, Dsypher, Jan 05 10
Average
Dsypher
2166 plays
59.
  Directors And Screenwriters - Which One Doesn't Go    
Multiple Choice
 10 Qns
I thought the quiz where you pick which one they didn't direct was so cool, I had to borrow the concept.
Average, 10 Qns, kchunnicutt, Jun 16 12
Average
kchunnicutt
916 plays
60.
  10 Question Name That Movie Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I'll give you a quote or the basic plot of a movie, and you tell me which movie it is!
Average, 10 Qns, Court99, Jul 08 13
Average
Court99
2437 plays
61.
  Guess the Movie II    
Multiple Choice
 10 Qns
I will tell you the plot of movies I have sitting by my TV and you tell me what they are! Have fun!
Average, 10 Qns, morgansmom02, Sep 19 13
Average
morgansmom02
1419 plays

Name the Movie From the Clues Trivia Questions

1. The hive of boxing wizards jump quickly.

From Quiz
Pretty Pangrammed Pics

Answer: Harry Potter and the Order of the Phoenix

The pangram here talks specifically about the scene where the Weasley twins start a fight with several other wizards (sure not an actual boxing match) and then jump on their broomsticks to leave Hogwarts castle. Fred and George Weasley were played in the movies by James and Oliver Phelps.

2. Filmed in the Utah desert, this 1956 Howard Hughes flop starring John Wayne and Susan Hayward gained a reputation for being cursed as the cast and crew began dying from cancer. What is the name of the movie?

From Quiz I Can't Believe It's Not Better

Answer: The Conqueror

"The Conqueror" follows Genghis Khan's attempts to romance a captured princess against the backdrop of the Mongol conquests. Howard Hughes later bought every copy of the film for $12 million, keeping it out of circulation until after his death.

3. Give me the name of this film. A financially troubled writer accepts employment as a plaything for a Louisiana billionaire's spoiled brat of a son.

From Quiz Guess The Movie By The Premise II

Answer: The Toy

"The Toy" stars comedy legends Jackie Gleason ("Smokey and the Bandit" movies, "Nothing In Common") and Richard Pryor ("Harlem Nights", "Which Way Is Up?", "Car Wash"). It also stars former child star Scott Schwartz, and is directed by Richard Donner ("Superman", "The Goonies").

4. The wife of a British judge embarks on a self-destructive love affair with a former Royal Air Force pilot. Starring Rachel Weisz and Tom Hiddleston, can you name the movie (2011)?

From Quiz Name The "Blue" Movie

Answer: The Deep Blue Sea

The 2011 version is a remake of the 1955 film based on a play by Terrance Rattigan. The title comes from the phrase, "Between the devil and the deep blue sea", as the lead character, Hester, is torn between the comfortable life with her husband and the more reckless and passionate life with her lover.

5. This 1947 ghostly film starred a man who talked with the animals and taught a very fair lady.

From Quiz The Ghostest with the Mostest

Answer: The Ghost and Mrs. Muir

Rex Harrison played the ghost of Captain Daniel Gregg. He falls in love with the earthly Lucy Muir, played by Gene Tierney.

6. James Dean died in 1955 in a horrific car crash. His final movie was released after his death in 1956. He played Jett Rink, a poor handyman turned rich oil baron. What was the name of the movie?

From Quiz Exit Stage Left 1

Answer: Giant

Dean starred with Elizabeth Taylor and Rock Hudson in this epic Texas cattle-ranching film. He received his second straight post-death Academy Award nomination for his work in the film as a man consumed by his desire for wealth. He also performed in "Rebel Without A Cause" and "East of Eden", both released in 1955. Marlon Brando was the star of 1951's "A Streetcar Named Desire".

7. In what movie with Clarence Williams III, does one man ask, "How's the family?"

From Quiz I'll Give You the Choices, You Name The Movie

Answer: Purple Rain

"Purple Rain" was one of the biggest movies during the '80's starring Prince. It made Prince very popular and won an Academy award for "Best Music, Original Song Score". It was about a man trying to make a music career for himself and all of the drama that goes along with that. A rival musician, Morris (Morris Day), was an added piece of the puzzle that The Kid (Prince's character) was trying to piece together. Morris says this line after The Kid's father is badly wounded.

