FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Brooks Garth Quizzes, Trivia and Puzzles
Brooks Garth Quizzes, Trivia

Garth Brooks Trivia

Garth Brooks Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
One of the best-selling musical artists of all time, Garth Brooks changed the face of country music.
20 Garth Brooks quizzes and 225 Garth Brooks trivia questions.
1.
  Garth Brooks--Name That Song   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
In this quiz, I will give you a line from one of his songs. You tell me which song that line came from. Anyone who is a big Garth Brooks fan should find this easy. Enjoy!
Average, 15 Qns, titanic97, Jan 03 15
Average
titanic97
8242 plays
2.
  Garth Brooks: 'The Hits'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some songs from 'The Hits' CD. All you have to do is pick the correct song title.
Average, 10 Qns, Pixxx, Jan 23 13
Average
Pixxx
12969 plays
3.
  Simply Garth   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know Garth's lyrics and songs?
Average, 10 Qns, fairy75, Nov 14 09
Average
fairy75
7188 plays
4.
  The Dance   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
'The Dance', in my opinion, is one of the most amazing and touching songs I have ever heard. I will go through the whole song and you just need to complete each line. Info researched at allgarth.com
Easier, 15 Qns, Milky1989, Jul 27 14
Easier
Milky1989
5776 plays
5.
  Double Live   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
In 1998 Garth Brooks put out a double live CD. It was one of the best selling live CD's in the history of music at that time. It also has many of his greatest songs. I'll give you a line from the song and you tell me which song it is.
Easier, 20 Qns, princess2000n2, Jul 07 21
Easier
princess2000n2
Jul 07 21
5739 plays
6.
  Garth Brooks Top Ten Songs    
Match Quiz
 10 Qns
These are my top ten favorite songs of Garth Brooks. Garth has sold more than 170 million CDs worldwide. Please fill in the right song title.
Very Easy, 10 Qns, Morganw2019, Jul 25 22
Very Easy
Morganw2019 gold member
Jul 25 22
243 plays
7.
  Love that Garth    
Multiple Choice
 15 Qns
Take this fun quiz about Garth Brooks and I promise you'll be humming at least one of his songs for the rest of the day !
Average, 15 Qns, teacherteacher, Jul 24 09
Average
teacherteacher
4201 plays
8.
  Garth Brooks   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Garth's life and career. Have fun!
Average, 10 Qns, raidersfan15, Jun 18 10
Average
raidersfan15
1182 plays
9.
  10 Questions about Garth Brooks Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a sample from one of Garth's songs and you pick the song.
Tough, 10 Qns, markus_p01, Oct 24 07
Tough
markus_p01
3862 plays
10.
  Garth Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the Garth Brooks lyrics. I'll give you the lyrics, you give me the song. Enjoy! :)
Average, 10 Qns, hhhsweetie04, Nov 14 09
Average
hhhsweetie04
5065 plays
trivia question Quick Question
'Looking back on the memory of the dance we shared __________'. Where was this dance shared?

From Quiz "The Dance"




11.
  Tribute to Garth Brooks: Fresh Horses    
Multiple Choice
 10 Qns
Garth Brooks has always been my favorite country singer and since he has retired I thought I would make a quiz to tribute his work on "Fresh Horses". All of these are first liners.
Easier, 10 Qns, LOTRfan1377, Apr 19 15
Easier
LOTRfan1377
1674 plays
12.
  Garth Brooks Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the man who believes in the passion that his songs say and for the fans who believe in this man.
Average, 10 Qns, shamelesslee2, Feb 25 05
Average
shamelesslee2
2392 plays
13.
  Do You Know Garth?    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about Garth Brooks and his music? Some questions may be easy, and some may make you think.
Average, 10 Qns, keefer1976, Nov 16 08
Average
keefer1976
3052 plays
14.
  Garthmania    
Multiple Choice
 10 Qns
Average, 10 Qns, Ken1260, May 29 01
Average
Ken1260
5752 plays
15.
  Garth Brooks - Best Of The 90s    
Multiple Choice
 10 Qns
Garth Brooks took the music business by storm in the 1990s. How well do you remember his songs of the era?
Average, 10 Qns, GBfan, Dec 31 21
Average
GBfan
Dec 31 21
128 plays
16.
  Pickin' On Garth Brooks    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz that will challenge even the truest of Garth Brooks' fans. The questions span his career and focus on Garth Brooks the man as well as the musician.
Very Difficult, 10 Qns, Nashvill10, Aug 13 02
Very Difficult
Nashvill10
2940 plays
17.
  Garth Brooks Lyrics Test Your Knowledge   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz to test your knowledge on how well you know Garth Brooks songs. I'll give you a line and you tell me the song.
Difficult, 10 Qns, lightning-bug, Jun 19 09
Difficult
lightning-bug
994 plays
18.
  Garth Brooks: 'Sevens'    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Garth's 'Sevens' CD. I'll give you some song lyrics, you name the song.
Average, 10 Qns, Pixxx, Jun 18 01
Average
Pixxx
3117 plays
19.
  Garth Brooks Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about(in my opinion) the greatest singer ever, Garth Brooks. If you are a big Garth fan this quiz shouldn't be to hard. However, if you're not, it may be tough. Enjoy!
Tough, 10 Qns, hhhsweetie04, Nov 14 09
Tough
hhhsweetie04
2841 plays
20.
  The Life of Chris Gaines    
Multiple Choice
 10 Qns
In 1999, country music wasn't enough for superstar, Garth Brooks. He decided to attempt a potentially risky dual-crossover into both acting and pop music: He created a grunge-musician character for himself, Chris Gaines.
Tough, 10 Qns, shamelesslee2, May 17 03
Tough
shamelesslee2
761 plays
Related Topics
  Country Music [Music] (406 quizzes)


