FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about UK Hit Singles 1
Quiz about UK Hit Singles 1

UK Hit Singles #1 Trivia Quiz


A few questions on songs and artists from the UK charts.

A multiple-choice quiz by damienmaile. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. No. 1 Hits
  8. »
  9. UK Number Ones

Author
damienmaile
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
204,451
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
686
- -
Question 1 of 10
1. Who had a UK number one hit in January 1983 with the song titled "Down Under"? Hint


Question 2 of 10
2. What song was the the first UK hit single for the artist Sinitta in March 1986? Hint


Question 3 of 10
3. Between 1987 and 1991 the group Bros had 11 top 40 UK hits, but only one topped the charts. Which hit was it? Hint


Question 4 of 10
4. What was Madonna's first UK number one hit single? Hint


Question 5 of 10
5. Which UK singer had their first UK hit single in 1989 with "You'll Never Stop Me Loving You"? Hint


Question 6 of 10
6. What was the first UK number one hit single for the group Take That? Hint


Question 7 of 10
7. What was the first UK number one hit single for the group Simply Red? Hint


Question 8 of 10
8. What was Paul Young's first solo UK hit single in 1983? Hint


Question 9 of 10
9. What was ZZ Top's first ever UK top 10 single in 1984? Hint


Question 10 of 10
10. In 1987 Steve 'Silk' Hurley had a UK number one hit single with what song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who had a UK number one hit in January 1983 with the song titled "Down Under"?

Answer: Men at Work

Australian rock group. "Down Under" was at number one for three weeks.
2. What song was the the first UK hit single for the artist Sinitta in March 1986?

Answer: So Macho

US singer whose hit, "So Macho", reached number two in the UK and was in the charts for a total of 28 weeks.
3. Between 1987 and 1991 the group Bros had 11 top 40 UK hits, but only one topped the charts. Which hit was it?

Answer: I Owe You Nothing

This was Bros's third hit and was number one for two weeks in June 1988.
4. What was Madonna's first UK number one hit single?

Answer: Into The Groove

This was Madonna's seventh UK hit single and it was number one for four weeks in 1985.
5. Which UK singer had their first UK hit single in 1989 with "You'll Never Stop Me Loving You"?

Answer: Sonia

UK singer born in Liverpool. This hit was number one for two weeks in 1989.
6. What was the first UK number one hit single for the group Take That?

Answer: Pray

Boy band that was Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange, Mark Owen and Robbie Williams. They went on to have eight number one's in the UK before they split in 1996. "Pray" was their first in July 1993.
7. What was the first UK number one hit single for the group Simply Red?

Answer: Fairground

The band first had a UK hit single in June 1985. But had to wait 10 years and 21 hits later for their first number one in 1995.
8. What was Paul Young's first solo UK hit single in 1983?

Answer: Wherever I Lay My Hat (Thats My Home)

This hit got to number one for three weeks. Paul Young had a hit with "Toast/Hold" in 1978 with the group Streetband.
9. What was ZZ Top's first ever UK top 10 single in 1984?

Answer: Gimme All Your Lovin

US rock group famous for their distinctive beards. Two of the three members (Billy Gibbons and Dusty Hill) stopped shaving in 1979.
10. In 1987 Steve 'Silk' Hurley had a UK number one hit single with what song?

Answer: Jack Your Body

This "house" hit was number one for two weeks in January 1987.
Source: Author damienmaile

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us