FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about New Testament
Quiz about New Testament

New Testament Trivia Quiz


This quiz contains questions about the New Testament. The KJV was used.

A multiple-choice quiz by sixdeep357. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. New Testament

Author
sixdeep357
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,710
Updated
Dec 21 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
9021
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (10/10), Guest 204 (9/10), Guest 172 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where did Jesus sweat blood, or sweat "like blood"? Hint


Question 2 of 10
2. When Jesus was arrested, which Jewish official did he see first? Hint


Question 3 of 10
3. What weapon was used to scourge Jesus? Hint


Question 4 of 10
4. What did the Pharisees do when Jesus said "Before Abraham was, I Am"? Hint


Question 5 of 10
5. Whose daughter did Jesus raise from the dead? Hint


Question 6 of 10
6. Which Pharisee secretly believed in Jesus, and visited him at night? Hint


Question 7 of 10
7. Which New Testament author was shipwrecked and swam ashore to Malta? Hint


Question 8 of 10
8. Who questioned Jesus's power and divine sonship when he said "If thou be the son of God ..."? (KJV) Hint


Question 9 of 10
9. How many of the twelve Apostles were named James? Hint


Question 10 of 10
10. Who asked Jesus, "What is truth?"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 16 2024 : Guest 66: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 204: 9/10
Jun 02 2024 : Guest 172: 7/10
May 25 2024 : Guest 166: 6/10
May 23 2024 : gracious1: 8/10
May 19 2024 : Guest 47: 9/10
May 15 2024 : Guest 172: 8/10
May 13 2024 : Guest 160: 6/10
May 07 2024 : Guest 162: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did Jesus sweat blood, or sweat "like blood"?

Answer: The Garden of Gethsemane

Following the last supper, Jesus took his apostles into the Garden of Gethsemane where he knelt down and prayed "Father, remove this cup from me. Nevertheless not my will, but thou will be done." His sweat, from every pore, was like blood (Luke 22:44).
2. When Jesus was arrested, which Jewish official did he see first?

Answer: Annas

Annas was the father-in-law to Caiaphas, the high priest. (John 18:13)
3. What weapon was used to scourge Jesus?

Answer: Flagrum

A flagrum is a multi-thonged whip into whose strands sharp bones and cutting metals were woven. Many people died from scourging alone, but Jesus survived, only to die on the cross.
4. What did the Pharisees do when Jesus said "Before Abraham was, I Am"?

Answer: Tried to kill him

This statement signified that Jesus was the "Great I Am" recorded in the Old Testament. The "Great I Am" was and is Jehovah. After Jesus made this statement, the Pharisees tried to kill him for blasphemy. (John 8:58)
5. Whose daughter did Jesus raise from the dead?

Answer: Jairus

The ruler fell at Jesus' feet and begged him to come unto his house. (Luke 8:41-56)
6. Which Pharisee secretly believed in Jesus, and visited him at night?

Answer: Nicodemus

Jesus told Nicodemus "except a man be born of water and of the spirit, he cannot enter into the kingdom of God." (John 3:1)
7. Which New Testament author was shipwrecked and swam ashore to Malta?

Answer: Paul

As with many of the other early Christian missionaries, Paul was a martyr.
8. Who questioned Jesus's power and divine sonship when he said "If thou be the son of God ..."? (KJV)

Answer: Satan

Satan tried to get Jesus to doubt his divine origin. (Matthew 4:3)
9. How many of the twelve Apostles were named James?

Answer: Two

James the son of Zebedee and James the son of Alphaeus. (Matthew 10:2-3)
10. Who asked Jesus, "What is truth?"?

Answer: Pilate

Pilate questioned Jesus before he was crucified. (John 18:38)
Source: Author sixdeep357

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us