FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Said That Biblical Quotes
Quiz about Who Said That Biblical Quotes

Who Said That? (Biblical Quotes) Quiz


Choose the person being quoted from the King James version of the Bible.

A multiple-choice quiz by November4. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Biblical Quotes
  8. »
  9. Who Said It?

Author
November4
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
385,657
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
335
Last 3 plays: Guest 69 (8/10), bigwoo (10/10), Guest 206 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost", was said by a person who had walked on water. Who made this quote, found in the King James version of the Bible, in the book of Acts? Hint


Question 2 of 10
2. "Love your enemies, bless them that curse you, do good to them that hate you, and pray for them which despitefully use you, and persecute you", was part of a sermon. Who was the person who made this quote from the King James version of the Bible? Hint


Question 3 of 10
3. "For men shall be lovers of their own selves, covetous, boasters, proud, blasphemers, disobedient to parents, unthankful, unholy", was a quote made in the King James version of the Bible. The person who said this had been a persecutor of those who believed in Jesus until he became an apostle. Who said it? Hint


Question 4 of 10
4. "God is my strength and power: and he maketh my way perfect", was a quote made in the King James version of the Bible. The person who said it was to become king of Israel. Who was this person? Hint


Question 5 of 10
5. "Moreover thou shalt provide out of all the people able men, such as fear God, men of truth, hating covetousness; and place such over them, to be rulers of thousands, and rulers of hundreds, rulers of fifties, and rulers of tens", was a quote from which father-in law of Moses, that can be found in the book of Exodus in the King James version of the Bible? Hint


Question 6 of 10
6. "Go your way, eat the fat, and drink the sweet, and send portions unto them for whom nothing is prepared: for this day is holy unto our Lord: neither be ye sorry; for the joy of the Lord is your strength", is a quote made in the King James version of the Bible. Who said this to a crowd of people who had gathered to hear Ezra read from the Book of Moses? Hint


Question 7 of 10
7. Who said, "I am an Hebrew; and I fear the LORD, the God of heaven, which hath made the sea and the dry land", while running from God? This quote is found in the King James version of the Bible. Hint


Question 8 of 10
8. "Yet I will rejoice in the LORD, I will joy in the God of my salvation", is said in a prayer, and is a quote from the King James version of the Bible. Which minor prophet from the old testament said this? Hint


Question 9 of 10
9. "For what shall it profit a man, if he shall gain the whole world, and lose his own soul", can be found in Mark 8:36 in the King James version of the Bible. Who made this quote? Hint


Question 10 of 10
10. Who said to Jesus, "And looking upon Jesus as he walked, he saith, Behold the Lamb of God"? This quote can be found in John 1:36 in the King James version of the Bible. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 17 2024 : Guest 69: 8/10
Feb 10 2024 : bigwoo: 10/10
Jan 28 2024 : Guest 206: 9/10
Jan 23 2024 : Guest 143: 2/10
Jan 07 2024 : Guest 66: 9/10
Jan 02 2024 : Guest 174: 10/10
Jan 01 2024 : rossian: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost", was said by a person who had walked on water. Who made this quote, found in the King James version of the Bible, in the book of Acts?

Answer: Peter

This quote from Peter can be found in Acts 2:38. He made this quote on the Day of Pentecost in which he and the other apostles were filled with the Holy Ghost. Peter spoke to a large crowd, along with the other disciples, in their native tongue, leading several to ask for forgiveness of their sins, be baptized in the name of Jesus Christ and then receive the gift of the Holy Ghost themselves.

In Matthew 14:22-33, Jesus calls out to Peter who was in a boat with other disciples. He told Peter to come to him and not be afraid. Peter got out of the boat and walked on water but then became afraid.

He called out to Jesus to save him from drowning and he was saved.
2. "Love your enemies, bless them that curse you, do good to them that hate you, and pray for them which despitefully use you, and persecute you", was part of a sermon. Who was the person who made this quote from the King James version of the Bible?

Answer: Jesus Christ

This quote was given during Jesus's Sermon on the Mount. It can be found in Matthew 5:44. Jesus is telling the people that gathered to listen to him to love everyone and pray for those who do you harm.
3. "For men shall be lovers of their own selves, covetous, boasters, proud, blasphemers, disobedient to parents, unthankful, unholy", was a quote made in the King James version of the Bible. The person who said this had been a persecutor of those who believed in Jesus until he became an apostle. Who said it?

