Quiz about Great Women Great Quotes
Quiz about Great Women Great Quotes

Great Women: Great Quotes Trivia Quiz


A variety of quotations from some great women... Who said that?

A multiple-choice quiz by ayatollah. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Author
ayatollah
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
43,544
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
10 / 20
Plays
1044
Last 3 plays: IMACLINT (6/20), Guest 69 (9/20), fado72 (20/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'When People say: She's got everything. I've got only one answer: I haven't had tomorrow' Hint

Elizabeth Taylor
Madonna
Princess Diana
Grace Kelly

2. '...you don't get to choose how you're going to die, or when. You can only decide how you're going to live. Now!' Hint

Janis Joplin
Joan Baez
Helen Reddy
Tammy Wynette

3. 'We are not interested in the possibilities of defeat.' Hint

Queen Victoria
Joan of Arc
Margaret Thatcher
Marie Antoinette

4. 'After the verb 'To Love', 'To Help' is the most beautiful verb in the world.' Hint

Florence Nightingale
Mother Teresa
Bertha von Suttner
Geraldine A. Ferraro

5. 'In spite of the cost of living, it's still popular.' Hint

Elizabeth Barrett Browning
Anais Nin
Kathleen Norris
Jane Austen

6. 'I never hated a man enough to give him his diamonds back.' Hint

Elizabeth Taylor
Mae West
Eva Gabor
Zsa Zsa Gabor

7. 'Men have always detested women's gossip because they suspect the truth: their measurements are being taken and compared.' Hint

Germaine Greer
Mae West
Bette Midler
Erica Jong

8. 'An archaeologist is the best husband a woman can have; the older she gets, the more interested he is in her.' Hint

Dorothy Parker
Jackie Collins
Agatha Christie
Ann Landers

9. 'I don't know anything about luck. I've never banked on it, and I'm afraid of people who do. Luck to me is something else; hard work and realising what is opportunity and what isn't.' Hint

Barbara Streisand
Lucille Ball
Audrey Hepburn
Ginger Rogers

10. 'We all live with the objective of being happy; our lives are all different and yet the same.' Hint

Aretha Franklin
Helen Keller
Anne Frank
Billie Holiday

11. 'Don't be humble: you're not that great.' Hint

Golda Meir
Marlene Dietrich
Dorothy Parker
Isadora Duncan

12. 'You grow up the day you have your first real laugh- at yourself.' Hint

Jane Barrymore
Jaid Barrymore
Drew Barrymore
Ethel Barrymore

13. 'Old age is like a plane flying through a storm. Once you're aboard, there's nothing you can do.' Hint

Elizabeth Taylor
Raquel Welch
Brigitte Bardot
Golda Meir

14. 'The trouble with the rat race is that even if you win, you're still a rat.' Hint

Lucille Ball
Edith Piaf
Bette Midler
Lily Tomlin

15. 'It's easy to be independent when you've got money. But to be independent when you haven't got a thing- that's the Lord's test.' Hint

Mahalia Jackson
Aretha Franklin
Billie Holiday
Tina Turner

16. 'I don't want to live- I want to love first, and live incidentally.' Hint

Heloise (and Abelard)
Jane Austen
Zelda Fitzgerald
Katherine Mansfield

17. 'Remember, no one can make you feel inferior without your consent.' Hint

Joan of Arc
Madonna
Eleanor Roosevelt
Germaine Greer

18. 'Nothing in life is to be feared. It is only to be understood.' Hint

Amelia Earhart
Marie Curie
Mother Teresa
Helen Keller

19. 'The first problem for all of us, men and women, is not to learn, but to unlearn.' Hint

Gloria Steinem
Jane Wagner
Joyce Carol Oates
Susan Sontag

20. '... perhaps one has to be very old before one learns how to be amused rather than shocked.' Hint

Pearl S. Buck
Maureen Duffy
Queen Elizabeth II
Mary Baker Eddy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'When People say: She's got everything. I've got only one answer: I haven't had tomorrow'

Answer: Elizabeth Taylor

2. '...you don't get to choose how you're going to die, or when. You can only decide how you're going to live. Now!'

Answer: Joan Baez

3. 'We are not interested in the possibilities of defeat.'

Answer: Queen Victoria

4. 'After the verb 'To Love', 'To Help' is the most beautiful verb in the world.'

Answer: Bertha von Suttner

5. 'In spite of the cost of living, it's still popular.'

Answer: Kathleen Norris

6. 'I never hated a man enough to give him his diamonds back.'

Answer: Zsa Zsa Gabor

7. 'Men have always detested women's gossip because they suspect the truth: their measurements are being taken and compared.'

Answer: Erica Jong

8. 'An archaeologist is the best husband a woman can {have;} the older she gets, the more interested he is in her.'

Answer: Agatha Christie

9. 'I don't know anything about luck. I've never banked on it, and I'm afraid of people who do. Luck to me is something else; hard work and realising what is opportunity and what isn't.'

Answer: Lucille Ball

10. 'We all live with the objective of being happy; our lives are all different and yet the same.'

Answer: Anne Frank

11. 'Don't be humble: you're not that great.'

Answer: Golda Meir

12. 'You grow up the day you have your first real laugh- at yourself.'

Answer: Ethel Barrymore

13. 'Old age is like a plane flying through a storm. Once you're aboard, there's nothing you can do.'

Answer: Golda Meir

14. 'The trouble with the rat race is that even if you win, you're still a rat.'

Answer: Lily Tomlin

15. 'It's easy to be independent when you've got money. But to be independent when you haven't got a thing- that's the Lord's test.'

Answer: Mahalia Jackson

16. 'I don't want to live- I want to love first, and live incidentally.'

Answer: Zelda Fitzgerald

17. 'Remember, no one can make you feel inferior without your consent.'

Answer: Eleanor Roosevelt

18. 'Nothing in life is to be feared. It is only to be understood.'

Answer: Marie Curie

19. 'The first problem for all of us, men and women, is not to learn, but to unlearn.'

Answer: Gloria Steinem

20. '... perhaps one has to be very old before one learns how to be amused rather than shocked.'

Answer: Pearl S. Buck

Source: Author ayatollah

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : IMACLINT: 6/20
Jan 24 2023 : Guest 69: 9/20
Dec 20 2022 : fado72: 20/20

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Great Speeches of the 20th Century Difficult
2. Famous Speeches in History Difficult
3. Quotable Quotations Difficult
4. Who Said It First? Very Difficult
5. Quote Qwazy! Difficult
6. My Favorite Quotations Very Difficult
7. Quotes Difficult
8. Let Her Speak, Please! Difficult
9. Unfamiliar Quotations Very Difficult
10. I Wish I'd Said That Difficult
11. Real Famous Quotations Difficult
12. Who Said These Famous Quotes? Difficult

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us