Quiz about Bible Stats
Quiz about Bible Stats

Bible Stats Trivia Quiz


This is just a simple quiz on Bible statistics and facts. See how well you can do. All the questions reference the King James version of the Protestant Bible.

A multiple-choice quiz by sidevine. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Bible: Something in Common
  8. »
  9. Bible By the Numbers

Author
sidevine
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,253
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
3786
Last 3 plays: Guest 121 (12/15), Guest 104 (5/15), Guest 142 (12/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What organization, founded in 1898, is famous for placing Bibles in hotel rooms? Hint

The Red Cross
The Promise Keepers
Gideons International
The Bible Placers

2. What Old Testament character's name means 'laughter'? Hint

Sarah
Ruth
David
Isaac

3. Which of the following women were sisters to Lazarus? Hint

Mary and Martha
Ruth and Orpah
Ruth and Naomi
Mary and Elizabeth

4. What is the shortest book (by number of words) in the King James Bible? Hint

Job
Obadiah
3 John
Jude

5. What is the longest book (by number of chapters) in the King James Bible? Hint

Psalms
Matthew
Proverbs
Revelation

6. Mahershalalhashbaz is the longest name in the Bible.

True
False

7. Where is the longest verse (by number of words) found in the King James Bible? Hint

John 10: 30
Esther 8:9
Psalms 118:18
John 11:35

8. Where is the shortest verse (by number of words and letters) found in the King James Bible? Hint

Revelation 20:4
1 Corinthians 13:7
John 11:35
Esther 8:9

9. What two books are found in the center of the King James Bible (with an equal number of books before and after them)? Hint

Micah and Nahum
Isaiah and Job
Psalms and Proverbs
Jonah and Micah

10. Which is the shortest Psalm? Hint

62
94
1
117

11. What chapter is found in the center of the King James Bible (with an equal number of chapters before and after it)? Hint

Psalms 118
Proverbs 1
Psalms 17
Song of Solomon 3

12. The word "God" appears 894,320 times in the King James Bible.

True
False

13. In what verse is Jesus referred to as "The Resurrection and the Life"? Hint

1 John 11:25
3 John 11:25
2 John 11:25
John 11:25

14. The Bible has been translated into over 700 languages.

True
False

15. What is the longest chapter (by verses) in the King James Bible? Hint

Psalms 117
Psalms 120
Psalms 118
Psalms 119


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What organization, founded in 1898, is famous for placing Bibles in hotel rooms?

Answer: Gideons International

Just so you know: The Promise Keepers are a group of husbands and fathers. The Red Cross is a disaster relief organization. The Bible Placers, as far as I know, don't exist. I made that one up.
2. What Old Testament character's name means 'laughter'?

Answer: Isaac

"and Sarah said, 'God has made me laugh, and all who hear shall laugh with me'" (Genesis 21:6) She was talking about naming her son 'laughter', because when God told her she was going to have a child she laughed because she was so old she considered it impossible.
3. Which of the following women were sisters to Lazarus?

Answer: Mary and Martha

You might see the name Mary quite a bit. For example, in addition to the Martha's sister, there's Mary mother of Jesus and Mary Magdalene.
4. What is the shortest book (by number of words) in the King James Bible?

Answer: 3 John

Many think it's Jude or Obadiah because they have only one chapter, but Third John has fewer words. 304 to be exact.
5. What is the longest book (by number of chapters) in the King James Bible?

Answer: Psalms

Psalms has 150 chapters. It is also know as the Book of Prayers.
6. Mahershalalhashbaz is the longest name in the Bible.

Answer: True

It's found in Isaiah 8:1. He was the son of a Prophetess; he was named by Isaiah.
7. Where is the longest verse (by number of words) found in the King James Bible?

Answer: Esther 8:9

This verse has 72 words.
8. Where is the shortest verse (by number of words and letters) found in the King James Bible?

Answer: John 11:35

"Jesus wept." John 11:35
9. What two books are found in the center of the King James Bible (with an equal number of books before and after them)?

Answer: Micah and Nahum

Both Micah and Nahum were minor prophets.
10. Which is the shortest Psalm?

Answer: 117

11. What chapter is found in the center of the King James Bible (with an equal number of chapters before and after it)?

Answer: Psalms 118

"It is better to trust in the Lord than to put confidence in man." Many believe this is the whole basis of the gospel.
12. The word "God" appears 894,320 times in the King James Bible.

Answer: False

It appears 3,358 times.
13. In what verse is Jesus referred to as "The Resurrection and the Life"?

Answer: John 11:25

"and Jesus said to her 'I am the Resurrection and the Life. He that believes in me, though he were dead, yet shall he live.'"
14. The Bible has been translated into over 700 languages.

Answer: True

It is by far the most popular book in human history.
15. What is the longest chapter (by verses) in the King James Bible?

Answer: Psalms 119

"Blessed are the undefiled in the way, who walk in the law of the Lord." Psalms 119:1
Source: Author sidevine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 121: 12/15
Jan 06 2023 : Guest 104: 5/15
Dec 30 2022 : Guest 142: 12/15
Dec 16 2022 : Guest 175: 9/15
Dec 13 2022 : joyful4jesus: 0/15
Dec 08 2022 : Guest 64: 14/15
Nov 29 2022 : Guest 27: 14/15

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us