FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about II Corinthians
Quiz about II Corinthians

II Corinthians Trivia Quiz


II Corinthians is another letter (epistle) written by Paul to the Corinthians. This quiz is based on the King James Version of the Holy Bible.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. New Testament
  8. »
  9. Corinthians (I and II)

Author
Ilona_Ritter
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,085
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1260
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 109 (8/10), Guest 2 (8/10), Guest 5 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the first word of II Corinthians (KJV)? Hint


Question 2 of 10
2. According to Paul, are believers sufficient enough on their own?


Question 3 of 10
3. According to verse 4:9 (KJV), Christians are "persecuted but not _______" what? Hint


Question 4 of 10
4. Chapter 6 tells believers not to be unequally ________ with unbelievers. What goes in the blank (King James Version)?

Answer: (One word, starts with a y)
Question 5 of 10
5. What or who brought comfort in verse 7:6? Hint


Question 6 of 10
6. According to II Corinthians 9:7, what does God love? Hint


Question 7 of 10
7. Who does Paul say that people should "glory in"? Hint


Question 8 of 10
8. In II Corinthians, how many times does Paul say he was shipwrecked?

Answer: (One Word - a number)
Question 9 of 10
9. What does Jesus say is sufficient, according to verse 12:9? Hint


Question 10 of 10
10. What does Paul tell the Corinthians to live in, in 13:11? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 109: 8/10
Jul 19 2024 : Guest 2: 8/10
Jul 15 2024 : Guest 5: 7/10
Jul 13 2024 : Guest 166: 7/10
Jul 12 2024 : Guest 107: 5/10
Jul 12 2024 : Guest 72: 10/10
Jul 07 2024 : Guest 148: 8/10
Jul 03 2024 : Guest 112: 6/10
Jun 26 2024 : Guest 170: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first word of II Corinthians (KJV)?

Answer: Paul

It says in II Corinthians 1:1, "Paul, an apostle of Jesus Christ by the will of God, and Timothy our brother, unto the church of God which is at Corinth, with all the saints which are in all Achaia."

Paul was formerly named Saul.
2. According to Paul, are believers sufficient enough on their own?

Answer: No

It says in II Corinthians 3:5, "Not that we are sufficient of ourselves to think any thing as of ourselves; but our sufficiency is of God."

This verse is saying that people alone will never be perfect; people will always miss the mark.
3. According to verse 4:9 (KJV), Christians are "persecuted but not _______" what?

Answer: forsaken

It says in II Corinthians 4:9, "Persecuted, but not forsaken; cast down, but not destroyed."

Forsaken is another ways of saying forgotten or abandoned. That is, God will not forget his people.
4. Chapter 6 tells believers not to be unequally ________ with unbelievers. What goes in the blank (King James Version)?

Answer: yoked

It says in II Corinthians 6:14, "Be ye not unequally yoked together with unbelievers: for what fellowship hath righteousness with unrighteousness? and what communion hath light with darkness?"

One reason the Bible might say that is, if a person who believes is married to a person who does not believe, the person who does not believe may have a great influence on the faith of the person who does believe.
5. What or who brought comfort in verse 7:6?

Answer: The coming of Titus

It says in II Corinthians 7:6, "Nevertheless God, that comforteth those that are cast down, comforted us by the coming of Titus."

Titus was a missionary and a friend of Paul's.
6. According to II Corinthians 9:7, what does God love?

Answer: a cheerful giver

It says in II Corinthians 9:7, "Every man according as he purposeth in his heart, so let him give; not grudgingly, or of necessity: for God loveth a cheerful giver."

When a person gives, this says, they should do so because they want to and will be happy about it, not because they are being forced.
7. Who does Paul say that people should "glory in"?

Answer: the Lord

It says in II Corinthians 10:17, "But he that glorieth, let him glory in the Lord."

Paul believed that all he accomplished was because of the Lord, not because of himself, so he gave the Lord all the glory.
8. In II Corinthians, how many times does Paul say he was shipwrecked?

Answer: 3

It says in II Corinthians 11:25, "Thrice was I beaten with rods, once was I stoned, thrice I suffered shipwreck, a night and a day I have been in the deep."

Paul is not complaining in this verse, but letting the people know that he has faced a lot of challenges and yet his faith did not waver.
9. What does Jesus say is sufficient, according to verse 12:9?

Answer: "My grace"

It says in II Corinthians 12:9, "And he said unto me, My grace is sufficient for thee: for my strength is made perfect in weakness. Most gladly therefore will I rather glory in my infirmities, that the power of Christ may rest upon me."

Grace is often defined as God giving people what they don't deserve. Likewise, mercy is often defined as God not giving people what they do deserve.
10. What does Paul tell the Corinthians to live in, in 13:11?

Answer: peace

It says in II Corinthians 13:11, "Finally, brethren, farewell. Be perfect, be of good comfort, be of one mind, live in peace; and the God of love and peace shall be with you."
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Ilona's Bible Fun:

Some of the Bible quizzes I've made over the years.

  1. The Book of James Average
  2. Romans Average
  3. I Corinthians Average
  4. II Corinthians Easier
  5. The Book of Ruth Easier
  6. 1 Samuel: The 9th Book of the Bible Average
  7. Queen Esther Average
  8. "Mark" Your Answers Here Easier
  9. Philippians Easier
  10. The First of the Gospels Easier

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us