8. Spoof synopsis: A film about the popularity of lunar origami in the 1930s American Midwest.

From Quiz Weird Plots - Spot the Film

Answer: Paper Moon

Origami is the Japanese art of paper-folding; lunar refers to the moon - hence "Paper Moon". "Paper Moon" (1973) stars Ryan O'Neal and daughter Tatum as a bible-selling pair of confidence tricksters operating in the Midwest in the Depression era. "Paper Tiger" (1975) is set in a fictional Pacific state; "The Paper Chase" (1973) is set in and around Harvard; "The Paper" (1994) tells the story of a New York tabloid editor.

9. William Hurt and Keanu Reeves try killing Kevin Kline. What quirky comedy is this?

From Quiz Three Stars and a Film

Answer: I Love You to Death

Shown in 1990, this quirky comedy is directed by Lawrence Kasdan. Kevin Kline is cast as a philandering husband with a fed up wife (Tracey Ullman) and an angry mother-in-law (Joan Plowright). Enter William Hurt and Keanu Reeves, who play nincompoops hired by Plowright to kill the womanizing Kline.

10. Paul Giamatti stars in this 2003 Indie classic about a comic book writer's life. The movie depicts the many events in his life which include falling in love, a battle with cancer, and a successful career.

From Quiz The Many Faces of Movies

Answer: American Splendor

Paul Giamatti immortalizes Harvey Pekar in "American Splendor". Hope Davis stars alongside Paul, embodying Pekar's wife Joyce.

11. Dean, a 17 year old farmer, goes to Canada to play hockey for the Hamilton Mustangs in hopes of playing in the NHL. While on his journey, he finds love, friendship and himself.

From Quiz My Favorite Movies : 1

Answer: Youngblood

This is probably my all time favorite movie. Directed by Pater Markle, this movie stars Robe Lowe, Cythia Gibb and Patrick Swayze.

12. Which movie starred Donald Sutherland, Brooke Adams and Paul Mazursky?

From Quiz You Pick the Flick III

Answer: A Man, a Woman and a Bank

"A Man, A Woman and a Bank" was a comedy about a bank robbery. Reese Halperin, who was played by Donald Sutherland, and Stacey Bishop, who was played by Brooke Adams, planned and executed the ultimate heist. They were helped by Reese's computer expert friend, Norman Barrie, who was played by Paul Mazursky.

13. This 1992 western stars Clint Eastwood as Will Munny, a former bounty hunter. He returns to his old trade to collect a bounty on the heads of two men who had cut up a prostitute. What movie is it?

From Quiz The ABCs of Movies, Part Tres

Answer: Unforgiven

'Unforgiven' was directed my Clint Eastwood, and costarred Gene Hackman and Morgan Freeman. Hackman played "Little" Bill Dagget, the sheriff who attempts to run Eastwood out of town. Freeman plays Ned Logan, Eastwood's former partner, who partners up with Eastwood for one last job. 'Unforgiven' is the third western to win a Best Picture Oscar. 'Dances With Wolves' and 'Cimarron' are the others.

14. What was the only movie that had John Belushi, Dan Aykroyd and Bill Murray in the cast of actors?

From Quiz Bil's You Pick the Flick

Answer: The Rutles

In "The Rutles", John Belushi was cast as Ron Decline, The most feared promoter in the world; Dan Aykroyd was cast as Brian Thigh, Ex-Record producer who turned down "The Rutles"; Bill Murray was cast as Bill Murray the K. "Animal House" had just Belushi in its cast. "Caddyshack" had just Bill Murray cast. "Ghost Busters" had both Murray and Aykroyd in its cast.

15. This 1997 movie stars Clint Eastwood as an aging thief who witnesses the President of the United States murdering a woman. What movie is it?

From Quiz The ABCs of Movies, Part Uno

Answer: Absolute Power

This movie co-stars Gene Hackman, Ed Harris, and Scott Glen. The basic premise is this; when robbing a house, Eastwood witnesses the President (Hackman) murder the wife of one of the President's biggest supporters. Throughout the movie, Eastwood is chased by both the President's men, and police officer Harris, who believes he has something to do with the murder. The movie is based on the novel written by David Baldacci. There are a number of excellent choreographed scenes in this movie, including the one with Dennis Haysbert and the loading of a sniper rifle. The movie was directed by Clint Eastwood, who has also directed excellent films like 'Mystic River', 'Play Misty For Me', and 'True Crime'. The movie is a must see for Eastwood aficionados.

16. (2001) Set in 1899-1900 Paris, this movie follows a young English poet who travels to Montmartre to be swept up in the world of bohemians and can-can dancers.

