Quiz about Garth Brooks Quotes
Quiz about Garth Brooks Quotes

Garth Brooks Quotes Trivia Quiz


This is about the man who believes in the passion that his songs say and for the fans who believe in this man.

A multiple-choice quiz by shamelesslee2. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Garth Brooks

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
120,624
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2387
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "What comes from a book is knowledge, What comes from the heart is..." Hint

love
wisdom
hate
learned

2. "The greatest conflicts are not between two people but between one person and ..." Hint

his wife
his mind
his dog
himself

3. "I never stay awake at night over a chance that I took that failed, But I've stayed awake over the chances ...." Hint

that I didn't take
that I will take
that I messed up
that make no difference

4. "Our future is not unpredictable,our future is simply the result of ...." Hint

the past
the choices we haven't made
the future
the choices we have made

5. "Whether I write them or whether I sing someone else's, usually nine times out of ten it's going to be ...." Hint

a number one hit
a message
money maker
terrible

6. "I'm going to keep swinging...." Hint

from the rope
to the rhythm
the lasso
that sword

7. "Keep your focus on the .... " Hint

future
money
music
fans

8. "Sometimes things that last forever,..." Hint

take forever
take a minute
take time
take a second thought

9. "You get three minutes to tell the world somethin',punch right through the chest,grab their heart, an say,...." Hint

ignore me
scream
listen
sing

10. "Whenever you speak of Garth Brooks we hope it is out of pride and not disappointment. Too intense? Of course,I told you I ...." Hint

haven't changed
haven't been heard
haven't retired
haven't seen the daylight yet


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "What comes from a book is knowledge, What comes from the heart is..."

Answer: wisdom

Garth graduated from OSU with a degree in advertising in 1984.
2. "The greatest conflicts are not between two people but between one person and ..."

Answer: himself

In 1992 Garth was having conflicts with the feelings that he couldn't have a career and a family when his first daughter Taylor Mayne Pearl was born on July 8th.
3. "I never stay awake at night over a chance that I took that failed, But I've stayed awake over the chances ...."

Answer: that I didn't take

Brooks took a chance with Chris Gaines, a fictional rock singer whose life was to be made into a movie, "The Lamb". In 1999, Garth Brooks in "The Life of Chris Gaines" was released; however, the movie "The Lamb" is yet to be produced.
4. "Our future is not unpredictable,our future is simply the result of ...."

Answer: the choices we have made

Garth's first trip to Nashville in 1985 ended in 23 hours; a couple of years later he would return and things worked out this time.
5. "Whether I write them or whether I sing someone else's, usually nine times out of ten it's going to be ...."

Answer: a message

Garth Brooks and Stephanie Davis wrote "We Shall Be Free", a message of brotherhood and tolerance.
6. "I'm going to keep swinging...."

Answer: that sword

and pen... Garth signed autographs at Fan Fair in Nashville in 1996 for 23 hours and 10 minutes without once taking a break to eat, sleep, or use the restroom.
7. "Keep your focus on the .... "

Answer: music

Garth had the best-selling country album of the 80's, with sales in excess of 9 million copies (as of March 2000) in domestic sales.
8. "Sometimes things that last forever,..."

Answer: take forever

After a four year absence from the recording studio,(except for "In The Life Of Chris Gaines"), "Scarecrow" was released in 2001.
9. "You get three minutes to tell the world somethin',punch right through the chest,grab their heart, an say,...."

Answer: listen

In 1996 Garth received the AMA Favorite Artist of the Year Award. After giving a small speech, which included, "For all the people who should be honored with this award", he left the award on the stage and walked off.
10. "Whenever you speak of Garth Brooks we hope it is out of pride and not disappointment. Too intense? Of course,I told you I ...."

Answer: haven't changed

This was from a letter in "The Believer" magazine in January, 1997.
Source: Author shamelesslee2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Garth Brooks: 'The Hits' Average
2. Garth Brooks--Name That Song Average
3. Simply Garth Average
4. Garthmania Average
5. Double Live Easier
6. The Dance Easier
7. Garth Lyrics Average
8. Love that Garth Average
9. Garth Brooks Lyrics Tough
10. Garth Brooks: 'Sevens' Average
11. Do You Know Garth? Average
12. Pickin' On Garth Brooks Very Difficult

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us