Garth Brooks Trivia Questions

1. From which song is "One late rainy night I got a phone call" from?

From Quiz
Garth Brooks Lyrics

Answer: Everytime That It Rains

"Everytime That It Rains" can be found on Garth Brooks's first album "Garth Brooks". It was released on April 12, 1989. "The Thunder Rolls" can be found on "No Fences", "Double Live", "The Hits", and "The Ultimate Hits". "Cold Shoulder" can be found on "Ropin' The Wind". "What She's Doing Now" can be found on "Ropin' The Wind", "The Hits", and "The Ultimate Hits".

2. "Her eyes are the stars in heaven; watching o'er us all the while..." came from which song?

From Quiz Garth Brooks--Name That Song

Answer: Ireland

This line comes at the beginning of the song, "Ireland." The verse goes, " They say Mother Earth is breathing with each wave that finds the shore. Her soul rises in the evening, oh, to open twilight's door. Her eyes are the stars in Heaven; watching o'er us all the while. And her heart, it is in Ireland; deep within the Emerald Isle."

3. The song "Good Ride Cowboy" is a tribute to which country singer?

From Quiz Simply Garth

Answer: Chris Ledoux

Garth Brooks sang a duet with Chris Ledoux entitled "Whatcha Gonna Do With a Cowboy?". Ledoux is also mentioned in the song "Much Too Young (To Feel This Damn Old)". Ledoux passed away in 2005.

4. Which song are these lyrics from? "Oh I said a little prayer tonight Before I came on stage As I came walkin' past the drivers And the locals on the union wage."

From Quiz Tribute to Garth Brooks: Fresh Horses

Answer: The Old Stuff

Garth Brooks said when he retired that he wouldn't come out of retiring until his youngest daughter was 18. (information from CMT)

5. What song is this from? "Hello Samantha dear, I hope you're feelin' fine And it won't be long until I'm with you all the time But until then I'll spend my money up right down to my last dime..."

From Quiz Double Live

Answer: Callin' Baton Rouge

This song originaly appeared in "In Pieces" and later was on "The Hits", "The Limited Series" and "Double Live".

6. 'Looking back on the memory of the dance we shared __________'. Where was this dance shared?

From Quiz The Dance

Answer: Beneath the stars above

Garth Brooks was born on the 7th February 1962 in Tulsa, Oklahoma.

7. In what year was Chris Gaines born?

From Quiz The Life of Chris Gaines

Answer: 1967

Chris was born on August 10, 1967.

8. What song do these lyrics come from? "local country station just a-blarin' on the radio..."

From Quiz Love that Garth

Answer: Ain't Going Down Till the Sun Comes Up

Next line:"Picks him up at seven then they're headin' for the rodeo".

9. "What comes from a book is knowledge, What comes from the heart is..."

From Quiz Garth Brooks Quotes

Answer: wisdom

Garth graduated from OSU with a degree in advertising in 1984.

10. "I got a funny feeling down deep inside. For the briefest moment I felt a smile again."

From Quiz Garth Brooks Lyrics

Answer: Every Now and Then

This song is about a man who remembers what he had, but is happy with what he has. "Every Now and Then" is a cut from Garth's album "The Chase." This song can also be found on "The McDonald's Collection" promotional album sold through the restaurants.

11. "She's waiting by the window..."

From Quiz Garth Lyrics

Answer: The Thunder Rolls

In this video, Garth plays a bad guy.

12. "Shameless" is a song originally released by:

From Quiz Do You Know Garth?

Answer: Billy Joel

Billy Joel took the stage with Garth in New York for his "Garth Brooks: Live in Central Park" concert.

