FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Easter
Quiz about Easter

Easter Trivia Quiz


Here are some questions about Easter that may test your knowledge. KJV

A multiple-choice quiz by dhaskin. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. New Testament

Author
dhaskin
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
176,516
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2874
- -
Question 1 of 10
1. In what book of the King James Version is Easter mentioned? Hint


Question 2 of 10
2. What woman is mentioned in each Gospel as coming to the tomb of Christ? Hint


Question 3 of 10
3. Which book of the Bible tells us the stone on Christ's tomb was sealed? Hint


Question 4 of 10
4. Who requested the tomb to be sealed? Hint


Question 5 of 10
5. How many angels were in the tomb of Christ? Hint


Question 6 of 10
6. What day of the week did Jesus rise? Hint


Question 7 of 10
7. What were Jesus' first recorded words after the resurrection? Hint


Question 8 of 10
8. Who rolled the stone away? Hint


Question 9 of 10
9. What time of day did the women come to the tomb to anoint the body of Jesus? Hint


Question 10 of 10
10. What did Jesus first eat after the resurrection? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : mfc: 10/10
Jun 12 2024 : Guest 66: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what book of the King James Version is Easter mentioned?

Answer: Acts

This is found in Acts 12:4 "And when he had apprehended him, he put him in prison, and delivered him to four quaternions of soldiers to keep him; intending after Easter to bring him forth to the people."
2. What woman is mentioned in each Gospel as coming to the tomb of Christ?

Answer: Mary Magdalene

Mary Magdalene is mentioned being at the tomb of Christ in all four Gospels.
3. Which book of the Bible tells us the stone on Christ's tomb was sealed?

Answer: Matthew

Matthew is the only book that mentions Christ's tomb being sealed.
4. Who requested the tomb to be sealed?

Answer: Chief Priests and Pharisees

Matthew 27:62-66 "Now the next day, that followed the day of the preparation, the chief priests and Pharisees came together unto Pilate, Saying, Sir, we remember that that deceiver said, while he was yet alive, After three days I will rise again. Command therefore that the sepulchre be made sure until the third day, lest his disciples come by night, and steal him away, and say unto the people, He is risen from the dead: so the last error shall be worse than the first. Pilate said unto them, Ye have a watch: go your way, make it as sure as ye can. So they went, and made the sepulchre sure, sealing the stone, and setting a watch."
5. How many angels were in the tomb of Christ?

Answer: 2

Luke 24:4 "And it came to pass, as they were much perplexed thereabout, behold, two men stood by them in shining garments:"
John 20:12 "And seeth two angels in white sitting, the one at the head, and the other at the feet, where the body of Jesus had lain."
6. What day of the week did Jesus rise?

Answer: The First Day

Mark 16:9 "Now when Jesus was risen early the first day of the week, he appeared first to Mary Magdalene, out of whom he had cast seven devils."
7. What were Jesus' first recorded words after the resurrection?

Answer: Woman, why weepest thou?

John 20:15 "Jesus saith unto her, Woman, why weepest thou? whom seekest thou?"
8. Who rolled the stone away?

Answer: The angel of the Lord

Matthew 28:2 "And, behold, there was a great earthquake: for the angel of the Lord descended from heaven, and came and rolled back the stone from the door, and sat upon it."
9. What time of day did the women come to the tomb to anoint the body of Jesus?

Answer: Very early in the morning

Mark 16:2 "And very early in the morning the first day of the week, they came unto the sepulchre at the rising of the sun." Mark names these women as Mary Magdalene, Mary James's mother, and Salome.
10. What did Jesus first eat after the resurrection?

Answer: Fish and Honeycomb

Luke 24:42 "And they gave him a piece of a broiled fish, and of an honeycomb."
Source: Author dhaskin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us