Quiz about I Corinthians
Quiz about I Corinthians

I Corinthians Trivia Quiz


This quiz is on the book of I Corinthians. I used the King James Version of the Holy Bible when making this quiz.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. New Testament
  8. »
  9. Corinthians (I and II)

Author
Ilona_Ritter
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,311
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1035
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 45 (10/10), Guest 131 (2/10), MINIMOL (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the first word of I Corinthians in the King James Version? Hint

And
Paul
Therefore
When

2. What is the problem with Corinth, according to chapter 5? Hint

Theft
Weather
Murder
Incest

3. According to I Corinthians 8:9, what should people try not to be toward a weaker Christian? Hint

a friend
a mean person
a stumblingblock
an idol

4. What kind of crown does Paul say the people who live for Christ will gain? Hint

Corruptible
Incorruptible
Large
Gold

5. According to I Corinthians 10:13, God will not allow people to be tempted more than what? Hint

the amount Paul was tempted
the amount their best friend is tempted
they are able to bear
three or four times a day

6. How many bodies does the Church have, according to chapter 12? Hint

one
three
two
four

7. Chapter 13 is known as the love chapter, but what is the word used in the King James Version for "love"? Hint

Love is the word used
Twitterpated
Admiration
Charity

8. Why does Paul not place a lot of importance on the gift of tongues? Hint

It's not the newest fad
It needs an interpreter
It's not in his contract
He doesn't say

9. How does Paul describe himself in chapter 15? Hint

Best of the apostles
Least of the apostles
Super Apostle
An okay guy

10. How long does Paul say he'll "tarry at Ephesus"? Hint

until he is put in prison again
until 5pm, quitting time
until Pentecost
until Labour Day


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the first word of I Corinthians in the King James Version?

Answer: Paul

It says in I Corinthians 1:1, "Paul called to be an apostle of Jesus Christ through the will of God, and Sosthenes our brother."

I and II Corinthians are the letters that Paul wrote to the church in Corinth. These books (along with the other letters Paul wrote) are known as epistles.
2. What is the problem with Corinth, according to chapter 5?

Answer: Incest

It says in I Corinthians 5:1, "It is reported commonly that there is fornication among you, and such fornication as is not so much as named among the Gentiles, that one should have his father's wife."

Corinth is located in Greece. The modern city of Corinth is located about 3km south of the Biblical Corinth.
3. According to I Corinthians 8:9, what should people try not to be toward a weaker Christian?

Answer: a stumblingblock

It says in I Corinthians 8:9, "But take heed lest by any means this liberty of yours become a stumblingblock to them that are weak."

Christians believe this verse says that they have to be careful how they live. One doesn't want a new Christian to sin because one did something that shouldn't be done, causing them to think it's okay to do.
4. What kind of crown does Paul say the people who live for Christ will gain?

Answer: Incorruptible

It says in I Corinthians 9:25, "And every man that striveth for the mastery is temperate in all things. Now they do it to obtain a corruptible crown; but we an incorruptible."

"Corruptible crowns" refers to things we have on earth that we cannot take with us when we die. "Incorruptible crowns" refers to our rewards in Heaven.
5. According to I Corinthians 10:13, God will not allow people to be tempted more than what?

Answer: they are able to bear

It says in I Corinthians 10:13, "There hath no temptation taken you but such as is common to man: but God is faithful, who will not suffer you to be tempted above that ye are able; but will with the temptation also make a way to escape, that ye may be able to bear it."

Temptation can sometimes feel like we can't say no to it, but God says in this verse that we can avoid giving in to it.
6. How many bodies does the Church have, according to chapter 12?

Answer: one

It says in I Corinthians 12:12, "For as the body is one, and hath many members, and all the members of that one body, being many, are one body: so also is Christ."

Christ is considered to be the Head of the Church body, according to Christians.
7. Chapter 13 is known as the love chapter, but what is the word used in the King James Version for "love"?

Answer: Charity

It says in I Corinthians 13.4, "Charity suffereth long, and is kind; charity envieth not; charity vaunteth not itself, is not puffed up."

Love is clearly very important, since Paul dedicates such a large section of his letter to the Corinthians to this topic.
8. Why does Paul not place a lot of importance on the gift of tongues?

Answer: It needs an interpreter

It says in I Corinthians 14.5, "I would that ye all spake with tongues but rather that ye prophesied: for greater is he that prophesieth than he that speaketh with tongues, except he interpret, that the church may receive edifying."

The gift of tongues is when you can speak in a language that you do not know. However, you won't understand it, and need a person with the gift of interpreting tongues to translate it.
9. How does Paul describe himself in chapter 15?

Answer: Least of the apostles

It says in I Corinthians 15:9, "For I am the least of the apostles, that am not meet to be called an apostle, because I persecuted the church of God."

An apostle is one of the disciples who saw Jesus here on earth. There are the original 12, and then Paul because He also saw Jesus on the road to Damascus.
10. How long does Paul say he'll "tarry at Ephesus"?

Answer: until Pentecost

It says in I Corinthians 16:8, "But I will tarry at Ephesus until Pentecost."

Pentecost is sometimes described as the "church's birthday" according to wikipedia.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 45: 10/10
Feb 05 2023 : Guest 131: 2/10
Feb 04 2023 : MINIMOL: 8/10
Feb 02 2023 : Guest 72: 9/10
Feb 01 2023 : Guest 172: 9/10
Feb 01 2023 : Guest 172: 9/10
Feb 01 2023 : Guest 172: 9/10
Jan 31 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 27 2023 : tornadosteve: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Ilona's Bible Fun:

Some of the Bible quizzes I've made over the years.

  1. The Book of James Average
  2. Romans Average
  3. I Corinthians Average
  4. II Corinthians Easier
  5. The Book of Ruth Easier
  6. 1 Samuel: The 9th Book of the Bible Average
  7. Queen Esther Average
  8. "Mark" Your Answers Here Easier
  9. Philippians Easier
  10. The First of the Gospels Easier

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us