From Quiz Flickchick's Favorite Films

Answer: Moulin Rouge & Moulin Rouge!

This is my number one favorite movie of all-time! My username was even inspired by it! This movie stars Ewan McGregor and Nicole Kidman as the leads, with Jim Broadbent, John Leguizamo, and Richard Roxburgh in supporting roles.

17. Can you figure this film out? QUESTION: Does Aidan die? ANSWER: No

From Quiz Mix and Match

Answer: The Ring

As the film goes, seven days after you watch the video tape you die. Aidan (Rachel's son) survived by copying the tape.

18. (1989) My name is Ray and I keep hearing voices. The first one told me to build a baseball field in my corn field and just when I thought I was done, the voice comes back and orders me to do more things! Which movie have I described?

From Quiz Which Movie Am I? - Part 2

Answer: Field of Dreams

"Field of Dreams" was directed by Phil Alden Robinson and starred Kevin Costner, James Earl Jones, Amy Madigan and Burt Lancaster.

19. Mel Gibson, Greg Kinnear, Sam Elliott, Madeleine Stowe?

From Quiz Which Movie Are They From?

Answer: We Were Soldiers

This movie is about the United States and their involvement in the Vietnam War. It deals with the first major battle we were in.

20. The movie on the top is about a man, played by Richard Gere, who thinks no love could last forever, until he meets the woman of his dreams. She has a life threatening disease, which complicates their love. Name that movie!

From Quiz Guess the Movie II

Answer: Autumn in New York

This movie released in 2000 stars Richard Gere and Winona Ryder. It is a tearjerker, so make sure you have a Kleenex with you!

21. In this very 70's music movie, Academy Award Nominee Kate Hudson plays a very steamy groupie of a band called Stillwater, with bad luck in airplanes. What movie is this?

From Quiz Movies with an A

Answer: Almost Famous

Along with everything from Led Zeppelin to The Who as the perfect musical background. This story about a young journalist who travels along with a local band earned Kate Hudson an Academy Award nomination for Best Supporting Actress, for her role as groupie Penny Lane.

22. "Renée Zellweger as a diet-obsessed woman looks for suitable husband material."

From Quiz Movie Listings

Answer: Bridget Jones's Diary

This 2001 comedy/romance also starred Hugh Grant and Colin Firth.

23. Two detectives work on a cop killing in Detroit.

From Quiz Mickey's Read Plot Name Movie Score Big

Answer: Narc

A lot better than you might expect, if you can stand the gore. Also has a double twist ending. Love those!

24. In which film does an Estée Lauder model self-destruct after a misunderstanding with a remote control?

From Quiz Movie Robots

Answer: Austin Powers: The Spy Who Shagged Me

Liz Hurley is hilariously cast in this movie.

25. Elijah Wood from "Lord of the Rings" was in a movie where he was sent away to live with family friends for a while. Also starring Melanie Griffith.

From Quiz When They Were Younger

Answer: Paradise

This was a darling film from 1991, it also starred Don Johnson.

26. Which film has Christian Bale, Willem Dafoe and Jared Leto in an adaptation of a Brett Easton Ellis novel?

From Quiz Movies That Hit South African Shores in 2001

Answer: American Psycho

Leonardo Di Caprio passed up a salary of $21 million when he declined the lead role.

27. Which movie has a plot that involves a villain taking San Fransisco hostage with deadly nerve gas?

From Quiz 10 of the Best Blockbusters in the World...Ever!

Answer: The Rock

"The Rock", starring Nicolas Cage and Sean Connery, is a typical Bruckheimer production with lots of noise and action.

28. Two men in black suits sit on a rock in the middle of the desert at night.

From Quiz My One Second Movies

Answer: Men in Black

Near the beginning of the movie, Kay and Dee take a break after being forced to kill "Mikey", and discuss the fact that Dee is getting too old to do the job.

29. Three men search for a missing fortune in a big mansion while a woman and child hide in one of its hidden rooms.

From Quiz Movie Plot Points

Answer: Panic Room

Starring Jodie Foster, 'Panic Room' is a thriller where a mother and daughter end up fighting for their lives when burglars come looking for cash hidden in their home.

30. Roger's dad tells him that when the Angels win the pennant, they can be a family again.

From Quiz Guess the Movie

Answer: Angels in the Outfield

Starring Tony Danza and Christopher Lloyd.

This is category 24830
Last Updated Jul 13 2024 5:51 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.