Quiz about Voices of Hercules
Quiz about Voices of Hercules

Voices of "Hercules" Trivia Quiz


This quiz is strictly about the voices from Disney's 35th animated feature, "Hercules". This quiz will test what you know about the people behind the characters.

A multiple-choice quiz by janey114. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. Hercules

Author
janey114
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
191,691
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1384
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who provides the voice of the film's somewhat naive main character, as an adult? Hint

Phil Harris
Tate Donovan
Tony Goldwyn
Matthew Broderick

2. Which two of the following actors play Hades' sidekicks, Pain and Panic? Hint

Ernie Sabella and Nathan Lane
Bobcat Goldthwait and Matt Frewer
Frederick Warlock and J. Pat O'Mally
David Ogden Stiers and Kevin McDonald

3. Which famous actor who is famous for his role on "Taxi", played Hercules's fiesty trainer, Phil in "Hercules"? Hint

Judd Hirsch
Danny DeVito
James Burrows
Pat Leeson

4. Which famous broadway actress provided the voice for Hercules's love interest, Megara? Hint

Susan Egan
Jodi Benson
Paige O' Hara
Kristen Chenoweth

5. Which actor provided the voice of Hades, the villain of the movie? Hint

Vincent Price
Jeremy Irons
Rip Torn
James Woods

6. Hal Holbrook, the actor who voiced Herc's adoptive father, Amphitryon, was also working on another animated feature at the time.

True
False

7. Which of the following, voices Icarus in the TV series? Hint

Tom Arnold
Robert Stack
French Stewert
Robert Castanzo

8. Which of the following did NOT voice a God of Olympus? Hint

Barbara Barrie
Rip Torn
Wayne Knight
Paul Schaffer

9. Which of the following ladies do NOT play one of the gospel-singing muses? Hint

Vanessa Williams
Cheryl Freeman
LaChanze
Lillias White

10. The directors of "Hercules", John Musker and Ron Clements, used their voices in the movie.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who provides the voice of the film's somewhat naive main character, as an adult?

Answer: Tate Donovan

Tate Donovan plays the voice of adult Hercules in the movie. A couple of the other choices were main characters from other animated movies. Matthew Broderick voiced Simba in the movie, "The Lion King". Phil Harris voiced O'Mally in "The Aristocats" and Tony Goldwyn voiced Tarzan in "Tarzan".
2. Which two of the following actors play Hades' sidekicks, Pain and Panic?

Answer: Bobcat Goldthwait and Matt Frewer

Some of the other choices given provided voices to other Disney sidekicks. Ernie and Nathan provided the voices for Timon and Pumbaa in "The Lion King". O'Mally and Warlock provided voices for Horace and Jasper in "101 Dalmatians" and David and Kevin provided the voices for Pleakley and Jumba in "Lilo and Stitch".
3. Which famous actor who is famous for his role on "Taxi", played Hercules's fiesty trainer, Phil in "Hercules"?

Answer: Danny DeVito

The other choices listed were some of the people that helped in the creation of the TV series, "Taxi". Danny DeVito also played in films such as, "Matilda" and "Drowning Mona".
4. Which famous broadway actress provided the voice for Hercules's love interest, Megara?

Answer: Susan Egan

Susan Egan was famous for her performance as Belle in the broadway version of "Beauty and the Beast". Paige O' Hara played Belle in the animated version of "Beauty and the Beast", Jodi Benson played Ariel in Disney's "The Little Mermaid" and Kristen Chenoworth is another famous broadway actress.

Originally, Susan Egan was not allowed to even audition for the role because all the directors saw her as Belle from "Beauty and the Beast" and Meg was more of the "Barbara Stanwyk" type character. But, eventually, Susan Egan got the audition and it obviously all worked out.
5. Which actor provided the voice of Hades, the villain of the movie?

Answer: James Woods

Vincent Price was famous for his work on many villainous characters. He also provided the voice for Ratigan, the villain from the, "Great Mouse Detective". Jeremy Irons provided the voice for Scar, the villain in, "The Lion King". Rip Torn voices, Zeus, Hades's brother and Hercules' father.

When James Woods went to audition for the role of Hades he tried acting as comical as he was in the movie because he was in that kind of mood that particular day. This audition changed the whole personality of the character because Hades was originally supposed to be a dark, sinister character....but James Woods changed all that! Actually, Jack Nicholson was supposed to play Hades but he was later refused of the role.
6. Hal Holbrook, the actor who voiced Herc's adoptive father, Amphitryon, was also working on another animated feature at the time.

Answer: true

Hal Holbrook was indeed working on another animated feature during his work on, "Hercules". The animated feature he was working on was "Cats Don't Dance". In that particular movie Hal Holbrook voiced the rather grumpy goat, Cranston. "Cats Don't Dance" came out in theaters in spring of 1997 and "Hercules" came out during the summer of 1997.
7. Which of the following, voices Icarus in the TV series?

Answer: French Stewert

Hercules's high school pal, Icarus was voiced by "Third Rock From the Sun's" French Stewert. Robert Castanzo voiced Philoctetes, Robert Stack voiced the narrator and Tom Arnold voiced Cupid.
8. Which of the following did NOT voice a God of Olympus?

Answer: Barbara Barrie

Rip Torn voiced Zeus, the King of the Gods. Paul Schaffer voiced his merry messenger, Hermes. Wayne Knight was cast as an additional voice for Bacchus, the God of Wine. Barbara Barrie actually voiced Herc's adoptive mother, Acleme.
9. Which of the following ladies do NOT play one of the gospel-singing muses?

Answer: Vanessa Williams

Directors of "Hercules" John Musker and Ron Clements deceided to have the muses tell the story of "Hercules" using gospel music because, "It's so big and loud and full of hopes and dreams."
10. The directors of "Hercules", John Musker and Ron Clements, used their voices in the movie.

Answer: True

When young Hercules is pulling the cart holding Amphytreon and Penelope into the marketplace he almost knocks two construction workers over where they yell, "Watch where you're going, Sunday driver!" Those two construction workers were voiced by Ron Clements and John Musker, the directors of the film.
Source: Author janey114

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 01 2022 : Guest 205: 7/10
Oct 02 2022 : Guest 45: 5/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Who Puts the "Glad" in "Gladiator"? Hercules! Average
2. Hercules Average
3. Disney's "Hercules" Easier
4. Hercules Average
5. Disney's "Hercules" Average
6. Disney's "Hercules" Average
7. Hercules Easier
8. Disney's "Hercules" Quotes Average
9. Hercules (1997) Average

11/29/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us