FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Decade of Death the 60s
Quiz about Decade of Death the 60s

Decade of Death: the 60s Trivia Quiz


The sixties gave birth to the hippies, men on the moon and lots of symphonic rock. The world also lost some great and less great people. Do you know who?

A multiple-choice quiz by Angelo80. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 1960s

Author
Angelo80
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,992
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
919
Last 3 plays: Guest 86 (4/10), Guest 50 (2/10), Guest 87 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which well known actor died of a heart attack in 1960? Hint

Stan Laurel
Buster Keaton
Clark Gable
Oliver Hardy

2. Which psychologist died in 1961? Hint

Max Wertheimer
Sigmund Freud
Carl Jung
Abraham Maslow

3. Marilyn Monroe died in 1962. When was she born? Hint

1926
1925
1924
1927

4. On 22nd November 1963 JFK was assassinated. Which great author died on exactly the same day? Hint

Herbert George Wells
Aldous Huxley
George Orwell
Saul Bellow

5. Former US President Herbert Hoover died in 1964. Which former general and WWII hero died in the same year? Hint

Douglas MacArthur
Dwight Eisenhower
George Patton
Bernard Montgomery

6. Which two legendary political figures died in 1965? Hint

Winston Churchill & Malcolm X
David Ben-Gurion & Salvador Allende
Rudolf Hess & Evita Perˇn
George Marshall & Andreas Baader

7. Which legendary cartoonist died in 1966?

Answer: (Full name or surname only)
8. Which two famous European politicians died in 1967? Hint

Charles de Gaulle & Dag Hammarskj÷ld
Charles de Gaulle & Konrad Adenauer
Clement Attlee & Konrad Adenauer
Dag Hammarskj÷ld & Clement Attlee

9. 1968, both Martin Luther King and Bobby Kennedy were brutally murdered. King was shot in Memphis. Where was Kennedy killed?

Answer: (Two words ... U.S. city)
10. Which legendary rebel and Communist leader died in 1969? Hint

Che Guevara
Emiliano Zapata
Kim Il Sung
Ho Chi Minh


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Sep 30 2023 : Guest 86: 4/10
Sep 21 2023 : Guest 50: 2/10
Sep 20 2023 : Guest 87: 6/10
Aug 29 2023 : Guest 107: 4/10
Aug 22 2023 : Guest 98: 2/10
Aug 19 2023 : Guest 172: 6/10
Aug 02 2023 : Guest 100: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which well known actor died of a heart attack in 1960?

Answer: Clark Gable

It was Clark Gable, possibly best known for his role in "Gone With The Wind". Gable was nicknamed the "King of Hollywood".

Oliver Hardy died in 1957, Stan Laurel in 1965 and Buster Keaton passed away in 1966.
2. Which psychologist died in 1961?

Answer: Carl Jung

Jung was, like Freud, a depth psychologist and the founder of analytical psychology. Freud had already died in 1939 and was the founder of psychoanalysis. Jung and Freud used to be partners but ended up in academic quarrels with each other. Wertheimer, a gestalt pyschologist, died in 1943. Maslow passed away in 1970 and is a humanist psychologist known for his hierarchy of human needs.
3. Marilyn Monroe died in 1962. When was she born?

Answer: 1926

Marilyn Monroe was born as Norma Jeane Mortensen on the 1st June 1926 in LA. No further information required, I think!
4. On 22nd November 1963 JFK was assassinated. Which great author died on exactly the same day?

Answer: Aldous Huxley

Aldous Huxley is author of numerours works including "Brave New World". Herbert George Wells (author of "War of the Worlds") died in 1946. George Orwell (author of "Animal Farm" and "Nineteen Eighty-Four") died in 1950. Saul Bellow ("Seize the Day") lived till 2005.

C.S. Lewis also died on 22.11.1963.
5. Former US President Herbert Hoover died in 1964. Which former general and WWII hero died in the same year?

Answer: Douglas MacArthur

Douglas MacArthur led the US forces in the Pacific in WWII. MacArthur was also commander of the UN forces in the Korean War, a post from which he was forced to resign. He was then and later criticised for his plans to throw a cobalt bomb in the Chinese Sea to make it radioactive. Later calculations on the plan made clear this would have been the end of mankind and perhaps all life on earth.

Patton was a US general on the European front. He died in 1945 in Germany. Eisenhower (aka "Ike") died in 1969 and was commander of the Allied forces in Europe and became president of the United States. Montgomery was the main British general on the European front.
6. Which two legendary political figures died in 1965?

Answer: Winston Churchill & Malcolm X

Both Churchill and Malcolm X died in 1965. Churchill, the legendary UK prime minister, was the first to really oppose the Nazis. Malcolm X was one of the leaders of the Nation of Islam. He was murdered by rivals within the Nation of Islam.

The other people mentioned in this question died in the following years:
1952 Eva 'Evita' Perˇn (Argentinian first lady)
1959 George Marshall (American politician, 'the Marshall Plan')
1973 David Ben-Gurion (First prime minister of Israel)
1973 Salvador Allende (Chilean president from 1970 to military coup in 1973)
1977 Andreas Baader (German RAF terrorist)
1987 Rudolf Hess (German politician, party leader of the nazi party NSDAP and second man after Hitler)
7. Which legendary cartoonist died in 1966?

Answer: Walt Disney

It was Walt Disney.
8. Which two famous European politicians died in 1967?

Answer: Clement Attlee & Konrad Adenauer

Clement Attlee and Konrad Adenauer both died in 1967. Attlee defeated Churchill in the 1945 general election and became Prime Minister. Adenauer was West Germany's chancellor (prime minister) holding office from 1949 till 1963 - by then the longest serving German chancellor since Bismarck.

Charles de Gaulle, France's resistance hero and later president, died in 1970. Dag Hammarskj÷ld died in 1961. He was Swedish politician and secretary-general of the United Nations.
9. 1968, both Martin Luther King and Bobby Kennedy were brutally murdered. King was shot in Memphis. Where was Kennedy killed?

Answer: Los Angeles

Bobby, who was JFK's younger brother, suffered the same fate as his brother in Los Angeles. Bobby Kennedy was running for presidency as he was shot.
10. Which legendary rebel and Communist leader died in 1969?

Answer: Ho Chi Minh

Ho Chi Minh was the leader of the North Vietnamese forces in the Vietnam War.

Zapata, the legendary Mexican Rebel, died in 1919. Che Guevara, the Cuban guerilla of Argentinian origin, was shot in Bolivia in 1967. Kim Il Sung, the infamous North Korean leader, died in 1994.
Source: Author Angelo80

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us