13. What is the model number of the guitar Garth designed for Takamine?

From Quiz Pickin' On Garth Brooks

Answer: GB-7C

Garth introduced this guitar at his 'Live From Central Park' concert and he has toured with it since.

14. 'I saw the surprise and the fear in his eyes, when I took his glass of Champagne. I toasted you, said 'Honey we may be through, but you'll never hear me complain''.

From Quiz Garth Brooks: 'The Hits'

Answer: Friends In Low Places & friends in low places & 'Friends In Low Places'

Garth has so many 'in your face' songs... I love them all.

15. 'You can be so stubborn, there's times I think you just like to fight'.

From Quiz Garth Brooks: 'Sevens'

Answer: 'A Friend To Me'

16. Finish this song title, "Much Too Young...(_____)"

From Quiz Garth Brooks - Best Of The 90s

Answer: To Feel This Damn Old

This was Garth's first single and hit the Top Ten in 1989. Garth payed homage to fellow country music singer, Chris LeDoux, in the song's lyrics.

17. What is the name of Garth Brooks' First CD?

From Quiz Garthmania

Answer: Garth Brooks

18. "Only a fool would do it" can be found from which Garth Brooks song?

From Quiz Garth Brooks Lyrics

Answer: I Know One

"I Know One" can also be found on Garth Brooks's first album "Garth Brooks". "Burning Bridges" can be found on "Ropin' The Wind". "Rodeo" can be found on "Ropin' The Wind", "Double Live", "The Hits", and "The Ultimate Hits". "The Fever" can be found on "Fresh Horses", "Double Live", "The Hits", and "The Ulitmate Hits".

19. What college did Garth attend?

From Quiz Garth Brooks

Answer: Oklahoma State University

He went OSU for four years. He chose this school mainly because it was close to home.

20. What song has the line, "...he never hit the brakes when he was shiftin' gears."?

From Quiz Garth Brooks--Name That Song

Answer: Papa Loved Mama

"The picture in the paper showed the scene real well. Papa's rig was buried in the local motel. The desk clerk said he saw it all real clear, he never hit the brakes when he was shiftin' gears."

21. Chorus: "Standing outside the fire Standing outside the fire "____________________________ If you're standing outside the fire." Fill in the missing line.

From Quiz Simply Garth

Answer: Life is not tried, it is merely survived

One of my dad's favorite songs (a pointless bit of trivia about me or my father rather). "Standing Outside the Fire" is off the "In Pieces" album.

22. Which song from "Fresh Horses" are these lyrics from? "On the eighth day God noticed a problem For below Him stood a cowboy alone Stubborn and proud, reckless and loud God knew he'd never make it on his own."

From Quiz Tribute to Garth Brooks: Fresh Horses

Answer: Cowboys and Angels

Garth's last cd that he had recorded before he retired was "Scarecrow".

23. Which song is this from? "Yes, she's my lady luck Hey, I'm her wild card man Together we're buildin' up a real hot hand We live out in the country Hey, she's my little queen of the South"

From Quiz Double Live

Answer: Two of a Kind Workin' on a Full House

"Lord I need that little woman Like the crops need the rain She's my honeycomb and I'm her sugar cane We really fit together If you know what I'm talkin' about Yea, we're two of a kind Workin' on a full house"

24. Complete the lyric, 'For a moment __________'.

From Quiz The Dance

Answer: All the world was right

Garth Brooks was raised in Yukon, Oklahoma which is located just outside Oklahoma City.

25. Where was Chris born?

From Quiz The Life of Chris Gaines

Answer: Brisbane, Australia

Chris' parents were Gene and Carolyn Johnns-Gaines.

26. "She's lost in peaceful dreams"...

From Quiz Love that Garth

Answer: If Tomorrow Never Comes

Next line- "So I shut off the lights and lay there in the dark."

27. "The greatest conflicts are not between two people but between one person and ..."

From Quiz Garth Brooks Quotes

Answer: himself

In 1992 Garth was having conflicts with the feelings that he couldn't have a career and a family when his first daughter Taylor Mayne Pearl was born on July 8th.

28. "It's gettin' to the point we can't get along. We're always fightin' 'bout things that should be dead and gone."

From Quiz Garth Brooks Lyrics

Answer: We Bury the Hatchet

This title is a 'rowdy' song about the arguments that a couple will not let die. "We Bury the Hatchet" can be found on Garth's third album, "Ropin' the Wind."

29. "On the eighth day, God noticed a problem...."

From Quiz Garth Lyrics

Answer: Cowboys & Angels

This is off of Garth's CD "Fresh Horses".

30. What are Garth's daughters names?

From Quiz Garth Brooks Trivia

Answer: Taylor, August & Allie

Garth has 3 daughters with his ex-wife Sandy.

This is category 1755
Last Updated Feb 25 2024 9:07 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.