FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Willy Wonka and the Chocolate Factory
Quiz about Willy Wonka and the Chocolate Factory

20 Questions: Willy Wonka and the Chocolate Factory Multiple Choice Quiz | Movies


The classic kids' tale. How much do you REALLY know about this film?

A multiple-choice quiz by MisterE76. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies U-Z
  8. »
  9. Willy Wonka

Author
MisterE76
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
56,556
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
15543
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (19/20), Guest 67 (17/20), Guest 166 (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who sewed the end pieces with the little tassels on the scarf Charlie got for his birthday? Hint


Question 2 of 20
2. Who played Willy Wonka? Hint


Question 3 of 20
3. What is the first word we hear Augustus say in the movie? Hint


Question 4 of 20
4. Where did Charlie get the money he used to buy the candy bar for his golden ticket? Hint


Question 5 of 20
5. Who stole 'fizzy lifting drinks'? Hint


Question 6 of 20
6. What was the one candy that every kid wanted to smuggle out a piece of, due to 'Slugworth's' lucrative financial offer? Hint


Question 7 of 20
7. What class was Charlie in when he first heard about Wonka's contest? Hint


Question 8 of 20
8. What was the name of Wonka's boat? Hint


Question 9 of 20
9. What did Charlie bring home for the family meal when he got his wages? Hint


Question 10 of 20
10. What did Violet's father do for a living? Hint


Question 11 of 20
11. What was the 'main course' of the gum Violet chewed which got her into trouble? Hint


Question 12 of 20
12. What color was the dress Veruca wore to Wonka's factory? Hint


Question 13 of 20
13. How many years had it been since Grandpa Joe had walked before he found out about Charlie winning the golden ticket? Hint


Question 14 of 20
14. What was the true purpose of Wonka's contest? Hint


Question 15 of 20
15. What kind of goose did Veruca want? Hint


Question 16 of 20
16. What did Charlie's mom do for a living? Hint


Question 17 of 20
17. What was Mike Teevee's favorite type of show? Hint


Question 18 of 20
18. Who was the first person to walk through the gates at Wonka's factory? Hint


Question 19 of 20
19. What did Mike's mother do with him after he shrunk? Hint


Question 20 of 20
20. Who pushed the button in the Wonkavator? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Guest 172: 19/20
May 17 2024 : Guest 67: 17/20
May 16 2024 : Guest 166: 20/20
May 15 2024 : Guest 148: 15/20
May 12 2024 : Guest 76: 18/20
May 11 2024 : poetkah: 18/20
May 11 2024 : Guest 174: 20/20
May 07 2024 : Landon2logan: 20/20
May 04 2024 : Guest 73: 14/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sewed the end pieces with the little tassels on the scarf Charlie got for his birthday?

Answer: Grandma Josephine

This was mentioned on Charlie's birthday, regarding the gift his grandmothers gave him.
2. Who played Willy Wonka?

Answer: Gene Wilder

Gene has appeared in many other great films including 'See No Evil, Hear No Evil,' with his long-time friend Richard Pryor.
3. What is the first word we hear Augustus say in the movie?

Answer: Hungry

Par for the course.
4. Where did Charlie get the money he used to buy the candy bar for his golden ticket?

Answer: The gutter

The dejected Charlie was hanging his head low when he spotted the shiny morsel in the gutter.
5. Who stole 'fizzy lifting drinks'?

Answer: Charlie and Grandpa Joe

Charlie and Grandpa Joe had to burp to get down from the ceiling.
6. What was the one candy that every kid wanted to smuggle out a piece of, due to 'Slugworth's' lucrative financial offer?

Answer: Everlasting Gobstopper

7. What class was Charlie in when he first heard about Wonka's contest?

Answer: Science

8. What was the name of Wonka's boat?

Answer: Wonkatania

9. What did Charlie bring home for the family meal when he got his wages?

Answer: Bread

10. What did Violet's father do for a living?

Answer: Car salesman

11. What was the 'main course' of the gum Violet chewed which got her into trouble?

Answer: Roast Beef

Right before the blueberry pie which caused her to blow up... like a blueberry.
12. What color was the dress Veruca wore to Wonka's factory?

Answer: Red

13. How many years had it been since Grandpa Joe had walked before he found out about Charlie winning the golden ticket?

Answer: 20

All of his grandparents shared a bed.
14. What was the true purpose of Wonka's contest?

Answer: To find a successor

15. What kind of goose did Veruca want?

Answer: The one that laid the golden eggs

She got more than the goose when she fell down the egg-dicator.
16. What did Charlie's mom do for a living?

Answer: Clotheswasher

17. What was Mike Teevee's favorite type of show?

Answer: Westerns

He sat in his living room in his cowboy outfit shooting at the tv with his toy gun.
18. Who was the first person to walk through the gates at Wonka's factory?

Answer: Veruca

Veruca ALWAYS had to be first.
19. What did Mike's mother do with him after he shrunk?

Answer: She put him in her purse

She stashed him away and headed for the taffy pulling room.
20. Who pushed the button in the Wonkavator?

Answer: Charlie

Up and out!
Source: Author MisterE76

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us