FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The New Testament
Quiz about The New Testament

How much do you know about The New Testament? | Quiz


Test your knowledge of the life of Jesus and the books of the New Testament.

A multiple-choice quiz by hope829. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. New Testament

Author
hope829
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,784
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
19296
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Verbonica (10/10), Guest 154 (9/10), Guest 50 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the first miracle Jesus performed? Hint


Question 2 of 10
2. Which apostle wouldn't believe in the risen Christ until he saw and touched Him and His wounds? Hint


Question 3 of 10
3. Which apostle denied Jesus three times? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the king who ordered the slaying of male children because he was afraid of the infant Christ? Hint


Question 5 of 10
5. Who was described as 'the apostle Jesus loved'? Hint


Question 6 of 10
6. What is the fifth book of the New Testament? Hint


Question 7 of 10
7. Who were the sisters of Lazarus, the man raised from the dead? Hint


Question 8 of 10
8. How did John the Baptist die? Hint


Question 9 of 10
9. Whom did Jesus tell the apostles to pray to? Hint


Question 10 of 10
10. Who washed the feet of the others at the Last Supper? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Verbonica: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 154: 9/10
Jun 07 2024 : Guest 50: 8/10
Jun 05 2024 : Guest 50: 9/10
Jun 04 2024 : Guest 104: 10/10
Jun 02 2024 : Guest 204: 9/10
May 31 2024 : Guest 184: 8/10
May 31 2024 : Guest 208: 9/10
May 28 2024 : SleepyPete: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first miracle Jesus performed?

Answer: changing water into wine

At the request of his mother, Jesus changed water into wine at a wedding feast. This is generally accepted to be the first miracle even though it is mentioned only in the Gospel of John. The other three miracles mentioned in this question were obviously much later given the circumstances mentioned in the New Testament.
2. Which apostle wouldn't believe in the risen Christ until he saw and touched Him and His wounds?

Answer: Thomas

Thus began the saying 'Doubting Thomas'.
3. Which apostle denied Jesus three times?

Answer: Peter

As Jesus predicted, Peter claimed not to know Him when questioned on the night of Jesus' arrest.
4. Who was the king who ordered the slaying of male children because he was afraid of the infant Christ?

Answer: Herod

Joseph, forewarned by an angel, took his family and fled into Egypt to escape the killings.
5. Who was described as 'the apostle Jesus loved'?

Answer: John

Of course, this was in the book of John... it is generally thought because John did not wish to name himself.
6. What is the fifth book of the New Testament?

Answer: Acts

Matthew is first, John is fourth and Revelation is last.
7. Who were the sisters of Lazarus, the man raised from the dead?

Answer: Martha and Mary

Martha and Mary were Lazarus's sisters, and pleaded with Jesus to restore their brother's life. These were the sisters who argued over the household chores, and this may have been the woman who anointed Jesus with the expensive perfume.
8. How did John the Baptist die?

Answer: he was beheaded

Jesus once said that no greater man had ever lived than his cousin, John the Baptist.
9. Whom did Jesus tell the apostles to pray to?

Answer: the Father

In fact, when the apostles asked Jesus to teach them to pray, He began, 'Our Father, who art in Heaven, hallowed be thy name.'
10. Who washed the feet of the others at the Last Supper?

Answer: Jesus

Jesus was setting an example, showing the apostles how they should serve others.
Source: Author hope829

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us