Answer: Paul

This is part of Paul's letter to Timothy and is found in 2 Timothy 3:2. It follows 2 Timothy 3:1 which says, "This know also, that in the last days perilous times shall come". Paul was telling Timothy how people will become in the days before Christ's second coming.
4. "God is my strength and power: and he maketh my way perfect", was a quote made in the King James version of the Bible. The person who said it was to become king of Israel. Who was this person?

Answer: David

2 Samuel 22:33 is a quote from David after being saved from his enemy, Saul. David was praising God for hearing his prayer and giving him strength and guiding him through times of trouble when being pursued by King Saul and his followers. Saul became jealous of David's popularity and wanted him to die. David's prayers were answered. God protected him and he became King of Israel after Saul passed away.
5. "Moreover thou shalt provide out of all the people able men, such as fear God, men of truth, hating covetousness; and place such over them, to be rulers of thousands, and rulers of hundreds, rulers of fifties, and rulers of tens", was a quote from which father-in law of Moses, that can be found in the book of Exodus in the King James version of the Bible?

Answer: Jethro

Jethro was the father-in-law to Moses. In Exodus 18:21, Jethro explained to him that God wanted him to chose men who followed God to become judges in Israel and, if they listened to God's advice, they would be able to judge correctly.
6. "Go your way, eat the fat, and drink the sweet, and send portions unto them for whom nothing is prepared: for this day is holy unto our Lord: neither be ye sorry; for the joy of the Lord is your strength", is a quote made in the King James version of the Bible. Who said this to a crowd of people who had gathered to hear Ezra read from the Book of Moses?

Answer: Nehemiah

In Nehemiah 8:10, Nehemiah told the people who had gathered to hear Ezra read from the book of Moses to be happy in knowing the way of God. He told them to go eat, drink and share with those who had nothing and having joy in God's law will strengthen them.
7. Who said, "I am an Hebrew; and I fear the LORD, the God of heaven, which hath made the sea and the dry land", while running from God? This quote is found in the King James version of the Bible.

Answer: Jonah

In Jonah 1:9, Jonah had been told by God to go to the town of Nineveh and teach them God's word. Jonah was afraid and ran from God. He got on a boat to go to the town of Tarshish to escape from what he was told to do. Then God made a storm and the people on the boat were afraid. Each man called out to their own God but Jonah knew it was because of him.

He told the men to throw him into the sea. After being swallowed by a big fish, Jonah was forgiven and went straight to Nineveh.
8. "Yet I will rejoice in the LORD, I will joy in the God of my salvation", is said in a prayer, and is a quote from the King James version of the Bible. Which minor prophet from the old testament said this?

Answer: Habakkuk

In Habakkuk 3:18, Habakkuk the prophet praised God after being assured that he and other followers would be protected and the evil people would be punished in God's time. Habakkuk was delighted to hear this from God.
9. "For what shall it profit a man, if he shall gain the whole world, and lose his own soul", can be found in Mark 8:36 in the King James version of the Bible. Who made this quote?

Answer: Jesus

In Mark 8:36, Jesus tells his disciples the it is better to follow and believe in him and have eternal life than to want worldly goods. What good is it to have them if they hinder you from having God's salvation?
10. Who said to Jesus, "And looking upon Jesus as he walked, he saith, Behold the Lamb of God"? This quote can be found in John 1:36 in the King James version of the Bible.

Answer: John the Baptist

John the Baptist had baptized Jesus and said, "I saw the Spirit descending from heaven like a dove, and it abode upon him", in John 1:32. The next day John saw Jesus walking, and in John 1:36 he commented, "Behold the Lamb of God". It was overheard by Andrew who went to get his brother, Simon Peter.

In John 1:41, Andrew told Simon Peter "We have found the Messias, which is, being interpreted, the Christ". The "Lamb of God" is in reference to Jesus being innocent like a lamb being led to slaughter. Jesus was crucified for our sins and is alive in Heaven so we can be saved if we believe.
Source: Author November4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series November 4:

a handful of my not so popular quizzes

  1. Why Does My Bunny Do That? Average
  2. The Eyes May Have It - Eye Disorders Average
  3. I Found my Thrill on Roller Coaster Hill Average
  4. Left Turn at Talladega Average
  5. Who Said That? (Biblical Quotes) Average

2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us