FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Woodstock
Quiz about Woodstock

Woodstock Trivia Quiz


This is a quiz all about the Woodstock festival of 1969.

A multiple-choice quiz by monkeebeatle. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. History of Music
  8. »
  9. Woodstock

Author
monkeebeatle
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
147,138
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1932
- -
Question 1 of 10
1. Estimated, how many people came to the Woodstock festival? Hint


Question 2 of 10
2. Woodstock was over four days, from August 15 to 18. What days were these? Hint


Question 3 of 10
3. Who performed the Bob Dylan song 'I'm Walkin' Down a Line'? Hint


Question 4 of 10
4. What song did Crosby, Stills and Nash perform - that Lennon and McCartney had written - at Woodstock? Hint


Question 5 of 10
5. What English band - lead singer Roger Daltrey - performed 'My Generation'? Hint


Question 6 of 10
6. Is Jimi Hendrix left or right handed?

Answer: (Right or Left ... R or L)
Question 7 of 10
7. There was a storm from 4:00pm to 5:30pm on one of the four days, which one was it? Hint


Question 8 of 10
8. There was how many deaths and how many births at Woodstock? Hint


Question 9 of 10
9. What "Massacree" is Arlo Guthrie (son of Woody Guthrie) famous for? Hint


Question 10 of 10
10. One of the acts featured at Woodstock was this singer who performed his "I Feel Like I'm Fixin' to Die Rag" along with his band.
Who is he?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 30 2024 : Guest 98: 8/10
Jan 10 2024 : Guest 72: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Estimated, how many people came to the Woodstock festival?

Answer: 400,000

It was not planned to have this many guests and there was traffic jams up to 20 miles long.
2. Woodstock was over four days, from August 15 to 18. What days were these?

Answer: Friday, Saturday, Sunday, Monday

The music at Woodstock started at 5:07pm on Friday 15th August and ended in mid-morning on Monday 18th.
3. Who performed the Bob Dylan song 'I'm Walkin' Down a Line'?

Answer: Arlo Guthrie

Arlo Guthrie is the son of the famous folk singer Woody Guthrie. Arlo performed on the Friday from 11:55pm to 12:55am.
4. What song did Crosby, Stills and Nash perform - that Lennon and McCartney had written - at Woodstock?

Answer: 'Blackbird'

'Blackbird' was written by John Lennon and Paul McCartney of the Beatles. Crosby, Stills and Nash performed on the Monday at 3:30am until 4:45am. (Neil Young only performed a couple of songs at Woodstock - not including 'Blackbird'.)
5. What English band - lead singer Roger Daltrey - performed 'My Generation'?

Answer: The Who

The Who are famous for the songs 'My Generation' and 'Won't Get Fooled Again' and the movie 'Tommy'.
6. Is Jimi Hendrix left or right handed?

Answer: left

Jimi Hendrix performed on the Monday from 8:30am to 10:00am. Only about 30,000 to 60,000 stayed for his performance.
7. There was a storm from 4:00pm to 5:30pm on one of the four days, which one was it?

Answer: Sunday

After the storm, people had fun sliding on the mud.
8. There was how many deaths and how many births at Woodstock?

Answer: 3 deaths, 2 births

One person died from a heroin overdose, one from a ruptured appendix and one was run over by a tractor.
9. What "Massacree" is Arlo Guthrie (son of Woody Guthrie) famous for?

Answer: Alice's Restaurant Massacree

"You can get anything you want at Alice's restaurant". Spoken song which was released in 1967 by Arlo Guthrie.
10. One of the acts featured at Woodstock was this singer who performed his "I Feel Like I'm Fixin' to Die Rag" along with his band. Who is he?

Answer: Country Joe McDonald

Country Joe McDonald played two sets, one on Saturday and one with his band, the Fish, on Sunday. They sang the "I Feel Like I'm Fixin' to Die Rag" in both sets.
Source: Author monkeebeatle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us