FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Billy Idol Lyrics
Quiz about Billy Idol Lyrics

Billy Idol Lyrics Trivia Quiz


All the songs in this quiz can be found on Billy Idol's "Greatest Hits" CD.

A multiple-choice quiz by AFINymph. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Billy Idol

Author
AFINymph
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
206,634
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1118
Last 3 plays: Guest 8 (7/10), Guest 58 (7/10), Guest 174 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "For all the dreams and schemes, people are as they seem..."

What song is this from?
Hint


Question 2 of 10
2. Finish the lyric: "It's a nice day to start again. It's a nice day for a _____
_______.".

Answer: (Name of a song)
Question 3 of 10
3. "She don't like slavery, she won't sit and beg..."

What song is this line from?
Hint


Question 4 of 10
4. "Such a human waste."

These lyrics are from what song?
Hint


Question 5 of 10
5. "Memories will ____ you..."

What word is missing?
Hint


Question 6 of 10
6. "But your empty eyes seem to pass me by..."

What song are these lyrics from?
Hint


Question 7 of 10
7. "Don't stop cookin' cause I feel alright now..."

What song is this line from?
Hint


Question 8 of 10
8. "Do you like good music? Do you like to dance?"

These lyrics come from which song?
Hint


Question 9 of 10
9. "It was a night, oh what a night, L.A. burning bright..."

What song is this from?
Hint


Question 10 of 10
10. "I'll be alone, dancing and you know it baby..."

This line comes from which of these songs?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 8: 7/10
Feb 17 2024 : Guest 58: 7/10
Feb 16 2024 : Guest 174: 10/10
Jan 27 2024 : Guest 99: 10/10
Jan 12 2024 : Cottonkitty73: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "For all the dreams and schemes, people are as they seem..." What song is this from?

Answer: Hot In the City

"Hot in the City" is on Billy's "Vital Idol" album. "Dancing With Myself" and "Flesh for Fantasy" is also found on the album, which was released in 1985.
2. Finish the lyric: "It's a nice day to start again. It's a nice day for a _____ _______.".

Answer: white wedding

"White Wedding" is found on Idol's self-titled first album, released in 1982.
3. "She don't like slavery, she won't sit and beg..." What song is this line from?

Answer: Rebel Yell

This song can be originally found on the same titled CD, "Rebel Yell". This CD also has the song "Eyes Without a Face".
4. "Such a human waste." These lyrics are from what song?

Answer: Eyes Without a Face

Idol's real name is William Broad.
5. "Memories will ____ you..." What word is missing?

Answer: burn

These lyrics are from the song "Sweet Sixteen", which is on the album "Whiplash Smile" released in 1986.
6. "But your empty eyes seem to pass me by..." What song are these lyrics from?

Answer: Dancing With Myself

"Dancing With Myself" is a remake of a Generation X song. Billy Idol was in the band before going solo.
7. "Don't stop cookin' cause I feel alright now..." What song is this line from?

Answer: Mony Mony

"Mony Mony" was originally sung by Tommy James. Billy Idol's version can be found on the "Don't Stop" EP.
8. "Do you like good music? Do you like to dance?" These lyrics come from which song?

Answer: Flesh for Fantasy

Idol was born on November 30, 1955.
9. "It was a night, oh what a night, L.A. burning bright..." What song is this from?

Answer: Shock to the System

"Shock to the System" is on Idol's 1993 album "Cyberpunk".
10. "I'll be alone, dancing and you know it baby..." This line comes from which of these songs?

Answer: Don't You (Forget About Me)

"Don't You (Forget About Me)" was originally sung by Simple Minds. It is a new recording found only on his "Greatest Hits" CD.
Source: Author AFINymph

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Billy Idol Quiz Tough

2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us