FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Billy Idol Quiz
Quiz about A Billy Idol Quiz

A Billy Idol Quiz


Billy Idol was one of my favorites in the 80's. He achieved success in the early 80's due to "MTV", not to mention the spiky blond hair and sexy sneer.

A multiple-choice quiz by miss_chris. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Billy Idol

Author
miss_chris
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117,079
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1654
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), Guest 107 (8/10), Guest 168 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Billy Idol's real name? Hint


Question 2 of 10
2. In what year was Billy Idol born? Hint


Question 3 of 10
3. Did Billy graduate from college?


Question 4 of 10
4. What was the name of the band Billy formed in 1976? Hint


Question 5 of 10
5. Before forming his band in 1976, Billy was a guitarist in the band Chelsea.


Question 6 of 10
6. What's the name of Billy Idol's best-selling 1984 album?

Answer: (Two Words)
Question 7 of 10
7. The song "White Wedding" is from which Billy Idol album? Hint


Question 8 of 10
8. Billy Idol had a near tragic motorcycle accident in 1986.


Question 9 of 10
9. How many children does Billy Idol have? Hint


Question 10 of 10
10. Which Adam Sandler movie has Billy Idol appeared in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 107: 8/10
Jan 22 2024 : Guest 168: 7/10
Jan 12 2024 : Cottonkitty73: 9/10
Jan 11 2024 : Guest 45: 7/10
Jan 09 2024 : Guest 73: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Billy Idol's real name?

Answer: William Broad

Billy's full name is William Michael Albert Broad. He changed it to Idol after a teacher returned a paper proclaiming him "idle" in class.
2. In what year was Billy Idol born?

Answer: 1955

Billy was born on November 30 in Middlesex, England.
3. Did Billy graduate from college?

Answer: No

He attended Sussex University, but dropped out after one year.
4. What was the name of the band Billy formed in 1976?

Answer: Generation X

Generation X was together from 1976 until 1981. The name of the band was taken from a book about the '60s youth rock culture.
5. Before forming his band in 1976, Billy was a guitarist in the band Chelsea.

Answer: True

Chelsea also featured Mick Jones, future guitarist of the Clash.
6. What's the name of Billy Idol's best-selling 1984 album?

Answer: Rebel Yell

"Rebel Yell" was released in 1984 and eventually went double platinum.
7. The song "White Wedding" is from which Billy Idol album?

Answer: "Billy Idol"

"Billy Idol" was Billy's solo debut album. It came out in 1982 and received a lukewarm response. It was re-released in 1983, and with help from the videos for "White Wedding" and "Dancing with Myself", the album started to sell.
8. Billy Idol had a near tragic motorcycle accident in 1986.

Answer: False

The accident happened in 1990. Billy almost lost a leg as a result. He went on to do the video for "Cradle of Love", which only shows him from the waist up because he was still recovering from the accident.
9. How many children does Billy Idol have?

Answer: 2

He has a son named Willem and a daughter named Bonnie Blue.
10. Which Adam Sandler movie has Billy Idol appeared in?

Answer: "The Wedding Singer"

"The Wedding Singer" was released in 1998 and starred Adam Sandler and Drew Barrymore.
Source: Author miss_chris

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Billy Idol Lyrics Tough

2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us